Familj/föräldraskap

God kväll. Nu tänkte jag göra en liten shoutout här och hylla VARJE ”mama to be” därute. Samt alla mammor ÖVERHUVUDTAGET!! Kvinnor. Jag säger bara KVINNOR. Vi är så jävla grymma på så många sätt. Det vet du va? ♥️

Alldeles nyss kommenterade jag ett inlägg hos en bloggare jag följt länge. Hon är gravid med sitt andra barn och skrev i inlägget hur pissiga dagar hon upplevt de senaste. Jag kände att jag ville kopiera min kommentar och ge er den också. För jag vill att alla mammor ska veta att ni/vi gör det SÅ bra. Ni är värda att hyllas!! Varje dag.♥️

Min kommentar:

”Fina du. Med vår andra son var min graviditet fruktansvärd på så många sätt. Jag kände mig ALDRIG fin, ALDRIG bekväm, grät i stort sätt varje dag från mitten av graviditeten. Jobbade i butik i en galleria här hemma i Övik då, fram till en månad innan "due date" (som aldrig blev "THE due date", utan jag fick snällt vänta, LÄS: KÄMPA 2 veckor till efter beräknat datum innan vår minsting behagade att starta förlossningen) och att stå i butik hela dagarna och vara trevlig, glad och "stråla" var ingen lätt match. Värst av allt var alla kommentarer om hur jag såg ut, att "folk" tog sig rättigheten att påstå att minsann hade en VÄÄÄLDIGT STOR mage för att "bara" vara i vecka 25. SUCK!! Vet inte hur många gånger jag på riktigt bara ville läxa upp dessa personer som uttryckte sig på detta sättet, bara sådär. I slutet av graviditeten vet jag att blev så arg på en person som kommenterade att jag var stor och att personens dotter minsann inte alls var lika stor som mig. Den klassiska kommentaren blev hennes slutreplik: "Det är inte tvillingar?" Den gången brast jag och kunde inte hålla inne min irration, trots att policyn i butik är "kunden först" "kunden har alltid rätt" "ge kunden den bästa servicen som bara går" osv. Men den gången brann jag av, med respekt, men jag brann av. Som om det inte vore nog så hände det såklart väldigt mycket jobbiga saker runt min familj under graviditeten också, det var bara att KÖTTA sig igenom dessa, nästan, 10 månader.

Men för att avsluta detta lite fint och positivt. Än fast heeeela min graviditet med vår andra son på riktigt var SKIT, så släppte i princip allt då han behagade komma till oss. Det trodde jag aldrig. Men jag fick uppleva den största av kärlekar och det tog över allt jobbigt. Jag hade förmånen (skriver förmånen då jag inte alls fick uppleva detta med min första son då jag istället hamnade i en depression 4 månader efter födseln) att bli blixtförälskad i min andra pojke på direkten, och hans doft var det bästa jag någonsin känt. Det som jag hört många prata om när jag väntade min första och INTE fick uppleva, långt ifrån. Det fick jag uppleva med min andra son, tacksamheten över det är enorm.

Dessa hormoner vi kvinnor får dras med är en riktig jävla utmaning, och vi förtjänar guldmedaljer varje jäkla dag enligt min mening!! Minns också att jag sa det ett flertal gånger till min man under andra graviditeten att: "Efter detta ska jag faan ha en jävla GULDMEDALJ och MER DÄRTILL"

Kom ihåg att du är grym och världens bästa mamma trots sådana här dagar (eller månader) Om män bara visste vad vi "kvinnor" får gå igenom. Gråt så mycket du känner för, klaga så mycket du känner för. Det är en (inte för alla men för MÅNGA) bergochdalbana att bära och sedan ge ett barn VÄRLDEN. Punkt.
Massor med kärlek till dig och alla andra mamas to be därute.
♥️”


Hoppas du haft en fin söndag och att veckan startar på bästa sätt imorgon.

Kram.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sandra funderar

Hej fina. Tänkte bara önska dig en mysig kväll ☺️. Här hemma ska det göras te och mackor strax. Eller jag ska göra te och mackor. Jag älskar verkligen te, speciellt om kvällarna. Har druckit det sedan jag var rätt liten och aldrig har jag lessnat. Finns ju så många goda ✨.
Min pappa drack alltid te, vilket han säkert gör fortfarande, men jag minns att jag fann det som något väldigt mysigt. Att vi båda tyckte om te så mycket. DOCK var det min pappa som fick mig att ha sockerbitar i teet under mååånga år (så onödigt!!) Men! Jag ”trappade ner” mina 6, eller var det SJU sockerbitar 🙈, jag hade i teet en efter en och tillslut ville jag inte ha EN ENDA! Herregud så sött!! Du kan ju tänka dig. Hur kunde jag ens tycka att det var gott?! minns jag att jag tänkte ett tag därefter. Blev en liten utsvävning där kring teet, men så rolig grej ändå ju 😄.

