Vad spelar det egentligen för roll? 

Vet ni vad jag hatar? Å på riktigt ibland tänker, att det aldrig kommer spela nån jävla roll!

Vad spelar allt som KVINNOR gör FÖR KVINNOR för roll?

Den feminist jag är tappar liksom allt. Vilket är fruktansvärt. Men inte chockerande.

Människor kan VARJE VECKA läsa rubriker i tidningarna om hur en man dödat en kvinna. Vilket såklart inte är något som hux flux bara uppkommit på senare år. Eller för att vi just nu lever i en pandemi å människor har blivit dumma i huvet för att vardagen är knas. Det har alltid varit såhär.

Jag undrar på riktigt om människor stannar upp och tar in vad en ”ynka” rubrik faktiskt säger? Å att det heller inte bara är små obetydliga ord, utan innehåll bakom orden.
EN MAN HAR DÖDAT EN KVINNA

Jag hatar att det är sån jävla vardag. Att människors hjärnor liksom ser det som det, ofta helt omedvetet! Människor har blivit/blir liksom avtrubbade. Detta enorma samhällsproblem är skapat av samhället, av oss människor som lever och verkar i det. Det går inte att komma ifrån. Och det är inte nåt som bara ska va så.

Och kom inte å tjata på mig om fakta eller nå jävla bevis när det kommer till att JAG TROR och UPPLEVER att de som reagerar på att vi varje vecka kan läsa nya rubriker om mäns våld mot kvinnor och män som dödat kvinnor är enbart KVINNOR. Det är MIN upplevelse. Vad JAG tror.

Jag säger inte att kvinnor INTE på något sätt också skulle vara avtrubbade å omedvetet se det som ”vardag”, för självklart är det så. Vi lever alla i ett patriarkat och våra hjärnor formas av det samhälle vi lever i. MEN! Jag kan svära på att alla kvinnor har reagerat flertalet gånger oftare på både rubriker av ord å vad innehållet av dessa faktiskt säger än vad män nånsin har gjort.

För grejen är, det handlar liksom inte om män, FÖR MÄN. Ibland undrar jag om dom överhuvudtaget kan relatera på nåt som inte handlar om dom på DET sättet? Har mäns hjärnor ens den funktionen? Eller är de helt oförmögna? Eller är de bara helt jävla ointresserade?

Jag vet såklart inte. Men det jag vet är att allt bara fortsätter, kvinnor misshandlas, hotas å dödas. Barn lever dagligen i detta våld å i många fall tillslut också utan sin mamma.

Och världen, ja den fortsätter att snurra.


Gillar

Kommentarer