Igår efter jag pluggat matte på Chalmers tog jag bilen till nordstan för att möta upp tjejligan på E, Erica, Elina och Elin :)
Åt en lång och god lunch och avslutade med några timmars shopping på mellandagsrean! Jag fick ihop ett nytt halsband, jumpsuit och smink + sminkborstar!
Kanske inte så mycket på rean men är nöjd över mina köp :)

- idag ska jag baka inför nyår för det ska stå minst 24 timmar i kylen 👍🏼👍🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 243 Readers

Likes

Comments

Var med Elins och Erica på jul på Liseberg. Fantastisk mysigt men så fort folk slutat jobbet så blir det för mycket folk, men endå trevligt att umgås med tjejerna och framförallt att vara i samma stad som dem :)

  • 245 Readers

Likes

Comments

Då var det bara en enda partybåt kvar och det är nu på fredag den 16/12!
Dessa helger har varit otroligt roliga att jobba på, glada människor, mycket dans och bra underhållning.
Speciellt denna helgen då jag fick äran att vara Gästvärd som Sandy Glitter. Självklart nervöst att prata i mikrofon men med övning ger färdighet. Att prata inför så många människor känns endå som en trevlig utmaning att pröva på :)
- Här kommer ett gäng bilder ifrån helgerna som varit :)

  • 271 Readers

Likes

Comments

Hej! Tänkte skriva ett inlägg om hormonspiral, jaydess som jag fick i detta fallet är en hormonspiral med så lite hormon som möjligt. Denna kan jag nu ha i 3 år (dem kanske förlänger den till 5 år) men vi får se vad som händer då!
Tänkte iallfall berätta om varför jag valde spiral, insättningen och känslan efteråt.

- Varför valde du sätta in en hormonspiral? (Jaydess)
Jag tänkte berätta varför just jag valde med samråd av barnmorskan på ungdomsmottagningen i Kungsbacka en hormonspiral. Ett ganska känsligt ämne men jag tror vi är många tjejer i denna värld med liknande problem men har svårt att öppna sig om det.
- Jag började med p-piller när jag var 16 år för jag har alltid haft otroligt kraftiga blödningar samt en hemsk mensvärk och även värk vid ägglossning. Jag har testat det mesta inom p-piller världen men det har alltid varit något. Blödningarna är oregelbundna, smärtan försvinner inte eller så blir hela fiffi där nere torr och öm. Mindre uppskattat vid samlag minst sagt men att man även kan spricka när man ska torka sig efter man varit på toa är inte okej, det ska inte vara så.

Barnmorskan sa att vi nu ska testa hormonspiral, och det finns 2 st att välja på. Mirena som är en spiral man kan ha i 5 år, med lite extra hormoner i.
Jaydess som jag fick rekommenderat för mig och mina problem är en spiral med knappt några hormoner alls (hormoner är något jag är väldigt känslig emot att mixtra med) fast den är såpass ny på marknaden (10 år) så den är bara godkänd 3 år (men är antagligen på G för 5 årig hållbarhet) . För mig var valet självklart att ta Jaydess och hoppas nu att både blödningar och smärta ska minska eller upphöra helt, sexlusten kommer tillbaka och fiffi får ro igen.

Hur gick processen till?
2 timmar innan ingreppet skulle man ta lite alvedon och Ipren som smärtstillande inför besöket. Jag har varit ganska lugn med tankarna men väl i väntrummet kom alla nerver ikapp. Barnmorskan flög ut i gröna operationskläder med en annan sköterska till väntrummet och hämtade mig, blev nästan förskräckt när jag såg dem.
Väl inne i rummet var den ena sköterskan student och skulle titta på, vilket var ganska okej för mig även om man blir lite förvånad. Självklart kunde jag välja att inte ha sköterskan där.
Dem börjar berätta hur allt går till att hon ska börja känna med en vanlig gynundersökning för att se att allt ser bra ut, sen ska hon känna med händerna och fingrarna inuti och samtidigt trycka på magen för att hitta livmodern. Efter det kommer ungefär som ett delfinhuvud på skaft som hon ska "köra in" en bit och dra isär så dem kan se livmoderhalsetappen. Detta gjorde inte ont alls, mer lustig känsla! Skrattade till nästan. Efter det tog hon någon liten tång för att hålla i etappen och detta brukar tydligen vara en ilande känsla men hon som gjorde ingreppet var så försiktigt så kände det knappt. Men efter det ska dem mäta djupet på livmodern och detta gjorde riktigt j**vla ont. Dock var det bara några sekunder så man kunde hantera det men den ilande och strålande smärtan satt kvar en stund så jag bad att få andas några sekunder innan vi fortsatte. Sen var det ungefär samma process en gång till fast nu är spiralen i röret som ska upp. Dock var denna gången smärtan i 3 sekunder sen stopp och sen återupptog den 3 sekunder igen så jag uppfattade det inte alls göra lika ont. Sen var det klart !! Tappade varken färgen eller liknande. Fantastisk barnmorska.