Jag hade tänkt plugga tidigare ikväll, men så blev inte fallet. Orkar fasen inte mer idag. Är helt slut i huvet av allt läsande. Ibland måste en bara få släppa allt för en stund. En längre stund. Visst? ♥️

Igår fick jag hem så fina koppar som jag beställt häromveckan. Jag är BESATT av koppar och muggar. ALLTID varit det. Invigde koppen med kaffe och skummad iKaffe från Oatly (ni som känner mig vet att jag varit beroende av iKaffe ofantligt länge nu) Jag vill att koppar ska vara GODA att dricka ur, inte bara fina. Det är säkert någon av er som förstår hur jag tänker då jag skriver att en kopp ska vara GOD. Och det var dessa koppar! Vilket jag misstänkte, därav min beställning 😁✨ Mysig att hålla i och en mjuk, rundad kant. Haha så rolig förklaring. Om en liten kopp. MEN jag är mycket för att värna om VARJE dag här i livet. Och då kan denna ”lilla” sak som att avguda en kopp vara en av de saker som gör att en glimt av min dag är fanatisk. Kanske låter provocerande. Men jag vill inte bara hälla upp en kopp te eller kaffe och så bara hälla i mig den snabbt ”bara för att”.

De fina kopparna kommer ifrån ➸ athomebym

Finns såå mycket annat fint också, in och spana ☺️✨.

Jag vet hur det är att vara i det allra mörkaste av dalar. Och jag vill aldrig mer vara i den typen av mörkaste mörker. Jag har jobbat med mig själv och jag gör det varje dag. Det finaste med att ha varit i det svarta för min del är att jag verkligen känner en enorm tacksamhet och driv av att må bra. Och jag gör allt, på det sätt som är bra för MIG, för att jag ska känna den lust, driv och pepp som jag tagit mig själv till. Att det ska FORTSÄTTA. För det är en av nycklarna, du kan inte stanna av. Du måste fortsätta. DU är värd att fortsätta för. Kom ihåg det. Och att få dricka sitt favorit te eller kaffe ur en kopp som en finner positiv energi utav kan vara något av det mest märkliga för någon annan. Men vad är fint för dig? Lyssna till dig själv och strunta i ”alla andra”, när det gäller det ”stora” som det ”lilla”.

Nu blir det te. Utan sockerbitar så långt ögat kan nå.

Kram och kärlek ♥️

Likes

Comments

Kärlek, Familj/föräldraskap, Plugg

Hej på er och Gott Nytt År! 💖 Hoppas ni hade en fin dag, kväll och natt igår, och att du fick fira in 2018 på det sätt som kändes fint för just dig. Jag, Oscar och barnen var hemma och hade det mysigt och lugnt, kändes så skönt att bara vara med varandra, familjen. Min lillasyster kom och åt middag med oss och spelade en massa Playstation tillsammans med Oliver. ☺️ Jag och Oscar höll oss vakna till tolvslaget och skålade in nya året tillsammans i myskläder ♥️

Här hemma fick vi en fin jul och nyår med massor av snö (som just nu håller på att regna bort dock) Precis så som jag minns vintrarna när jag var liten. Senaste åren har snön inte behagat att komma, i denna mängd och även stannat kvar, först i februari/mars, då en annan vill ha VÅR 😅 haha. Så barnen har haft ett fint jullov som gått rasande fart med kusinlek, pulkaåkning, hockey, myskvällar och sovmorgnar ♥️ Men på onsdag blir det vardag igen, Truls börjar förskolan igen och Oliver går på fritids då skolan inte börjar först veckan efter. Härligt så känns det väldigt skönt, att komma tillbaka till rutiner, det tycker jag alltid. Sen är det ju inte så att jag och Oscar är lediga under jul direkt. Oscar har matcher och träningar och har varit ledig fyra dagar sammanlagt över jul och nyår. Och jag har en pågående hemtenta och en mängd litteratur att läsa till ett seminarium nästa måndag. Men jag har verkligen försökt att koppla bort skolan och vara med kidsen. Men det finns ju alltid där i bakhuvudet och jag har verkligen ATT GÖRA. Jag tycker verkligen att vi har sjukt mycket över dom här veckorna som inte är i skolan, helt galet!! Förstår inte hur jag ska kunna läsa allt vi ska läsa plus denna hemtenta. Ja det löser sig, det gör det alltid. Bara så jobbigt då en är inne i allt. Jag är också i så stort behov att få vara själv. Det är ju inget som jag direkt varit de senaste veckorna.

