Är jag fin nu? #misslyckad

Dagens jävla (rent ut sagt) ideal tar kål på människor, dig, mig, ALLA. Du är för smal, du är för tjock, du har stor näsa, du har alldeles för mycket smink, du har acne, well you name it. VARFÖR ska man se lika ut? Smal, fint hår, liten näsa, stora ögon, perfekt midja med en vältränad fast rumpa. Genom att hela tiden sträva efter dessa ideal byggs det upp en extrem ångest i oss vilket i sin tur leder till psykisk ohälsa som många nu talar om. Jag jämför mig jämt med andra och vissa kanske jämför sig med mig vilket skapar en ond jävla spiral. MEN det jag blir så otroligt trött på och det många kanske har fått om bakfoten är att psykisk ohälsa INTE SYNS. Helt ärligt nu, hur många av er skulle kunna gissa av att jag lider utav psykisk ohälsa (om ni inte visste det alltså)? Hmm, ganska troligt att de flesta inte skulle tro att jag gör det med tanke på att jag inte visar det utåt, tex på min instagram. Men det gör jag, pga massa olika faktorer och ett utav det samhällets äckliga ideal. Självklart går det dagar där jag går utan smink och även dagar då jag VILL sminka mig men såklart anser jag mig själv snyggare med fransar, foundation etc. Jag klär mig även precis som jag vill och väljer mina plagg utifrån det jag tycker är snyggt men jag påverkas såklart otroligt mycket av samhället. Jag passar in i idealet till viss del; jag rakar mig, sminkar mig, klär mig oftast så som man ser att andra klär sig. Att trampa på dem som kanske anses passar in i idealet fast som ändå vill jobba mot att faktiskt bredda idealet och motverka psykisk ohälsa är för mig SJUKT. Bara för att folk kanske anser att du är smal och "snygg" betyder det inte att du inte få ha något att säga om idealet för att du passar in där. Vi ALLA har något vi hatar med vår kropp. Jag själv hatar min näsa, usch, och förmodligen är det bara jag själv som tänker på det för att SAMHÄLLET har matat in i min hjärna att man ska ha en liten och smal näsa.

Jag vill verkligen hylla de personer som är ambassadörer för kampanjen #misslyckad. Denna kampanj går helt enkelt ut på att bredda idealet och på så sätt reducera psykisk ohälsa. FYFAN VAD GRYMMA! Jag har sett att några av dessa personer fått skit just för att det är "ideal-tjejer" som sprider budskapet om att bredda idealet. Snälla sätt er ner och lyssna noga nu. Bull fucking shit. Det är väl helt orimligt att komma med det argumentet just eftersom att personen/personerna som "hatat" inte har en aning om hur "ideal-tjejerna" mår inombords, eller ni kanske har ett sjätte sinne och kan se det? Istället för att tycka att kampanjen är grymt bra så ska man se problem? Hmmm...? Varför får inte alla förespråka att idealet ska breddas? Ska vi utesluta varandra hela tiden kommer vi aldrig att ta oss framåt. Samhällets ideal = psykisk ohälsa och psykisk ohälsa = omöjligt att se utanpå. Well, enkel matte om jag får säga det själv. Så tack. Tack till er som verkligen tar fram detta enormt viktiga ämne.

Och för er som befinner er på Gotland nästa onsdag så kommer det att anordnas en gala om detta. Läs mer om detta på instagram @ misslyckad_ws. I´ll be there.


Sidenote: Jag undrar verkligen hur jag hade valt att klä/vara om det inte existerade några ideal att sträva efter.

Är jag fin nu?

Gillar

Kommentarer

wilmaolssonn
wilmaolssonn,
SÅ bra skrivet!!
nouw.com/wilmaolssonn
sandraemilias
sandraemilias,

Tack fina fina!! <3

nouw.com/sandraemilias