Header

Godmorgon,

Helger betyder att det blir gottefrukostar. Så jag gjorde en Chiapudding på soyamjölk. Jag vet inte riktigt några mått, jag liksom bara "ÅH detta blir nog bra" och så rör jag om och lägger i kylskåpet medans jag gör andra saker. Och sedan är det dags att toppa med goda saker. Jag använde ju då mango och jordgubbar. Men det finns så mycket mer man kan använda. Så som mûsli, nötter, frön, bär, andra frukter, kokos osv.

Chiapudding har verkligen blivit en utav mina favoriter. Jag skall försöka testa med annat än soyamjölk för jag tycker inte att soya är det bästa. Men jag är osäker på havredryck, men jag skall pröva det, sedan skall jag pröva nötmjölk också och det blir nog lika bra. Grejen är den att jag gjorde chiapudding på havredryck med vaniljsmak en gång, det var SVINGOTT, men jag vill använda natruella produkter, alltså inte sådana där vaniljsmak har tillsats. Så jag skall pröva mig fram nu de kommande veckorna.

Chiafrön är bra för att det är lösliga fibrer, gelartade fibrer. De bildas ju ett gelehölje över fröet när de kommer i kontakt med vätska. Men lösligafibrer är bra för det smörjder tarmen, skapar mättnat och stabiliserar blodsockret.

Men en sak som är lite lurigt med chiapudding är att man moste kross chiafröna för att kroppen skall få tills sig alla de bra näringsämnena i fröna. Chiafrön innhåller ju sjukt mycket bra saker. De innehåller med omega 3, protein och fibrer. Men om vi bara gör en chiapudding som inte är så fast (så som jag gör den, ganska lös) så sväljer vi bara, vi tuggar inte. Men med chia frön är det viktigt att vi tuggar, för om chia fröna inte krossas så får vi inte i oss alla de vitaminer, mineraler och omega 3. De går bara rätt egenom kroppen utan att ge oss näringen. Tuggar vi, dels så startar matsmältningen redan i munnen när vi tuggar, och sedan så krossas fröna när vi tuggar dem vilket innebär att kroppen kommer att ta upp alla vitaminer, mineraler och omega 3. Det man kan göra är också att man krossar fröna innan man tillsätter vätskan. Men då måste man göra det precis innan man skall äta chiapuddingen, för när alla fetter osv kommer ut ur fröt så härsknar det fortare. Så krossa fröna, tillsätt vätska och låt stå 10 minuter och ät sedan, perfekt!

Det finns färdigkrossade chiafrön, men det är bättre att krossa dem själv för då vet du att du får i dig allt du behöver.

Så se till att tugga chiapuddingen så blir både magen, tarmarna och kroppen glada.

Kram, Sandra

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej,

Sitter i mitt mysiga rum på Hjälmis nu. Vet ni hur härligt det är? Jag sitter vid skrivbordet som är framför ett stort fönster. Det är mörkt, men mysigt. Till vänster har jag min säng, med stora rosa kuddar, lite gosedjur och frost lakan. Till höger om mig står det en tom säng. Jag bor ju själv. Men den är bra att ha där för att lägga saker. Just nu ligger den kommande veckan outfits framme, så slipper jag stressen på morgonen. Även ett stort gosedjur är där. Har ett ljus tänt, och lite fairylights som lyser upp mitt rum.

Det är söndag, och det innebär att det snart är MÅNDAG. Vilket innebär en ny vecka med skola. Jag älskar skolan, bara synd att den snart tar slut. Jag älskar Hjälmared, det är härligt folk men också såå intressanta ämnen. Jag är en sån person som ger allt i det jag gillar och det märks här på hjälmared att jag gillar alla ämnena. Men nu är jag trött. Måste sluta skriva mitt i natten för annars så kommer detta aldrig att gå.