Annars så längtar jag efter att få åka iväg med Oscar. Bara få vara vi två. Äta god mat (utan att kasta i sig allt på 2 minuter pga kids) kunna prata i lugn och ro och bara vara med varandra. Om så bara för ETT dygn 🙏🏼Längesedan vi gjorde något tillsammans nu, men så ser det alltid ut under säsong. Inte så många lediga dagar vi har möjlighet att boka in direkt. Får väl se när det händer. Inte inom den närmsta tiden känns det som iallafall. Men längta kan en ju göra ändå, eller hur? 💘 Vad längtar du efter eller till? ☺️

Oscar kom nyss hem från sin träning och Truls har precis lagt sig. Senaste tiden lägger sig Truls med ENORMA protester bestående av skrik och kastande av bilar som han bums ska ha i sängen 🙄 Härliga tider!

Får se om jag kan få någon läsning gjord ikväll eller om jag skiter i det och tar en lååååång dusch och gör hårinpackning istället. Blir förmodligen det sistnämnda.

Men först en kaffekopp.

Ha en fin kväll och ta hand om dig❣️

Kram.


Häromkvällen var jag ute och skottade och tog dessa bilder. Vårt hus lös upp så fint i mörkret mot den vita snön ☺️✨


Likes

Comments

Familj/föräldraskap, Kärlek, Plugg, Feminism

Hej fina. Mår du bra? Hoppas det. Idag började jag skriva lite på vår sista tenta, fjärde momentet för denna kurs, 12 januari har vi vårt sista seminarium och då ska även tentan vara inskickad. Sen hoppar jag direkt på Genusvetenskap B den 15 januari, jag fick veta förra veckan att jag blev antagen till den och står som reserv på Socionomprogrammet. En vet ju aldrig, men jag siktar på att det blir genus hela vägen för mig, och det känns bra. Eller bra.. det känns faktiskt jättebra!! Jag på riktigt älskar att läsa och lära mig mer inom detta ämne som jag brinner så mycket för ♥️ Och jag tror ju att allt här i livet har en mening. Jag tror att det finns vägar för oss alla att gå, som finns där av en mening, och att varje väg vill säga oss något. Jag tror inte på slumpen, jag tror att om en väljer att vara uppmärksam och läser av situationer och händelser i sitt liv och väljer att vara öppen för att se vad som ”vill sägas” till en så hamnar du på DIN ”rätta bana”. Det handlar om att acceptera och gå sin egen väg.

Igår fick jag förresten hem mina fina, fina tröja! 😍 ”BACKA” som kommer från Fryshusets:

❥❥❥ Backasysterskapet.se

Förra svängen som de sålde tröjan i deras webshop så hann jag inte med att klicka hem den innan alla tog slut! De säljer bara ett visst antal i shopen i omgångar. Men denna gång hann jag! Glad för det. Visst är den snygg? Sedan så är hela grejen SÅKLART den fina MENINGEN bakom detta! Det arbete Backasysterskapet gör och det dom vill förmedla. Det är DET jag vill vara med och stötta ✊🏼❣️

Såhär beskriver Backasysterskapet.se sig själva på deras hemsida:

”BACKA är ett systerskap som på olika sätt stärker och lyfter ungas röster, kraft, kunskap och förmågor. Vi utbildar unga systrar i åldern 12-21 i normkritik, civilkurage, konflikthantering och retorik för att stärka självkänsla och identitet – hos sig själv och andra. Vi genomför projekt och event och bryter ny mark inom näringslivet. Tillsammans får vi fler att sluta hata, och börja backa.”


In och LÄS! ✨

Vet ni vad jag gjorde imorse då. Jag har ju haft det så svajigt på hormonfronten då min mens, som alltid är på pricken annars, dragit över mer än en hel vecka (idag kom den dock, FINAAALLYYY!! 🙌🏼) Jag har typ velat gråta fram och tillbaka dessa veckor, men inte kunnat. Har velat gråta av typ nån sorts lycka-sorg-glädje-rädsla-kärleks känslor, en mix av alla dessa. Men jag har som inte kunnat. Sedan så har jag också rätt så svårt att bara gråta. Jag gråter rätt sällan. Jag skulle vilja gråta oftare, då jag känner så OTROLIGT mycket jämt.

Men för mig finns det en viss koppling av att må dåligt med att gråta. För när jag mådde som allra värst grät jag VARJE dag under en väldigt lång tid, jag grät ut min ångest VARJE dag, och eftersom jag hade haft en ångest som byggts på och byggts på och bara täppts igen så var det EXTREMT mycket ångest som behövde få komma ut. Och under första tiden kom den ut i just tårar, tills den dag jag i stort sätt inte hade några tårar kvar i mitt system. Kopplar även gråt till olika skeden i min uppväxt som varit tuffa, grät oerhört mycket under den tid då mina föräldrar skulle skiljas och varken min mamma eller pappa mådde bra ♥️ Så från allt detta kommer nog ett litet inneboende, omedvetet styrande att jag inte gråter. Fastän jag vet att det är så jävla skönt!!! ♥️

