Förebilder.

Som jag nämnt ett flertal gånger redan så anser jag att det är otroligt viktigt att prata om att må dåligt och att ha ångest. För när jag hamnade i det själv så blev det per automatik att skammen kopplades på, ingen skulle få veta. Jag bar mitt dåliga mående i mig själv väldigt länge, jag och min man ska tilläggas. Vilket inte var bra för någon av oss.

Här kommer förebilder in. För det var det som jag skaffade mig, förebilder. Och detta behöver då inte vara någon som du känner, det var och är inte alla mina förebilder. Och för mig blev mina förebilder jag hade ett kvitto på hur viktigt det är att prata öppet om psykisk ohälsa. Det har hjälpt mig SÅ mycket många gånger att känna en slags stöttning av andra som kan vara öppen med hur dom mår och har mått. Precis vad det är jag vill göra för andra idag, som är och varit i liknande situation som mig.

Hannah Widell och Amanda Schulman, "Fredagspodden". Dom blev mina förebilder, "mina vänner". Än fast jag aldrig ens sett dom i verkligheten. Kan låta otroligt märkligt för många att kalla dessa personer, som jag aldrig ens mött, som mina vänner. Men jag kan faktiskt inte med ord beskriva hur viktiga dom varit för mig många gånger, genom deras sätt att ge av sig själva.

Det var för snart 5 1/2 år sen som jag lyssnade på deras podcast för förstå gången, precis då dom startat sin podd. Det var innan det fanns podcasts att välja och vraka bland som det gör idag. Ett av Hannah och Amandas första avsnitt som dom publicerade var döpt till "Ångest", kort och gott. Jag minns känslan av att bara se det ordet, att dom skrivit ut det och hade det som ämne just det avsnittet. Jag lyssnade och inte bara en gång, och jag grät så otroligt mycket. Allt dom sa var precis som jag kände! Lättnaden av att nånstans få känna att jag inte är ensam, den går inte att beskriva.

Än om det är DU som kommer behöva göra jobbet med dig själv, så är detta så enormt viktigt. Att du nånstans får känslan av samhörighet, och det kan vara det lilla, som ett avsnitt i en podcast.

Det var även Hannah och Amanda som nämnde en personlighetstyp som det det forskats väldigt mycket i på senare tid, och som media börjat uppmärksamma mer och mer. En personlighetstyp som det visade sig att JAG har. DÄR kom MIN nyckel till mycket.

Jag lyssnar fortfarande på Hannah och Amanda och deras podcast "Fredagspodden" varje vecka, än om det idag inte alls gör något om det skulle gå någon månad eller två mellan gångerna. Men under den period i mitt liv som jag befann mig i mitt mörker så fanns dom där och lättade upp för mig genom att bara vara som dom är.

Idag lyssnar jag på ett flertal andra podcasts också, älskar detta format verkligen! Nu när jag ändå är inne på förebilder så finns det två andra tjejer som också inspirerar mig så otroligt mycket i deras pepp och ärlighet. Josefin Dahlberg och Vanja Wikström

Jag började följa Vanja Wikström då hon var med i en youtube kanal som heter "Gravid vecka för vecka", för att senare efter hennes medverkan där följa henne och hennes familjs youtube kanal "Familjen Wikström Malmqvist". För lite mer än ett år sen så startade hon en podcast tillsammans med Josefin Dahlberg som heter "Josefin och Vanja". Jag har lyssnat på dessa två tjejer varje onsdag sedan dess. Så inspirerande och peppande, men jag älskar deras inslag av djup och ärlighet om livet.

SÅ förebilder och människor att inspireras av, så viktigt och utvecklande!


Nu ska jag snart lägga min minsta kille som fortfarande är sjuk. En helg med feber, snorande och gnälliga små. Men också en fin lördagkväll, med god mat och bra surr med bästa Jennifer, energipåfyllning mitt i familjelivet!


Kram.

Gillar

Kommentarer

Linda - Rosa chica,
Tävling inne på min blogg!
Vinn 2 valfria skal till mobilen värde upp till 799 kr! flera olika mönster och modeller. Bland annat marmorskal osv.
Välkommen in! 😃
www.rosachica.se