Vid din sida

Hellooo, ingen kan väl ha undgått Jeanette som är med i tunnelbanan och som kallas för tunnelbanenettan på Instagram. Hon har ju vid sidan av Vid Din Sida, där hon hjälper äldre och pensionärer som inte har någonstans att bo och inga pengar som lever på gatan. Jag följer hennes sida på Instagram, jag älskar och beundrar henne för det hon gör trots allt hon har varit med om, hot, bråk och folk som hotat henne vid hennes lägenhet men trots allt det så kämpar hon för det rätta i samhället som ingen annan ser.

Hon har nu gjort någonting som jag aldrig skulle palla, hon har följt med två hemlösa en hel natt för att se hur de lever och hur de orkar med sin vardag. Hon har under tiden gjort livesändningar som finns att se på Facebook om man söker på vidinsida.stockholm, jag har suttit tidigare idag och sett varenda livesändning som startar från Stockholms centralstation och slutar på stationen halv sju på morgonen dagen efter. Under den tiden på kvällen så åker hon runt med tåg och buss runt Stockholm till Uppsala just för att undkomma kylan och regnet, för att få sova en stund fastän de sitter som ostbågar och sover men det är deras vardag. Jag tycker alla borde se de livesändningarna, reflektera över det man ser och inse att vi har det jäkligt bra ändå. Vi har en säng att krypa ner i, en toalett som alltid finns för våra behov och det viktigaste - vi har en dörr att stänga och mat i vårt kylskåp och skafferi. Det har inte alla, inte de som Jeanette möter som får sova sittandes annars åker de ut från stationen. Jag hörde på livesändningen att de håller på att bygga en gård som ska ha så många rum så alla hemlösa kommer få rum, kommer få sova i en säng och kommer få tak över huvudet bort från regnet och kylan.

Man behöver inte ha den dyraste handväskan, den värsta mobilen, man behöver inte vara den mest populäraste på skolan. När man slutar skolan är det inte värt någonting i alla fall vem som var mest populär, vem som hade värst grejer eller vem som hade den dyraste bilen. Jag såg en artikel på Aftonbladet förut där det stod "vad gör alla förortsbarn i stan?". Det knöt sig i magen på mig! Hur kan man säga så? Förortsbarn har lika rätt att vara i stan precis som de "rika barnen". Hur kan de tro att de typ äger stan? Får inte vem som helst vara där? Så jävla sjukt! Jag som bor i Strängnäs och inte är rik har all rätt att vara i stan och shoppa på Drottninggatan precis som han eller hon som bor på Östermalm eller i Vasastan. Jag har aldrig hört något galnare. Och det var många som hade flyttat från ett ställe inne i stan bara för att det hade kommit folk dit som inte var lika förmögna.. Alltså samhället är sjukt! Men just den meningen "vad gör alla förortsbarn i stan?", det fick mig att bli så förbannad för ingen äger rätten att bestämma vem som får vara i stan eller inte.

Men just det jobbet som Jeanette gör, det är så modigt, det är så inspirerande och det syns att hon brinner för det hon gör! jag vill bara krama om henne, aldrig släppa och berätta hur mycket hon inspirerar mig och ja, hon är en riktig hjälte! Hon brukar säga att alla äldre är hennes hjältar, men hon är då min! Jag hoppas alla politiker ser det hon gör, att de öppnar ögonen och faktiskt inser att de pengarna vi skattebetalare betalar SKA gå till de hemlösa i Stockholm och runtomkring i Sverige!

Hjälp de hemlösa!

#hemlösaiSverige #viddinsida #Stockholm #vaknaSverige #vaknapolitiker

Kram Sandra

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229