Några mål för 2019

Igår sammanställde jag en lista på några mål som jag lagt upp för detta år. Jag har också förutom denna lista en bucketlist från förut med olika mål som jag hoppas uppnå några av i år. På min bucketlist finns ju också sådant som jag säkerligen inte kommer göra förrän om 5 eller 10 år (om helst överhuvudtaget). Listan som jag gjorde igår är mera personlig med "djupare" mål och inte bara sådana som till exempel ställen jag vill resa till och sådant som jag vill göra i framtiden. Det här är mer av en personlig resa inriktad på mitt välmående. Och tanken är att jag ska försöka lyckas så gott jag kan med de här målen under 2019, eller i alla fall bli bättre på de saker som jag nämnt.

Sammanlagt skrev jag ner 30 saker, vilket låter ganska mycket men det bara blev så när jag kom in i ett "flow" haha. Många av sakerna går ju också in i varandra. Jag kommer inte att presentera alla, men här får ni ta del av några av mina mål för 2019.


1. Börja med en ny morgonrutin

Jag vill få in en ny morgonrutin i mitt liv. Jag är en som oftast är snabb med att snooza när alarmet går i gång på morgnarna och det är verkligen något jag vill sluta med. Min tanke är att försöka börja stiga upp tidigare på morgnarna (typ 30- 45 minuter tidigare än förut) för att ägna mer tid åt mig själv. Jag vill unna mig en god frukost i lugn och ro, kanske en 15 minuters kort promenad eller ett kort yogapass, ta hand om min hud och mitt hår och helt enkelt skippa allt för mycket stress. Oftast är det ju så att den känsla man får på morgonen avgör hur man mår resten av dagen. Så om min morgon börjar med att jag tar hand om mig själv på ett eller annat sätt och får koppla av, tror jag att jag kommer att må bättre senare på dagen också.

2. Börja med en ny hudvårdsrutin

Det här är något som jag vill att ska bli en del av min morgonrutin (och kvällsrutin). Jag upplever att jag känner mig så mycket fräschare och mår bättre om jag ägnar tid åt att ta hand om min hud. Ofta när jag försökt hålla någon slags hudvårdsrutin så har jag följt den endast en stund och sedan inte orkat hehe. But this year I'm gonna try harder!


3. Berömma mig själv

Jag borde ge mer komplimanger och beröm åt mig själv. Eller snarare sagt alla borde ge mer komplimanger åt sig själv (och förstås också åt andra, men ofta är vi sämre på att ge oss själva beröm ibland). Jag vet att det är många som har svårt med att berömma sig själva. Jag har också varit jättedålig på att ge mig själv beröm och vara stolt över mig själv, men i år vill jag jobba på att bli bättre på den punkten. Så nästa gång du gjort något bra, ge dig själv beröm och känn dig nöjd över dig själv. Och nästa gång du ställer dig framför spegeln, ge dig själv en komplimang innan du lämnar rummet. Det ska i alla fall jag försöka göra. Kom ihåg hur unik du är och hur fin du är på ditt alldeles egna sätt. Du klarar det!


4. Sluta överanalysera allting

Alltså jag är en sån överanalyserare haha. Det tar över en stor del av mitt liv och nu tycker jag att det är dags att bli kvitt det, eller i alla fall minska på det. Jag har nog nämnt det här på bloggen förut men det är fortfarande något jag kämpar med. Varje dag överanalyserar jag olika händelser och har katastroftankar. Jag tänker ut olika scenarion som KANSKE skulle kunna hända (men som typ aldrig händer) och oroar mig för det. Ja ni hör ju hur det låter. Dags. att. sluta.

5. Fortsätta med träningen

I år vill jag också fortsätta med den träningsrutin jag har. Det är faktiskt något jag är nöjd över att ha fått in i mitt liv. Jag känner att jag har hittat en träningsrutin som passar åt mig, så det vill jag fortsätta med.

6. Våga vara social

Nu är det dags för mig att bli mera social! Våga prata med människor och inte vara rädd vad de ska tycka om mig. 2019 ska bli mitt socialaste år hittills haha.

7. Se på mer inspirerande och positiva videor

Jaa! Jag känner mig så peppad och glad när jag ser på inspirerande youtubevideor, så det är definitivt något jag kommer göra mer i år.

8. Hitta på mer tillsammans med mina vänner och familj

Det är så viktigt att komma ihåg hålla kontakt med familj och vänner. Och det känner jag nog att jag gör, men ibland är det som att tiden inte räcker till. Det skulle behövas några fler timmar per dygn eller hur? Men jag vill i alla fall försöka hitta på mer roliga saker och skapa fler minnen med mina vänner och familj. Det är guldvärt.

9. Ta inte skolarbetet på FÖR stort allvar

Jag måste sluta oroa mig för prov och skoluppgifter som ligger flera veckor framåt i tiden. Klart att jag inte vill lämna det till sista minuten, jag vill nog fortsätta göra mina uppgifter i tid. MEN, jag måste sluta oroa mig för något vi ska göra i skolan om typ en månad. Det är ju helt onödigt och tar bara energi. När den dagen kommer gör jag mitt bästa och det är tillräckligt. Jag är en sån som nästan alltid tar skolarbetet på för stort allvar och det leder till sån stor stress och press. Det jag menar är att jag vill kunna lugna ner mig och inte gå runt med ett stort tryck i bröstet under tre veckor innan provet. Jag vill kunna läsa och öva så gott jag kan men inte överdrivet mycket så att det driver mig till vansinne haha. Det jag vill slippa är ångesten kring att misslyckas. Jag behöver våga tro på mig själv mer, och fast det inte alltid går precis som jag tänkt så är det okej. Dessutom kommer andra saker i livet emellan ibland och då måste jag lära mig att acceptera det.

10. Ge mer kärlek

Åt Chloe, familjen, mina vänner... Jag vill visa mer kärlek åt de fina personer som finns i min närhet. Det är tyvärr inte alltid som man kommer ihåg att visa sin uppskattning i vardagen. Det är något som jag vill bli bättre på.


Så, där har ni 10 av mina mål för 2019. Har ni några särskilda mål för detta år? :)

Bilderna i inlägget kommer från Pinterest

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Vilka bra mål, berömma sig själv mer borde alla ha som nyårslöfte.nouw.com/jossustravelpics
sandrakannasto
sandrakannasto,
ja eller hur, vi borde ge oss själva mera pepptalk! 😊 Kram <3nouw.com/sandrakannasto
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Du har verkligen satt upp bra mål måste jag säga! Ska faktiskt ta med mig vissa av dom och att sluta överanalysera är ett måste, haha! KRAM vännen <3nouw.com/emmaengstrom
sandrakannasto
sandrakannasto,
Ja absolut, att överanalysera är ju verkligen så onödigt haha, får nog kämpa lite för att sluta upp med det 😃 Vad roligt att du tyckte om målen <3 😊 Kram på dig och hoppas du får en finfin helg 😊 nouw.com/sandrakannasto
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229