Känslan efteråt?
Man kan ha mensvärk dem första dagarna men man får absolut ta smärtstillande. Och man kan även ha lite mens för man kan ha rispat slemhinnan lite under ingreppet men det är bara naturligt. Jag får nog säga med tanke på hur tuff mensvärk jag haft så kändes den där "mensvärken" som skulle komma ingenting typ. Men vi är alla olika, brukar man inte ha mensvärk tror jag ingreppet och efteråt kan kännas mycket värre för man är inte van att hantera sån smärta men för oss som går med kramper är det typ ingenting, visst just vi insättning gjorde det as ont men man kan andas igenom det.
- Nu 24 timmar efteråt känner jag absolut ingenting mer än att jag har lite blödningar.

  • 552 Readers

Likes

Comments

Köpte äntligen högs stövlar som jag längtat efter! Hitta ett par snygga på DIN SKO men med tanke på priset och att dem garanterat är sönder till nästa säsong av min erfarenhet så kändes det bättre att köpa en riktig läderdoja för några 100 lapp extra!

- Det blev dessa snyggingar ifrån Johnny bulls! Ville egentligen ha bruna med gulddetaljer för det känns mer mig men svarta höga stövlar är mer användbart i svart övertalade jag mig själv och mina låga prime boots är bruna så valet blev självklart. Super nöjd och är laddad inför vintern!

  • 342 Readers

Likes

Comments

I helgen var det återförening med härliga vänner i Kungsbacka, alla mina vänner studerar på annan ort så man ser dem ju knappt sen dem börja plugga och det är såklart en omställning.
Men i helgen eller rättare sagt lördagskväll så träffades vi alla hos Erica för att laga en god middag och dricka lite vin för dem som kände för det. Till middag blev det underbar laxpasta med sallad och sen pratade vi om allt. Ibland kan det vara trevligt att ses sådär över vin när man inte setts på länge för man har så mycket att prata om!
- jag, Erica och Elin(nykter) bestämde oss för att ta ett glas ute så vi gick till grevens (Noba) men det var inget drag där och i samma veva fick Erica ett sms av Mattias syster Anna att hon var på black pearl så vi drog dit, sa hejdå till Elin som tackade för sig och vi dansade vidare inne på pärlan, hade en super kväll och så härligt att allt kändes precis som vanligt igen.

Erica, jag och oliver på dansgolvet!

  • 345 Readers

Likes

Comments

I onsdagskväll efter min mattelektion runt 19,20 tiden åkte jag med bilen mot Karlstad! Resan skulle ta ca 3 timmar ifrån Göteborg men med sikte på att få träffa Erica igen kändes det som ingenting. Sen var det inte längesen jag åkte 12 timmar direktkörning hem ifrån Åre men då är man ju inställd på en helt annan slags resa...

Kom iallfall fram vid 22.30 och Erica tog emot mig på parkeringen, så glad att se henne, och gentlekvinnan som hon är så hjälpte hon mig upp med alla väskor (Ja, väskor, hade ju tagit med färska räkor ifrån västkusten som överraskning och det måste transporteras väl kylt för att hålla sig bra!)