Iallafall, det jag skulle komma till var att jag imorse gjorde en halvtimmes yoga (med ”Yoga with Adrienne” på youtube) och efter det satte jag på en av mina favoritlåtar att meditera till. Den är 20 minuter lång och efter ungefär 7 minuter in så kände jag hur allt inom mig bara bubblade upp och jag började gråta. Och jag grät. Så himla skönt var det. Jag grät av tacksamhet, tacksamheten över att jag själv är där jag är idag. Tacksamhet över att jag fick uppleva en annan sida av att vara mamma när Truls kom till vår lilla familj, att få uppleva känslan av att vara så NÄRA sina egna känslor på det ”rätta sättet” för mig. Stoltheten över våra två barn. Oliver och Truls. Kärleken av att få se dom två tillsammans.
Oliver var den som fick vara med mig under den jobbigaste tiden hittills i mitt liv. I min krasch. Han är och var mitt ALLT!! Han var en stor del i att jag aldrig gav upp och att jag vägrade ge mig. Idag är han 6 1/2 år gammal och vi släpper av honom utanför skolan och han springer med sin guldiga ryggsäck och overallen hängandes på axeln, över skolgården och till sitt klassrum alldeles själv. Min fina Oliver ♥️

Jag vet att det kan vara EXTREMT jobbigt och tufft att vara förälder, väldigt ofta. Jag vet att en ibland bara skulle vilja vara heeeelt ensam i en EVIGHET. Slippa tjat, bråk och gnäll. MEN tänk på vad ditt/dina barn kan ge dig i din egna personliga utveckling. Vad är det för sidor hos dig själv som du kan förvalta på kanske ett helt nytt sätt? Sidor som du kanske inte sett hos dig själv innan du hade barn. Sidor som du haft men som du kanske inte varit uppmärksam på. Välj att vara uppmärksam. Välj att bara öppen. Välja att vilja se dig själv.

Hoppas du har en fin kväll. Nu ska här sovas om en stund. Imorgon får barnen jullov, blir mysigt för dom ☺️

Kram!


Likes

Comments

HSP-Högkänslighet, Psykisk ohälsa, Tips!

Mina fina. Jag tänker ge er ett kvällstips. Har skrivit om denna bok tidigare men jag gör det än en gång då den hjälpte mig oerhört mycket då jag var ”ny” i mitt medvetande om att jag är en Högkänslig person (HSP- highly sensitive person). Alla ni där ute som fått höra av en psykolog, terapeut att ni är det, eller om ni bara vet att ni är det, kanske någon av er misstänker att det skulle kunna vara så att du är högkänslig. För faktum är att jag inte alltid varit trygg i min högkänslighet, det är något som har tagit tid för mig att finna lugn i. Men det var en viktig pusselbit för mig att finna i mitt liv, för att jag varje dag ska kunna leva mitt liv på det sätt jag vill, på ett sätt som gör mitt mående till det allra bästa. Om en som person varit med om jobbiga saker i sin uppväxt så kan högkänsligheten ta sig oerhört jobbiga uttryck. Det positiva egenskaper som en högkänslig person har används då till helt andra saker än vad som är bra för den. Så blev det för mig. Personer som däremot haft en trygg och stabil uppväxt och är högkänsliga får ofta användning för sina positiva egenskaper på ett positivt sätt utan att behöva reflektera över det på samma sätt.

Kom ihåg att det aldrig är för sent! När du är vuxen får du välja och prioritera som du själv vill (förhoppningsvis, jag vet att det inte ser ut på det sättet för ALLA människor). Men OM du nu har den möjligheten och det privilegiet så se till att göra det! ♥️

”Drunkna inte i dina känslor” heter boken jag vill tipsa er HSP:are där ute om. Den är skriven av två kvinnor som själva är högkänsliga, Maggan Hägglund & Doris Dahlin ☺️💖

Den finns i pocket här —> Adlibris

Eller så för du som mig och lyssnar på den som ljudbok, kvinnan som läser var jättebra också! Jag vet inte huuur många gånget jag lyssnade på den för några år sedan när jag behövde det som mest, så fint och bra på många sätt. Tänk så underbart det är att vi människor kan hjälpa varandra på så många mer sätt än vad vi tror♥️

Jag använde mig utav —> Storytel

Nu när jag googlade runt lite så såg jag att en kan provläsa lite ur boken, hur bra! 😍

In och kika här —> Smakprov-”Drunkna inte i dina känslor”

Skriv gärna om ni kanske har läst den, eller om ni läser den nu efter jag tipsat om den, vad ni tycker ☺️ Har den hjälpt eller hjälper den er? ♥️


Kram på er och ha en lovely kväll.


