Hur jag redigerar mina bilder

Jag har fått några frågor om hur jag redigerar mina bilder och eftersom jag aldrig har gjort ett sådant inlägg innan så tyckte jag det var dags med att visa er! Jag anpassar mig oftast för vad jag använder för bilder. Först och främst så redigerar jag i stort sett alla mina bilder i Lightroom. Jag börjar med att klicka på "Exponering" och ökar ljusstyrkan, minskar konstrasten, skuggor osv. Därefter går jag vidare till "Temperatur" sidan och ändrar till en blå/kall ton samt att jag mättar ner färgen.

Sen är det dags för mitt favorit program genom tiderna, nämligen VSCO. Jag har nästan köpt alla mina filter, men dom jag brukar använda är A5, A6, B1, HB1, J2 och J5. Här ovan har jag A6 (som är en favorit) där jag har dragit upp till +6,0, vilket jag oftast gör. Det beror lite på vad det är för bild. I vissa bilder kan jag t.ex dra upp till högsta och på en annan bara höja pyttlite. Därefter klickar jag på "Grain". Ibland kan det hända att jag ökar ljusstrykan pyttelite också så bilden blir lite ljusare än innan.

Här ovan har jag t.ex använt HB1.

Ibland kan jag använda mig av Afterlight, där som ni kan se gör att den ser lite "smutsig" ut haha. Dock kostar den 10 kr men det är värt pengarna.

Mina kollage gör jag i Photocollage. Om jag ska ha bilder till bloggen så brukar jag inte använda så mycket effekt, utan ökar ljusstrykan bara då. 


Så! Sammanfattningsvis använder jag mig främst av Lightroom och VSCO. Mitt bästa tips för att hitta just din stil och så som du vill ha dina bilder är att testa dig fram. Som sagt är VSCO (som många av er säkert känner till) super och det finns massor av filter att välja mellan och blanda. Svårare än så är det faktiskt inte! Hoppas ni har fått lite tips, och lycka till med redigeringen! :-)

Gillar

Kommentarer

Instagram @sandraelinn