Herregud, endast 24 dagar kvar av skolan. Känns nästan lite overkligt faktiskt, har bott här i snart 5 månader och ska snart hem till Sverige igen. Känns helt sjukt.

Jag har iallafall varit helt värdelös på att uppdatera, men tiden har gått så fort och det känns som om vi gör något varje dag, speciellt nu i slutet. Vi var några stycken som funderade på att åka till ett badland här i Madrid i lördags men det öppnade tydligen inte förräns i början på juli (!!), så mycket för att åka dit då. Den senaste tiden har jag haft enormt hemlängtan och vill typ bara hem, men det är ungefär bara 3 veckor kvar så jag överlever förhoppningsvis. Min kusin kommer hit om 17 dagar och d​et ska bli så himla roligt, enda problemet blir väl att min kusin läste franska i skolan, vi är i Spanien och min värdfamilj kan inte precis kommunicera på engelska (eftersom hon ska bo hemma hos mig istället för på ett hotell). Men det ska bli roligt i vilket fall som helst. Sedan kommer min pappa tre dagar innan vi slutar och sedan är jag snart hemma. Undrar egentligen bara hur det kommer kännas när jag kommer hem? Vad ska jag göra? Här bor jag 15 minuter ifrån den som bor längst ifrån mig, medan i Sverige den närmsta bor cirka 40 minuter ifrån mig. Kommer förmodligen spendera 99% av sommaren på tåget påväg ner till Lund, hahaha.

Eftersom jag inte har bilderna på denna mobilen får i en bild av Nella och mig från när vi var på El Rastro i söndags.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå hallå

Det har nu gått 1 månad och 2 dag sedan vi kom hit och väldigt länge sedan mitt senaste inlägg och eftersom vi har gjort massor av saker så blir det ett inlägg med en massa bilder istället.

Puss hej

Idag

Likes

Comments

Hallå! 4 dagar sedan sist men har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om eftersom vi har haft skola hela denna veckan och inte bara två skoldagar som förra veckan. Men i onsdags så gick vi ett litet gäng på bio och såg Alvin y las Ardillas (Alvin och gänget) och vi såg den på spanska(!!!). Förstod faktiskt mer än vad jag trodde jag skulle göra. Det kommer verkligen att bli fler bios här eftersom det bara kostar 5,5 euro (eller denna filmen gjorde det i alla fall) vilket är en stor skillnad från Sverige. Efteråt så gick några hem och några gick till VIPS för att äta mat där. Vilket ledde till att jag åt kvällsmiddag innan klockan var 21 för första gången sedan jag kom hit. Har inte gjort så mycket mer denna veckan förutom bion.

Nu ska jag gå ut och möta upp Emma på Marqués för att sedan gå runt och upptäcka lite.

Byeeeeeeeee

Likes

Comments

Hejsan och välkommen hit till min lilla blogg. Om ni inte redan vet om det,så bor jag i en förort till Madrid som heter Alcobendas. Här kommer jag att skriva lite om vad jag gör och lägga upp bilder likaså.

Så det började med att vi flög från Köpenhamns flygplats söndagen den 17:e och vi blev hämtade på flygplatsen i Madrid när vi kom ner av respektive värdfamiljer.

På måndagen så hade vi ungefär 3h skola och efteråt så åkte vi till Diversia med några av de som redan varit här ett halvår och fikade med dem. Senare så gick jag och Nella och mötte Klara och Elin för att gå till Lidl och handla lite fika, sedan satte vi oss i en park där vi fick besök av en söt liten anka.

På tisdagen så skulle de som redan varit här ett halvår (höstterminen) visaoss lundare (och en uppsalare) runt i Alcobendas så att vi ska veta var lit eolika saker ligger och lite vad som finns här. Vi var uppdelade i smågrupper och gick runt. Senare på dagen så möttes alla grupper upp vid Plaza Norte för att äta lunch. Plaza Norte är verkligen jättefint, stället ser ”antikt” ut men byggdes för endast 8 år sedan.