Likes

Comments

Hej på er och hej lördag ✨ Tänkte visa er vad jag sysslat med här hemma när det kommer till inredning det senaste. Jag har alltid velat ha ett kontor, har fantiserat om ett kontor sedan jag var liten. Tror många barn säkert gör det, minns att jag kunde gå in i en känsla av att vara ”vuxen” kring att just få sitta vid ett kontor. Känner ni igen er i det? ☺️

Nu när jag har pluggat ett tag så har jag mer och mer känt att jag verkligen vill ha en plats här hemma där jag dels kan sitta, gå undan och arbeta. Men också att ha ett ställe där jag kan förvara ALLA mina böcker och papper! För det mina vänner, det är mycket!! 🙈 Just nu ligger allt på lite olika ställen och så vill jag inte ha det. Oscar har också känt att ett ställe för ”viktiga papper” och att kunna gå undan skulle vara bra. Så det har jag nu skapat på vår nedervåning (vi har ett sutteränghus) där vi innan hade en stor tv på väggen som INGEN av oss tittade på. Vi är för det mesta, eller skulle kunna säga alltid, på entrévåningen, där har barnen sina rum, kök, badrum och vardagsrum har vi också där. På nedervåningen är mitt och Oscars sovrum. En tvättstuga, liten toalett och förråd finns i själva källardelen. Men nu finns då också vår arbetsplats/plugghörna direkt när en kommer ner för trappen 😍 Är väldigt nöjd, inte helt klar än men i stort sett så. Smågrejer kan en ju fixa med lite nu och då. Under trappen som är bredvid denna skrivbordshörna har vi även en större hylla där jag nu fixat lådor, pärmar och annat som behövdes till alla papper och grejer. Mycket bättre än den hylla med ”finsaker” som det var förut. Hyllan är så pass djup också så rätt stora lådor fick plats. Bra va? ☺️

Själva skrivbordet är en mix av Ikea och Byggmax. Skivan kommer från Byggmax och de svarta bordsbenen är från Ikea. Stolarna hade jag sedan innan och de kommer från Ellos, älskar dom!! Har även dessa runt matbordet på övervåningen tillsammans med tre vita Eames stolar. Tycker det är så fint att mixa stolar kring matbord. Blir mer levande ☺️

Jag fick för mig att jag ville ha ett sorts ”nät” eller ”galler”, och häromdagen tog jag en tur till Blomman Interiör design i Själevad (de har även en webbshop så in och kika) och hittade det ”galler” som syn på bilden, blev så glad att dom hade precis det jag var ute efter! Köpte även några mini klämmor i mässing så att jag kan fylla det med inspirerande lappar och kort ♥️

Nu ska jag och barnen klä på oss och gå ut tror jag, väldigt fint väder. Massa snö och blå himmel, måste ju passa på att tanka in ljuset innan det blir mörkt igen. Vilket är om bara några timmar 😅 Sen ska vi se Oscars match på tvn, ÄNTLIGEN en match som är tidig!! Den börjar kl tre idag, brukar alltid vara kl sju annars, oavsett dag. Ikväll kommer min bror också, som jag nämnde igår. Så det är våra planer idag.

Ha nu en fin lördag!

Kram ♥️


Okej här kommer en liten uppdatering, 13.30: Oscars match är INTE kl tre som jag var sååå pepp på 😏. Händer ju som något på dagen då, om den är så tidig som tre, och både Oliver och Truls kan se den (Truls lägger sig 19) och så hade vi kunnat mysa med glögg och fika till.

En kompis som läst mitt inlägg hade hört av sin sambo att den var 18. Oscar ringde nyss och tydligen är den 18:00. Såklart! Jag tittar på Oscars schema som är uppsatt på kylskåpet bredvid mitt och det är de schema jag kollar på (men egentligen vet jag att det inte går att lita på, kan ändras med tider från dag till dag, har en ju vart med om ett antal gånger).

Ni får ha en fortsatt fin dag, nu ska jag och grabbarna vila en stund, sen fika något gott tror jag 💖


Likes

Comments

Familj/föräldraskap, Kärlek

Hej fina. Hoppas du mår bra? ♥️ Jag mår bra, förutom att min jäkla mens aldrig vill komma, brukar ALLTID vara på pricken! Så drygt. Gravid är jag inte för jag känner att den är på gång. Världens segaste pms! Men men. Lite förkylda är vi också, Truls har hosta och både jag och Oliver blev snuviga i eftermiddags. Eller tänk om vår snuva beror på något annat? GRANEN!! som nu står grön och grann i stugan! 🙈 Fast ingen av oss har känt av granarna tidigare år. Vet ju aldrig dock.

