FYFAN vad pissigt jag mår. Alltså jag brukar alltid vara den som låtsas vara glad och alltid svarar "bra" när någon frågar hur jag mår, men jag har faktiskt försökt att börja vara mer ärlig den senaste tiden. Vill den som frågar inte veta att jag mår dåligt så fråga inte.

Idag var en sån där riktigt dålig dag. Jag ville inte kliva ur sängen för att jag mår så dåligt. Allt jag ville var att ligga under täcket och gråta hela dagen och jag var inte ett dugg sugen på att träffa några människor idag, vilket är svårt med det yrket jag har.. När jag väl kom till jobbet så möts jag av "mina" älskade barn med öppna armar som kommer emot mig "HEEJ!!" "Hej Sandra!!" Alltså deras goa kramar och kärlek är så jävla värt den där halva dagen, även om jag mår skit. Jag har sådant fantastiskt jobb! Dom blir ju lite som mina bonusbarn och dom är alla fantastiska på sina egna vis.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Från och med imorgon är jag sjukskriven 50% fram tills min operation. Det känns jättebra. Jag mår dåligt både psykiskt och fysiskt och klarar inte av att arbeta hela dagar, så jag kommer att arbeta halva dagarna. Jag tror detta kommer bli bra. egentligen skulle jag behöva sjukskriva mig helt, men jag är ju så envis så jag vill prova så här först.

Likes

Comments

Tankarna far fram och tillbaka. I onsdags pratade jag med kirurgen som ska operera mig och han skrev upp mig för operation inom en månad. När jag fick höra detta så kom många känslor på en och samma gång. Äntligen, glädje, lättnad, rädsla, oro.. Det känns jättebra att det äntligen snart är dags. Jag ska äntligen få vara frisk, vilket jag inte varit på alla dessa år sen jag fick diagnosen Ulcerös kolit. Det är hela 12 år sedan jag fick min diagnos. Jag kommer fortfarande ha en liten del kvar av min sjukdom eftersom att jag spar ändtarmen, men det känns ändå bättre.

Det som känns tungt just nu är att jag kommer behöva göra 2 operationer. Först gör man en tillfällig stomi på mig som jag ska ha i några månader eller längre, beroende på hur lång tid det tar för min ändtarm att läka, innan man kan koppla samman tunntarm och ändtarm. (Jag tar alltså bort min tjocktarm där min sjukdom och inflammation sitter). Att ha stomi känns just nu jättetungt. Det är absolut ingenting jag vill ha. En bit av min tunntarm ska liksom sticka ut genom min mage?!?! Och jag är tvungen att rengöra den själv varje dag?? Hur äckligt är inte det? 😢😭 Det känns fruktansvärt.

Samtidigt så försöker jag se varför jag gör denna operation. Jag gör det för att få vara frisk, för att orka vara mamma, för att kunna leva. Att leva ett så normalt och dugligt liv som möjligt, för just nu gör jag inte det. Det är hemskt, men jag har blivit så van så jag vet inget annat. Jag inser nog inte själv hur sjuk jag egentligen är heller. Jag jämför mig alltid med andra och tänker att "Men så där dålig är ju i alla fall inte jag.."

Jag bara går och väntar på att få ett datum, så jag hoppas att jag får ett datum nu i veckan. Det är olidligt och klarar inte av att vänta längre nu. Nu vill jag bara få det överstökat.

Likes

Comments

Igår skrevs jag äntligen ut från sjukhuset. Det kanske inte låter som lång tid att ligga inne från fredag till tisdag, men när man ligger där själv så blir det länge. Sista natten var även hemsk, då jag fick en rumskamrat som var virrig när han kom in och var uppe och sprang hela natten. Så jag fick ju heller ingen sömn den natten. Magen blev orolig av det också.

Melvin blev så glad när han kom hem till mig och huset igår. Jag blev överlycklig att få vara med min son på hemmaplan! Inatt kom även Patric hem, så det kändes också bra.

Idag hade jag tänkt arbeta, men fick fruktansvärt ont i magen i morse. Jag hoppas på bättre lycka imorgon. Jag vill verkligen tillbaka till jobbet! Även om jag inte varit borta länge så saknar jag mina kollegor och "mina" barn. Jag vill återgå till det normala, i alla fall fram till operation. Som jag kan få kallelse till när som helst lät det som på läkarna... Det är läskigt, men jag längtar tills att få den gjord. Jag vill må bra och jag vet nu att jag kan må bra.

Likes

Comments

Hej på er.
Alltså.. Jag vet att jag inte borde skämmas, men det gör jag. Jag ligger inne på sjukhuset i Bollnäs på grund av min sjukdom. Här blev jag inskriven i fredags.