Onsdagen och torsdagen var någorlunda lika, vi hade våra allra förstalektioner på onsdagen och när jag kom hem från skolan somnade jag nästan direkt, jag var så trött! Sedan på torsdagen så gick vi också i skolan och hade lektioner, vi hade även vårt första ”test”. Efter skolan så åkte vi hem men var bara hemma i drygt en timme innan jag och Nella drog till gymmet för att fixa gymkort och mötte upp med Bella, Dessan och Salomon (kille från Uppsala). Vi stannade en stund för att gymma och kolla runt för att se vad det fanns för olika maskiner på gymmet.

På fredagen sen så åkte vi in till Madrid och fick en rundtur där med 3 av våra lärare, sedan runt 13 tiden så kom även helårseleverna och då delades vi upp i grupper för att gå och kolla på två saker även om de två sakerna blev gjorda snabbt eftersom min grupp satt på en restaurang i 2 timmar (jag klagar inte, hade redan då ont i fötterna faktiskt). På kvällen sen så möttes nästan hela klassen (helårs- och halvårselever) på gran manzana (som de i gruppen kallar det) för att sedan gå vidare till en bar. Dagen slutade bra och alla kom hem (tror jag, gick ganska tidigt).

På lördagen så stod Madrid på schemat och jag och Nella tog metron till Sol för att träffa Inés, min utbytesstudent från när jag var i Madrid sist. Även Nellas utbytesstudent (från samma utbyte) var med och vi satte oss på en restaurang och åt lunch tillsammans. Efter det så gick vi fyra vidare till Primark (!!!!) där jag fick köpt en liten väska, en mindre plånbok och ett par flipflops. Efter Primark så gick både Inés och Ana (Nellas utbytesstudent) hem och jag och Nella kände att vi också ville hem. Väl hemma så tog jag det bara lugnt och senare fram mot 21 tiden så gick jag och Nella ner till Diversia för att träffa Dessan, Frida och Bella. Där åt jag även världens godaste pizza,glömde dock att ta foto på den eftersom jag var ganska hungrig då.

Till sist, igår. Jag gick upp ganska sent faktiskt, hade planerat in med värdpappan att vi skulle fixa SIM-kort till mig idag men eftersom där vi skulle fixa det från början hade stängt så fick vi åka runt och se om de hade öppet någon annanstans, vilket de inte hade. Så nu ska vi fixa SIM-kortet idag efter skolan istället. Jag hade planerat in att åka till gymmet igår också för att simma med Emma vid 13.30 men det blev inte av eftersom det inte gick att fixa ett gymkort, men vi får simma en annan dag istället. Jag åkte till gymmet i alla fall och vi blev en liten grupp på 9 personer som gick till Lidl för att köpa lite fika och sedan gick vi till en park och satte oss där, eftersom det var 18 grader. Efter cirka två timmar så började det bli lite kyligare och vi gick hem.

Idag så var vi i skolan och efteråt så skulle jag och min värdpappa köpa ett SIM-kort men även idag var det stängt så nu ska vi göra det imorgon istället. Tog även en siesta på ca 1,5h idag, skönaste jag gjort på länge faktiskt.

Insåg även att jag inte kan leva på antingen min vinterjacka eller min skinnjacka här, det kommer bli för varmt. Så funderar på att köpa en tunn jacka eller en sorts kofta som liknar en jacka, som jag kan ha dagar då det är lite för varmt för att ens ha en skinnjacka på sig.

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp igår kväll men som ni ser, så blev det inte av. En sak vet jag i alla fall, jag ska inte lägga ut ett inlägg om veckan där jag skriver om allt, det kommer bli för jobbigt.

Metro stationen som är närmst mig

Rundturen med helårseleverna

Salomon, Dessan och Jakob i Madrid

Madrid, El Oso y el Madroño

Madrid

Madrid, Operahuset

Madrid, Palatset

Madrid, Palatset

Madrid, kyrka bredvid palatset

Madrid

Madrid

På vägen hem från baren

Primark i Madrid

Lunch/Fika i parken

I morse från mitt fönster.

Likes

Comments