Jag åkte nämligen och köpte en julgran på Granngården innan jag hämtade barnen på skola och förskola idag. Vi hade egentligen tänkt fixa en gran i veckan eftersom Oscar är borta hela helgen. Han åkte imorse och kommer hem igen på söndag kväll. Men veckan gick som vanligt i ett och något granköp blev aldrig av. Men eftersom jag pluggade så pass bra igår, läste och skrev ner lite saker inför ett seminarium på måndag, så hade jag tid över 🙌🏽

Superfina julgranar hade dom verkligen, så täta!! 😍🎄✨ Valde en liiite mindre än vad vi haft tidigare år så att jag kunde kånka på den själv och trycka in den i bilen 😅 Orkade inte hålla på och lägga den på biltaket och börja linda fast den och greja, eller använda släpvagn. Nej det är överkurs för mig! Jag fällde ner ena sätet och föste in den i bilen. Stannade på vägen hem och handlade tacos och hämtade sedan barnen. Vidare hemåt med en fullproppad bil minst sagt.

Jag och Oliver pyntade den och den blev så fin, det är ju så mysigt!! Gran är ett måste under julen! ♥️✨ Vi har använt samma julkulor som vi hade under den tid vi bodde i Göteborg, vilket är typ 7 år sedan nu, eller vi hade väl dessa julkulor första året så då är det ju NIO år sedan, herregud! Tiden. Några kulor har tillkommit, som de kulor som Oliver fick välja ut och köpa förra året som sina alldeles egna tillexempel ☺️.

Lite roligt ändå, att vi har dessa kulor kvar och använder dom. Vill på något sätt att Oliver och Truls ska minnas saker från sina jular i barndomen. Vill som att de ska få känna att den och den saken tar vi fram på julen. Än om jag anser att ”saker” bara är ”saker”, det är inget som betyder något i det stora hela här i livet. Men just därför känner jag att jag inte vill köpa nytt varje jul, då blir det bara ännu mer ”saker”, om inget återanvänds utan bara byts ut. Blev lite luddigt beskrivet av mig men ni förstår kanske hur jag menar? ☺️

Jag vill att Oliver och Truls jular alltid ska upplevas med trygghet, kärlek och glädje. Och det SKA dom få uppleva. Kom ihåg det fina ni, speciellt om ni har en egen familj med barn. Det är ER jul, ERA BARNS jul. Att ni är EN FAMILJ, och behöver inte ”pleasa” någon annan än DIN egna familj, DINA/DITT barn. Om du inte har barn och är vuxen, kom ihåg samma, det är DIN jul och DU bestämmer över hur du vill uppleva och ha den.

Kom också ihåg att om din upplevelse av just julen kanske inte var den allra bästa (kanske till och med den allra, allra värsta) så kan DU ändra på det om du VILL. För du behöver inte plocka fram allt ur den ryggsäck du bär på och spela upp alla känslor ännu en gång, BRYT det mönstret. Kanske vill du fira julen på ett helt annat sätt, med helt andra människor än vad du årligen gjort och gör? Så gör det❣️
Och det finns ingenting, enligt mig, med att MÅSTA fira med sin biologiska familj, ”bara” för att du delar ”samma” blod som någon så finns där inget måste. Alla vi människor är olika, vill olika saker, ser på saker på olika sätt, än om vi är ”familj”.
Jag är själv väldigt nära mina syskon, jag ÄLSKAR verkligen dom båda så mycket! Jag är så tacksam över att de finns i mitt liv och för de relationer jag med både mina bror och syster. Men alla känner inte så, och det är inget som är fel med det alls. Kom ihåg det!

Jag satt förresten idag och fixade med Kategorier bloggen, jag tänkte att det kunde vara bra. Då kommer en lättare åt inlägg som en kanske läst tidigare och skulle vilja komma åt lätt igen. Inlägg som en kanske skulle kunna finna intressanta och givande via själva Kategorin.

Några av de kategorier jag skapat är:

”Familj/föräldraskap”
”Psykisk ohälsa”
”HSP/högkänslighet”
”pms/pmds/mens”
”Inredning”
”Kärlek”
”Feminism”

Visst var väl det bra? ☺️ Har även lagt in en sökfunktion så att en kan söka valfritt i bloggen.

Nej nu ska jag ta och lägga mig strax. Barnen sover och jag är så sjukt trött!

Min bror är hemma en sväng även denna helg, så han kommer till oss imorgon. Sover förmodligen över också. Blir mysigt!! Oliver är överlycklig ♥️

Kram på er och tack för att ni väljer att kika in hos mig och läsa. Fint.

