Tips för ett positivare liv

Jag är nog inte alltid den allra positivaste personen alla gånger, tyvärr. Det vet nog de flesta som känner mig riktigt bra. MEN, jag jobbar på det och det har blivit bättre de senaste åren, så det går verkligen framåt. Därför tänkte jag idag dela med mig av mina bästa tips för att få livet att kännas positivare.

1. Umgås med glada och trevliga människor

Har ni märkt hur skratt och glädje smittar av sig? Det här är ju något som verkligen fungerar, om du umgås med glada människor är det svårt att inte själv också vara glad. Något som verkligen sänker min positivitet är negativa människor, såna som trycker ner en och får en att känna sig förminskad. Undvik sådana energitjuvar och umgås istället med de som verkligen vill ditt bästa.

2. Dansa!

Att dansa (när ingen ser på) är något som verkligen gör mig taggad och pigg. Jag brukar ofta göra det flera gånger i veckan och jag tycker att det är såå roligt samtidigt som jag får träning på köpet. Om dans inte är något för dig så kan kanske en löprunda eller en powerwalk ha samma effekt. Men jag säger bara; Pröva! Det behöver verkligen inte se snyggt ut, huvudsaken man har roligt.

3. Ge komplimanger i mängd och massor

Jag blir själv väldigt glad av att ge andra människor komplimanger, det ger mig verkligen en positiv kick. Hur roligt är det inte att förhoppningsvis göra någon annans dag lite bättre?

4. Skriv en tacksamhets-lista

Skriv ner saker som du är tacksam över i ditt liv. När du sedan har en sämre dag: gå och läs din lista och påminn dig själv om hur mycket fint och bra du har i livet. Det är lätt hänt att vi mitt i vardagen glömmer bort allt värdefullt som vi faktiskt har, så varför inte påminna sig själv lite nu som då.

5. Testa något nytt

Att pröva något nytt ibland är i alla fall för mig något som ger mig mer positivitet. Det är kul och lärorikt att få pröva något nytt, kanske ett recept, en restaurang, en ny träningsform. Huvudsaken är att det är något man inte gjort förr, för att bryta av vardagen lite.

6. Flytta fokus

Många oroar sig över vad andra ska tänka om dem (vilket även jag känner igen mig i mycket väl). Och vet ni vad - ofta gör vi det helt i onödan. Andra människor runt om oss är ofta så upptagna med sitt eget liv så de funderar knappast en extra gång på om du råkade säga något fel eller pinsamt på jobbet eller i skolan. De lägger knappast heller märke till alla de saker som vi tänker att ALLA kommer se och märka. Det är så lätt hänt att vi hittar fel på oss själva som ingen annan ser. Försök att tänka på allt positivt du åstadkommit i livet, och vad just du är stolt över med dig själv. Slösa inte bort energi på att oroa dig över oväsentliga saker, livet blir så mycket lättare då.

Gillar

Kommentarer

AstridGreen
AstridGreen,
Tack för råden! Kommer verkligen försöka tänka på detta i fortsättningen <3nouw.com/astridgreen
sandrakannasto
sandrakannasto,
Roligt att höra att tipsen kan komma till någon nytta☺️ Kram!! <33nouw.com/sandrakannasto
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Jag tycker det är viktigt att ha något att se fram emot. Så jag försöker att då och då planera in lite saker att längta till.nouw.com/jossustravelpics
sandrakannasto
sandrakannasto,
Jaa vilket bra tips, jag håller helt med dig! Känns verkligen härligt att ha något roligt att se fram emot☺️ nouw.com/sandrakannasto
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229