Föda med kejsarsnitt

Halloj igen!👼🏼
har avvaktat lite med detta inlägg men nu känner jag mig redo att dela med mig lite till er om detta☺️🙏🏼

Dom flesta av mina vänner känner ju till att jag har en sjukdom vid namnet
Ehlers-danlos-syndrom (eds) & det innebär att jag lever helt enkelt mitt liv helt annorlunda en alla andra, jag har extrema smärtor i mina leder, vissa dagar kan jag inte gå. Jag är extremt trött & har extremt töjbar hud som också gör att minsta lilla jag slår mig så spricker min hud sönder, därför var jag så ful när jag var liten med alla ärr på benen, men nu är det en del av mig känner jag. Okej min sjukdom är så stor så kan prata om den i evigheter men nu ska jag berätta för er hur min sjukdom påverkar min graviditet👼🏼

För det första så dom som har sjukdomen typ2/3 dom får oftast barn mellan v.29/36 alltså inte senare.
Om jag föder normalt så är risken högre att jag dör, vilket innebär att de är inget val om hur jag föder utan det blir planerat kejsarsnitt.
Barnet är färdigutvecklat väldigt tidigt så mellan vecka 34/35 så blir man snittad innan vattnet går såklart.
När jag föddes så kom jag v.34 å vägde 2400
Å alla andra mina syskon föddes mellan v. 34/35 med
Annars går vattnet å de ska det ju inte göra.
Dom kvinnor som väntar barn med samma grad av eds som jag, har alltså 25% större chans en vanliga kvinnor att få missfall.
Därför är det viktigt att gå på ständiga kontroller & inte vara rädd att begära mer en vanligt.
Väldigt skör är hela min kropp, & extrema smärtor i ryggen å mer foglossnings smärtor en vad man vanligt ska ha.
Vilket har resulterar till att jag större del ligger hemma hela tiden. Självklart är jag långtids sjukskriven hela graviditeten ut eftersom jag absolut inte får bära eller anstränga mig något. Å sedan tappade jag min lilla pojk i v18 förra gången så de är noga med att vara lugn som tusan..

Är dock sjukt nervös tills tisdag, ska på första riktiga kontroll ultraljudet då. Känner hur pulsen bara stiger när jag tänker på det. Fick en sjuk sen tid.. är typ i vecka 21 nästan då..Denna graviditet har varit en riktig mardröm hittills men de får jag ta i ett annat inlägg🙈 så håller jag tummar å tår att det ser bra ut denna gång.

Samma sak som folk undrat mycket hur jag ständigt orkade sminka mig? & nu ska nu får veta sanningen om det att de är pga att jag har otroligt synliga blodådror runt ögonen & spruckna blodkärl på mina kinder vilket jag inte alls tycker om å de är också pga sjukdomen, därav väljer jag att använda massa produkter i min hy & smink såklart. Bilder på hur det ser ut utan smink finns 👇🏼 (sorry för mina buskar till ögonbryn😂)
Så nu vet ni kanske lite mer om det🙈 hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll! Om bara någon timme får jag in i gravid v. 20😍🌸 bara fråga på om de finns några funderingar😘  • Nära Ullånger

Gillar

Kommentarer