Kram, Sandra

Likes

Comments

Hej,

Alltså idag har det bara varit en chill dag. Jag har inte ens bilder ifrån idag så fick bli en favorit ifrån när vi var och red med klassen. Men i alla fall så vaknade jag vid 10 och vid 11 så åkte jag till pappa och vi stack och åt lunch och gick lite i affärer. Behövde några saker inför Åre resan som vi skall göra med skolan. Men nu har jag allting och är helt redo för en vecka i Åre. Jag är så sjukt taggad. Det skall bli så roligt. Det enda jag behöver är GoPro kameran som pappa har just nu så den tar jag en annan dag. Vi åker ju inte förens om tre veckor men ändå. Tiden kommer att gå fort dit.

Insåg att detta inlägger är super onödigt för jag har inget mer att skriva och måste sova nu.. En ny regel i mitt liv så godnatt.

Kram, Sandra

Likes

Comments

Hej,

Hoppas eran tisdag har varit bra, själv har jag inte gjort så mycket, jag har fixat i mitt rum och varit på gymmet en sväng för att hålla i barndans. Det var väldigt roligt. Men jag är förkyld så jag blev rätt så trött efter det. Har också varit en sväng på skolan. Gillar att vara där. Har också varit produktiv på datorn. Börjat titta på en ny serie, skrivit litegrann och även börjat coacha mig själv. Så får vi se om det händer något. Det kommer nog att gå bra.

Just nu är det ju lov så är hemma. Men nästa vecka när skolan börjar igen så är jag tillbaka på mitt mysiga rum med alla kompisar runtom. Vad jag längtar. Jag bor på internatet och det är så härligt att göra det. Verkligen mysigt och man har alltid någon att vara med om man har tråkigt. Oavsett... Jag har inget alls att säga. Förutom Godnatt. Jag skall skriva lite manus och sådana grejer innan jag skall sova. Mer om det en annan dag.

Kram, Sandra

Likes

Comments

Hej,

Mitt namn är Sandra och det är jag som kommer att sitta och gömma mig bakom skärmen och klicka på tangentbordet. Hur ofta det blir eller hur sällan det blir. Det vet jag inte. Men det kommer vi ju i alla fall att märka. Och vem jag är lär man ju också märka. Men lite snäll kan jag väl vara och skriva lite om mig själv.

Jag är 20 år och pluggar sista terminen på en Folkhögskola och där pluggar jag till Idrottledare och Friluftsguide. Vi får möjligheten till att certifiera oss till Personliga tränare, kostrådgivare och massörer. Jag berättar gärna mer om min härliga utbildning, absolut mer än gärna. Vi hittar på en massa roliga saker så som att ut och vandra, lagar mat, prövar på nya sporter som blindspel och curling. Mycket roliga saker helt enkelt.

Ut över skolan som är på heltid så jobbar jag också som gruppträningsinstruktör, ledsagare/avlösare åh just det ja, jag skall börja arbeta i en färgaffär också. Så jag gör väldigt mycket om dagarna. Jag arbetar som dansinstruktör i Les Mills konceptet Sh´Bam och även i konceptet Zumba. Men jag är också dansinstruktör för barn i åldrarna 4-8 år, vilket är himla roligt att få träffa dem varje vecka och dansa loss till härlig musik. Jag älskar min instruktörs jobb och längtar tills jag kan utöka Les Mills koncepten mer och mer.

Som ni förstår så är jag ju en danstjej. Jag älskar att dansa. Jag går inte i någon grupp som dansar. Däremot så går jag och dansar Les Mills klasserna som finns Bodyjam och Sh´bam samt jag dansar min Zumba då och då. Annars så kör jag bara spontandanser ett par gånger i timmen varje dag. Men jag planerar att ta upp danslektioner efter sommaren. Oavsett så hade jag för bara någon månad sen gjort min sista föreställning på Operan i Göteborg där jag var bakgrundsdansare. Jag har förberett ett helt inlägg om det så det kommer att komma upp så småningom . Men det var det absolut bästa jag har gjort i hela mitt liv.

Jag har verkligen inte mycket att säga just nu. Så jag tänker att ni får ett par bilder här som visar min vardag litegrann.

Kram, Sandra

Likes

Comments