Likes

Comments

pms/pmds

Hej fina❣️Hur mår du? Hoppas din torsdag varit fin. Jag har varit hemma igår och idag och läst och skrivit lite inför ett seminarium som vi har imorgon. Skönt att vara hemma två dagar i rad mitt i veckan. Har dock varit svåra saker att läsa känner jag. Vi är inne på vårt fjärde och sista moment i A kursen nu, filosofi är första temat. Känner mig fortfarande matt sedan tentan lämnades in för förra momentet, den tog på. Och filosofi kan ju vara superintressant! Men otroligt luddigt och svävande också, saker går att tolkas på en mängd olika sätt känns det som. Filosofiska texter på ENGELSKA är ju dessutom än mer utmanande 😅 Men alltid lär en sig något! Och hör och häpna, vilka tror ni är överrepresenterade av att få/har fått synas inom filosofi och vetenskap? Jodå, männen 😆

Igår hade jag verkligen världens segaste dag, så sjukt trött!! Brukar inte känna av en så påtaglig trötthet, men idag var det bättre. Jag har som jag skrivit tidigare stenkoll på min menscykel, tycker att alla tjejer ska försöka ha det ❤️. Det är viktigt. Att lära känna sig själv, speciellt om en känner att det är något som kanske påverkar en åt det negativa hållet, alla känner ju såklart inte så ☺️. Jag har inte alltid haft den koll jag har idag, inte direkt så att någon nämnt att det kan vara en bra grej, vilket det borde göras!Men efter att jag slutade med p-piller då jag var 23, blev gravid, och fick Oliver då jag var 24 blev plötsligt min mens regelbunden. Från 50-60 dagar mellan gångerna innan barn (galet!! Ingen ordning på mina hormoner alls då. P-pillerna gjorde inte saken bättre) till 28-30 dagar (vilket sägs vara det ”normala”). Iallafall så var det genom att jag började hålla koll på min cykel genom att alltid vara noga med att fylla hur jag mådde både psykiskt och fysiskt som jag efter ett tag kunde se ett mönster. Eller jag minns att jag tillsammans med min bästa vän Jennie tillslut kunde räkna ut att mitt dåliga mående stegrade ju närmare jag kom mensen. Sedan när den väl kom släppte allt och jag blev lugn, mindre påverkad i min HSP, mindre ångest och gladare. Vilket sedan höll i sig i en dryg vecka, jippiii 🎉😆, sedan drog stegringen av hormoner igång igen. Tack vare att jag höll koll på detta mönster fick jag klarhet i att jag har PMDS, som jag ju skrivit om tidigare. Den svårare formen av PMS.

Så, tips på hur du kan hålla koll på det finaste och viktigaste du har, dig själv, din kropp, ditt mående.

❣️Natural Cycles - skrivit om det innan och rekommenderar det sååå mycket, in och läs på om denna termometer och app där du lägger in din temperatur varje dag. Ett godkänt preventivmedel men jag använder det för att ha koll på min kropp/mående då jag har kopparspiral som skydd.
In och läs! —> Natural Cycles

❣️Appen P Tracker el. Menskoll. Jag har ”lite” versionen och den funkar fin fint!✨ Det var denna jag började med att använda för ett gäng år sedan och kör fortfarande på den.

❣️Skriv in ALLT du känner under veckorna, där ÄR viktigt! Och då speciellt om du känner att du påverkas såpass negativt att dina dagar tas över av ditt mående under långa perioder i din cykel.

❣️Sista tipset har inget med att göra om hur du har koll. Utan det är att gå till en läkare! Om du sett ett mönster som kan likna tex. PMDS (kika in här) så ta kontakt med läkare, möjlighet till hjälp finns. Kräv hjälp! Men kom ihåg att föra en sorts dagbok innan, inuti appen tex, för de kommer dom vilja att du har gjort eller bör göra om det inte är gjort.

Detta blev som alltid längre än vad jag tänkt innan, haha. Tänkte skriva innan jag gick in i allt att min kropp inte har känts som den brukar senaste veckan. Fick en notis av Natural cycles appen att min ägglossning var senare än vanligt och det har jag känt av. För pmsen är på ingång nu samtidigt som jag känt av ägglossning, plus min enorma trötthet och känslighet igår. Känner av min ägglossning rätt så tydligt, både i kroppen men också i det sexuella. Att känna av ägglossning har blivit lättare efter att ha fått barn för min del.

Nej, nu ska jag ta och umgås med min man. Han åker imorgon för match och kommer hem lördag igen. På lördag kväll är det julfest med Oscars lag (har alltid tänkt på hur märkligt det måste låta när en säger så, jag kan ju lika gärna säga jobb) med respektive. Har inte bestämt mig om jag hänger på än. Min bror kommer hem och hälsar på i helgen också, så vi får se. Som allt annat så tar jag det på känsla. Blir bäst så.

Ha nu en fin kväll och ta hand om dig.

Kram 💕❣️✨


Likes

Comments

Musik

Denna låt!! Cleo är en stjärna. Lyssna på texten. Finns på spotify också.