Efter lite kram kalas så beslutade vi att bädda upp sängen och lägga oss, båda var super trötta! Men upp tidigt var vi och skulle ta vara på dygnet i Karlstad. Åkte till stan och kikade, gjorde ärenden, lagade lunch och lite nytta i tvättstugan. Självklart slutade kvällen med vin och räkor och efter det var det outsiders och tv tittande sen sängen.

Haft ett fantastiskt dygn med Erica, bara att få se hur hon bor och omgivningen gör att man kan ta lite mera på hennes verklighet och det känns som att Karlstad inte är allt för långt bort. Resan hem gick väldigt smidigt och jag däckade nästan med en gång och powernapade en stund!

  • 400 Readers

Likes

Comments

Igår vid 16 hade jag min första mattelektion med Edward ifrån myacademy, han är studiecoach där och jag har anställt han för privatlektioner för att förhoppningsvis få matten fungera i mitt huvud!

- Eftersom jag inte bor i Göteborg så frågade jag Edward om råd vart vi skulle vara, vanligtvis är väntan hemma hos personen men eftersom myacademy har en gräns som är Mölndal så funkar ju inte det... Vi sågs därför på Chalmers Johannesberg för Edward studerar där till civilingenjör i teknisk fysik så förhoppningsvis kan han lära mig lite matte 2b! Super trevlig kille faktiskt.

- Var väldigt nervös första gången, men det släpper väl förhoppningvis, vi ska ju trots allt ses i 20 veckor! Och med tanke på att jag fick hjärnskakning i lördags så hade vi bara genomgång om allt möjligt på tavlan och pratade om mål/studieteknik m.m...

Nästa gång blir på onsdag!

  • 432 Readers

Likes

Comments

I lördags skulle jag till stallet lite spontant när Magdalena hörde av sig igen och fråga om jag var sugen på att rida där borta igen, iallfall testa deras häst! Jag tackade såklart JA men jag har inte ridit sen sommaren 2015 så att jag är lite ur form.

-väl framme var både Magdalena och hennes dotter Jenny där och hade hästen redan i ordning. Efter lite prat och efter att utrustningen var på så var det dags att hoppa upp. Dem hade berättat att han kan vara lite speciell och göra någon ko-spark ibland men det är ju ingenting tänkte jag. "Mer har han inte gjort under ryttare".
Hästen vägrade att gå framåt och jag satt där utan spö och sporrar för det är inte min grej att börja med sånt. Men han stod bara där, kunde varken svänga höger eller vänster och jag visste inte vad jag skulle göra. Fick ett spö av Jenny för att bara kunna väcka honom lite. Sagt och gjort. Gjorde en liten liten vipp bak samtidigt som jag försökte få hästen att trava. I samma veva när jag sitter tungt i sadeln för använda alla ridmuskler som jag inte längre har för att få fram hästen så hoppar han upp i luften samtidigt som han skickar bakdelen åt himlen och sätter ner huvudet.... Jag flyger som en vante och landar på huvudet och hjärnskakning är ett faktum.

Nu är det strängvila och ingen Alcohol eller Tv-tittande på över 1 vecka men det får väl det vara värt!

  • 432 Readers

Likes

Comments

Första dagen hemma, somnade vid 04 i natt efter att ha får av båten och körde en kollega hem till Lindholmen. Kanske det roligaste när det är mitt i natten men jag har svårt att inte erbjuda mig när alla kollegor slänger ut kommentarer om hur jobbigt det är att ta taxi. SKAFFA KÖRKORT om det nu är så jobbigt. Japp jag är bitter!

Denna veckan ska bli intressant, det är nu man är hemma för första gången och hinner landa med att alla vänner här hemma har flyttat och börjat plugga.
Jag börjar matten nu den 5te september och känner mig mest spyfärdig och hade helst velat åka till Åre för att fly alltihopa men NEJ! Hade varit så underbart att vara klar med matten till januari/februari!
Hoppas det går vägen iallfall.

Min innebandytränare ville också att jag skulle komma på träningen på onsdag, berättade om min handled (som nu blivit värre igen) men han har väldigt lite förstående för skador och smärtor, hade nog behövt bryta benet för att det ska gå in (haha)

Ska ner och kolla iallfall!

  • 463 Readers

Likes

Comments