Sjukhus resa igen..

2 veckor sedan fick jag super ont i magen och tänkte det var bara vanliga kramper men de ble värre varje dag tills det blev så illa att jag moste gå till läkaren. Jag for tisdagen 16.7 till min lokala häslocentral och det var helt onödigt. Alla som bor i Borgå och har varit där vet hur det går.. Du kan ha vad som helst och de oftast säger bara att ät värkmediciner. Det är vad en viss rysk läkare sade till mig. Ta 3 värktabletter i ett dygn och så blir det bra. Jag hade prövat det redan och det hade inte hjälpt nånting så jag sade helt rakt åt henne att det finns ju en orsak varför jag har illa, att äta värktabletter är som att laga ett plåster på ett skjutsår. Jag hade så ont att jag började gråta framför henne och hon såg på mig tyst en stund och sade: Jag kan inte göra nånting åt dig, ät värktabletter. Denna läkare har fått ett visst rykte av sig att hon sköter inte hennes jobb och hon säger till alla hennes patienter att ät värktabletter. Jag var hemst ledsen och jag visste att jag inte kan lämna denna sak bara här, jag måste undersökas. Jag kom hem och for i en fosterställning och hade så ont i magen att jag for i en hämsk mantra var jag bara grät hysteriskt. Min styvmamma ringde sedan till en privatläkare och han tog mig in för undersökning.

Läkaren hade undersökt mig i cirka 20 minuter och gjorde genast en direkt remiss till Borgå sjukhus för mera undersökning. Jag var denna dag tillsammans 9 timmar där och under denna tid hade jag 5 olika läkare, 7 prov (blodprov, kisiprov ect.) och 4 sjukskötare som såg att jag klarade mig. Efter en stund fick de reda på vad var fel med mig. Jag hade en dålig infektion i magen som måste skötas bort så snabbt som möjligt. Läkaren skicka mig cirka 5 på eftermiddagen till apoteket och söka mina mediciner som jag måste gänast börja äta, då hade jag varit 7 timmar på sjukhuset. Jag fick sedan också en ny tid tills idag var de skulle undersöka mera för det hade hunnit bli ganska så illa. Cirka 11 på kvällen måste jag gå tillbaka till sjukhuset för jag hade så ont och läkaren hade sagt till mig att om det blir värre så måste jag gänast tillbaka. Han undersökte mig igen och såg att det var i njurarna också nånting på tok så han var nöjd att jag kom, han hade också rekommenderat att jag skulle bli övernatten på sjukhuset för jag var i så dåligt skick men jag var självisk och for hem.

Idag, onsdag 17.7 for jag på mårågnen tillbaka till sjukhuset på ultra så att det skulle se exact vad som var på tok. Som tur var där inte nånting livshotande och jag slapp 11 på dagen hem och vila. Nu måste jag bara ta det lungt och äta mediciner så skulle allt gå bra, jag får också på fredagen prvresultaten och vi får hålla fingrana i kors att allt är bra där. Jag kan inte bara sluta tänka på vad skulle ha hänt åt mig om jag skulle bara ha gått hem igår och ätit värkmediciner och låtit saken vara.Jag kan inte heller förstå hur de kan tillåta att ha en sådan läkare där var människor kommer dit för de har illa och de behöver hjälp, men du bryr helt tydligt inte om ditt jobb tillräkligt mycket att du skulle påriktigt hjälpa någån. Jag har nu skickat ett klagomål på henne och hoppas de kommer att göra nån ändring på saken. Jag tänker inte nämna hennes namn men kanske de flesta Borgåborna vet vem jag talar om. Det är ju super bra att vi får här gratis sjukvård men nu kan man ju kolla lite bättre vem man tar dit på jobb. Jag är bara så tacksam att man har såna inkomster att man kan alltid gå till en privat om det är nånting, men tänkt på de osm inte har råd med sånt? Jag är bara så arg på hela sjukvårdscentralen i näse för 90% va de som jobbar där bryr inte om sitt jobb och då tänker man ju på att varför har nu utbildat er till läkare och sjukskötare och kommit hit på jobb om ni inte tycker om ert jobb? Jag bara hoppas att de ändrar deras stil där så att alla skulle få en viskligt och bra sjukvård för alla förtjänar det.

Ta hand om er, Sandra💋

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229