"Vi spelar om en guldmedalj. Finns inget silver, inget brons och ingen andra pall. Så vi krigar för det mesta. Och för att vinna är hon vacker som prinsessa"


Likes

Comments

Familj/föräldraskap, Plugg, Psykisk ohälsa

Hej alla fina❣️Hoppas ni har en mysig helg. Förra veckan tog på mina krafter måste jag säga. Fullt upp i skolan, fyra av fem dagar uppe i Umeå med grupparbete, eget arbete, redovisning, föreläsningar och massor av läsning. Och Oscar var, som jag skrev i tidigare inlägg, borta från söndag till torsdag kväll. 40 cm snö behagade också att anlända under natten till söndagen då Oscar åkte iväg. Så att överhuvudtaget ta sig hemifrån blev ett enormt projekt. Visst, härligt med snö men INTE vad jag behövde JUST DÅ. Vi har rätt så stor tomt, en lång backe ner till vårt hus från vägen och det är inte ”bara” att skotta. Vi klädde dock på oss, jag och barnen, Oliver ville såklart ut direkt och leka i snön, vilket jag förstår! Väl ute var det inte direkt så att vi hade några hääärliga timmar med bus och lek i allt det vita, NEJ medan jag försökte skotta, var det enbart massa gnäll och grin. Oliver ville att jag skulle ta fram alla vintergrejer, åka pulka och titta när han ”dök i snön” samtidigt som Truls mest var ledsen och ropade på hjälp där han stod i 40 cm snö och inte kunde ta sig framåt. Ramlade ett antal gånger, fick snö i hela ansiktet och blev livrädd för den ”härliga” snön. Nej den ”ensamma” veckan startade inte bra. Jag struntade tillslut i skottningen och ringde till en som vi vet brukar köra förbi i vårt område med sin traktor och frågade snällt om han kanske kunde tänka sig att komma ut till oss och skotta bort all snö med traktorn. Och snäll som han var så kom han senare på kvällen och körde bort all snö på vår gård!! Än fast han hade fullt upp. Så himla skönt!! Och heja mig som tog tag i det!

När jag är ensam med barnen och själv har fullt upp med mitt eget så kör jag bara på. För att jag måste. Eller om jag ska jämföra barnen och skolan så är ju inte skolan ett ”måste”, för det enda måste jag anser att en människa har är att ta hand om sitt/sina barn. Det ÄR och SKA vara ett måste om en har barn. Men sen så är skolan mitt ”måste” för att jag ska må bra. För att jag ska fortsätta utvecklas i den riktning jag vill. För att jag ska kunna få vara den förebild jag vill vara för mina barn. På samma sätt som ett lönearbete (för ett arbete är så mycket mer än att ”jobba”) är ett måste för att en ska kunna leva. Jag har sagt det förut och säger det igen, heja, heja HEJA alla er ensamstående föräldrar där ute! Ni gör det så jäkla bra!!

Iallafall så kände jag i fredags efter seminariet i Umeå en känsla som jag inte alls tycker om. En känsla av att en panikångestattack kommer smygandes. Ni som vet hur det känns, ni vet. Det som jag blir så stolt över hos mig själv i stunden, eller efteråt, är att jag idag INTE går in i den känslan, jag löper inte linan ut med den. Utan jag stannar I DEN känslan, stannar kvar just där, i det läskiga. Jag vågar lita på min egen känsla av att ”bara vara”, känna vad som händer, för jag vet då att den kommer klinga av så småningom. Vilket den också gjorde. Men jag vet också att det är ett sätt för min kropp att säga ifrån. Att jag nu måste få mina känslor på banan igen. Och det har jag vetat, men det är inte så lätt att återhämta sig i just den vecka jag varit i. Men denna helg har jag sovit ut, har legat kvar på morgonen när Oscar tagit barnen. Och att kunna släppa alla ”små grejer” som ska göras när en har kids och istället kunna dela på allt är ovärdeligt och jag är så tacksam för att jag och Oscar har varandra❣️ Ännu en gång, sån jäkla stor eloge till er ensamstående.

Vi fick ut vår tredje hemtenta i torsdags, och den ska vara inne på fredag. Jag rent ut sagt avskyr den!! Eller den är indelad i tre uppgifter och det är en av dom som är allt annat än härlig att ta tag i. Men det ska väl gå detta med. Vill helst bara mysa med barnen och piffa omkring här hemma idag. Men jag känner att jag behöver sätta mig några timmar av denna söndag för att iallafall starta upp det hela. Oscar hade träning imorse och Oliver åkte med och stannade hos farmor för bakning av lussebullar! Hur mysigt!!! Så nu ska jag och Truls åka dit och mumsa i oss dessa godingar, jag älskar verkligen lussebullar! Ska ta med mig glögg som jag har här hemma också så kan vi mysa tillsammans innan plugget kallar för mig.

Hoppas ni får en underbar söndag. Och kom ihåg att du är bra som du är, och att DU är viktig.

Kram❣️

Likes

Comments