Jag har fått högsta dosen av kortisontabletter i mer än två veckor, men de har inte hjälpt. Så läkaren ville skriva in mig på sjukhuset ett tag så att jag kan få kortison in i blodet, eftersom att min tarm uppenbarligen inte tar upp det. Jag får även någon form av blodförtunnande spruta in i magen som ska vara bra för oss som har ulcerös kolit.

Jag sprang ca 10 gånger, per dygn, på toaletten innan jag kom hit. Detta dygn har jag endast gått 2 gånger hittils, så det är en stor framgång! Men så här mycket har jag inte fått vila på några år heller så.. Bara ligger i sjukhussängen och chillar, får "skonmat" serverad och pillar på telefonen. Igår kom mamma, pappa, Fredrik och min älskade Melvin och hälsade på mig! 😍👌 Melvin tyckte det var lite konstigt och var lite osäker i början, vilket är helt förståeligt.

Idag väntar jag på att få svar på ifall jag får åka hem idag eller inte. Är dock skraj för att åka hem.. även om jag inte vill stanna kvar. Är rädd för att jag ska bli dålig så fort jag kommer hem. Jag vet ju att en operation väntar mig inom snar framtid. En operation då man tar bort tjocktarmen (IRA), eftersom att det är där min inflammation sitter. Men fram tills dess vill jag ändå må hyfsat så att operationen går bra och att jag kanske slipper vara sjukskriven så långt efter operationen. Jag vill även må bra för att slippa få stomi! Det är min största skräck! Jag beundrar er som lever med stomi och jag förstår att många känner sig så befriade när de fått stomi, men! Men jag vill inte ha en. Dels för att det är läskigt och dels för att jag inte vill bli sjukskriven från jobbet allt för länge. Jag förstår ju att måste jag så måste jag, men helst inte.

Min önskan är att jag får åka hem idag och att toalettbesöken håller sig till ett minimum som nu och att jag slutar blöda. Håll tummarna för mig! ❤

Likes

Comments

Jag brukar ha ont när jag har mens, men aldrig så här. De första två dagarna hade jag så fruktansvärt ont att jag mådde illa och spydde. Dum som jag är försökte jag ändå att jobba. Jag vill aldrig visa mig svag och det kändes löjligt att vara hemma på grund av mensvärk. Första dagen gick jag hem 2 timmar tidigare, men andra dagen höll jag bara ut fram till lunch. Jag mår så dåligt över att behöva gå hem från jobbet och lämna de andra.

Sen har jag sjuka tankar över att jag inte tror att folk litar på mig, att jag tror att folk tror att jag ljuger om att jag inte mår bra. Antagligen för att jag varit med om det förut i och med min tarmsjukdom.

Likes

Comments

Ja då ligger jag här igen.. Får behandling med Entyvio som jag får i dropp. Jag får ju då denna behandling på grund av min tarmsjukdom Ulcerös kolit. Inget märkvärdigt att få dropp längre nu när jag fått det så mycket. Men jag mår bättre efter en behandling, så det är bra.

Det är dock på tapeten att göra en operation, då man plockar bort en del eller hela tjocktarmen där inflammationen sitter. Jag har haft denna sjukdom sedan jag var 14 år och med många skov och kurer med kortison. Att äta så mycket kortison som jag gjort är självklart inte bra så en operation är en lösning. Jag försonas mer och mer med idén om operation. När jag första gången hörde doktorn säga det så var jag helt emot. Jag ville klara det utan operation, men nu har jag stött på fler personer som opererat bort tjocktarmen och jag ser att det går att leva så. Därför känns det nu mer okej.

Ifall jag ska göra en operation så blir det efter att jag är klar med att skaffa barn och jag vill väl i alla fall ha ett barn till. Så jag får vänta ett tag till!

Likes

Comments

Idag är jag riktigt slö och trött. Igår hittade jag Jocke & Jonnas spökjakter, så jag fortsätter att kolla på det idag. Sjukt beroende framkallande, för jag älskar sånt här. Jag både skrattar och blir rädd.. 😅👌

Likes

Comments

Snart är det äntligen helg.. äntligen! Den här veckan har känts extremt lång. Tisdagen blev lång med arbetsplatsträff till klockan halv nio på kvällen, sen följt av mycket annat. Imorgon är det dock helg och jag slutar klockan 14! Så skönt! Sen ska jag bara mysa hela helgen med min goa son och promenera i skogen. Åh så underbart!

Ha dä!

Likes

Comments

Alltså ni hör ju.. det var så fruktansvärt gott! 😍 Det var längesedan jag var på Strandrestaurangen i Bollnäs. När vi var där senast (vilket var typ 9 år sedan..) så var det lite B, men det var det verkligen inte nu! Det var fint och otroligt gott! 👌 Dit kommer jag definitivt åka igen.

Lägg märke till nappen..

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw