LIllan är en av världens bästa hästar enligt mig! Hon ställer alltid upp i hoppningen och terrängen och bjuder mot allt man rider mot som kan vara högre än 1m men hon vet inte om att hon kanske inte klarar av just det hindret. Hon vill alltid hoppa och gör alltid sitt bästa om man ligger fel eller vad som än händer. Lillan är en c-ponny som är väldigt nätt med en himla spänst som hon tar väl hand om och det älskar jag för då kan hon spara på den spänsten tills hon blir äldre. hon är även 7 år och är skimmel som älskar att rulla sig i lera och allt möjligt. Mitt och lillans mål detta året är att tävla LA och kanske MVSB beroende på hur mycket vi utvecklas och inte. Lillan är även första hästen som jag klickat såhär bra med på en gång. Ra klickar jag med men inte på en gång utan det tog ett litet tag. Lillan kommer från irland och jag har snart ridit henne i ett år och vi har redan kommit såhär långt. det tycker jag är fantastiskt. Hon är en häst som jag aldrig kommer glömma och jag hoppas verkligen att jag står stilla i växten nu så jag kan rida henne extra länge. Lillan vill jag även tävla i både hoppning och fälttävlan för om hon inte får hoppa fälttävlan så blir hon jätteledsen. Detta var allt som jag ville berätta om lillan som är så snäll och trevlig och jag hoppas att ni har fått en bättre bild av hon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

många personer tycker att ridning inte är någon sport och att det är så himla töntigt och allt vad det nu kan vara. fast det är mer än att bara sitta och åka med. som man måste driva, styra, halvhalter, räta upp sig, hålla lagom hårt, få kontakt med hästen, ett samspel, vara mjuk i handen, rörlig, hålla ihop hästen, styra med benen, få den att lyssna på dig, hoppa ett hinder och en massa mer. det är inte lätt alla gånger. som jag skrev i tidigare inlägg så måste man tänka på vad som är rimligt och inte. som till exempel kan inte jag bara hoppa upp på en häst som aldrig hoppat ett hinder och förvänta mig att vi kommer hoppa 1m nu direkt. utan man måste träna upp hästen innan man kan sätta olika krav och mål på sin häst. det är också väldigt många som anser att vi inte tränar när vi rider, men det är faktiskt fysiskt jobbigt att rida framförallt om man har en bråkig häst som är stark och hård i munnen. det är också psykiskt jobbig för man skall komma ihåg allting man skall göra medan man skall se vart man skall rida. så det är alltid något att tänka på hela tiden. man skall även göra flera saker samtidigt som att svänga jobba med benen kolla dit man skall, driva och massa mer och det är det man gör i EN sväng så tänk då hur jobbigt det är om du nu är en person som tycker att hästsporten är så himla tråkig och att det inte är en sport. men om man nu tycker så varför är då golf en sport? snälla kommentera vad ni tycker för det hade varit kul att se. så hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

jag har ridit Ra i lite mer än ett år och det har gått så otroligt snabbt med allt vi gjort. jag kommer fortfarande ihåg när vi knappt kunde trava över fyra travbommar och nu hoppa bana på 90cm utan problem! vi har även lärt känna varandra, vart ens stubin tar slut😂. han har verkligen retat mig såååå himla mycket men samtidigt lärt mig så himla mycket om hur man rider och tar hand om en unghäst från att han snart skall fylla 4 till att han skall fylla 5. vilken resa😍.

vi har även hoppat två p&j på borta plan och startat 4 starter och alla har varit på 70 cm. vi har även nollat två av dom men på dom andra två har han stannat mellan hinderna för att titta på omgivningen runt om. men nu skall vi börja höja hinderna så vi kan komma ännu längre än vad vi redan har kommit.

vi har även mål att komma till ungponny SM. för oss går det i 1m och det ser verkligen jag fram emot. vi skall även försöka att tävla massa fälttävlan. det hoppas jag på att det kommer gå bra.

jag och ra tränar hela tiden med att få ihop vårat samspel och att kunna bli bra och att kunna rida snyggt men allt händer ju inte på en natt.

Likes

Comments

med detta inlägget ville jag säga vad som är det viktigaste i ridsporten enligt mig och många andra men som inte riktigt nått fram till alla. Och det är samspelet mellan hästen och ryttaren. för många så är det så himla roligt att bli bra placerade och allt detta. men det är inte ofta dom personerna tänker på samspelet eller kanske vad hästen gör utan bara den själv. till exempel om jag och lillan river ett hinder och jag säger eller skriver i min instagram text att LILLAN rev hindret, men det var faktiskt vi båda för jag kanske inte gjorde den här halvhalten innan hindret som gjorde att vi kom lite nära och river en bom. tänk så hade inte hästen haft oss, då var det inte många felfria rundor men samtidigt så kanske vi inte skulle ha hästen och då hade det ju inte varit hästhoppning utan människohoppning. så vi båda gör våran grej och det hade inte gått om någon utav oss inte var med och kämpade. samma med att man skall ha roligt inne på tävlingsbanorna och ja det är väldigt roligt att vinna och allt blir genast mycket roligare. men tänk att man kan ha minst lika kul utan att få den vinsten och sånt. för man tänka på hästen och sig själv, på vilken nivå som man själv är i. det är som att jag skulle hoppa en MVSB medans jag egentligen är på LA nivå. det är två helt olika nivåer även om det "bara" skiljer dom där 10cm. men det blir genast mycket högre och det blir svårare svängar och linjer. det är inte alltid så lätt som man tror. det är ju också svårare motstånd. dom man tävlar mot blir också duktigare, än själv blir också duktigare och hästen blir också mycket duktigare. ibland går det inte bara framåt som en dans utan det kan bli en bergochdalbana med motgångar och framgångar. man stöter på hinder hela tiden och ibland måste man backa men vi backar inte för att vi är dåliga utan för att ta sats för att komma över hindret. så kom ihåg att alltid ge cred till andra men också dig själv! tänk nu på vilka framgångar du och din häst gör hela tiden. jag brukar gå tillbaka och kolla på när jag började rida hästen och vart man är nu för att jämföra hur långt man faktiskt kommit och bevisa för mig själv att jag har fel om jag tror att vi inte utvecklats eller att det inte händer något. så kom ihåg att alltid peppa varandra och alltid tänka positivt.

Likes

Comments

på detta kvalet så kom jag och lillan på en 10 plats av 50 stycket. det var jag väldigt nöjd med och lillan var så fin och vi jobbade verkligen som ett team. vi var felfria och fick 23,8 i stilpoäng och det tyckte jag var väldigt roligt. det var inga missförstånd av varken mig eller lillan och allt flöt bara på som om det vi hoppade var 50cm och det var verkligen en lättnad. innan detta så hoppade vi en förklass då vi fick 1 nerslag men det tar jag på mig för jag sänkte min innerhand på sista hindret. och då rev vi såklart men lillan försökte iallafall och hon var väldigt pigg framåt men jag kunde även få tillbaka henne. så nu längtar vi tills nästa tävling som förhoppningsvis inte är lika många starter i eftersom jag var start 49 så det var en lång väntetid. men det gjorde lillan suveränt.

Likes

Comments