Header

Hej!

Nu har snart hela lovet gått och jag har pluggat, varit till Borlänge, pluggat lite mer, gymmat, pluggat ännu mer och försökt förstå vad som händer med mig just nu...

Så jag vet inte när det började men ja vet i alla fall att igår kväll så hade jag låtit sur och jag märker det inte själv och det är aldrig med avsikt. När jag tänker på hur jag varit dom senaste dagarna så tycker jag själv att jag inte riktigt varit med och kanske verkat känslokall eller så. Men när jag försöker att liksom lägga bort de där att jag låter "sur" så blir det bara värre. Såhär i efterhand har jag också kommit på att jag har dels inte varit mig själv, humöret gått upp och ner. Sen har jag haft en klump i bröstet några dagar på grund av annat men den finns fortfarande där och, ja men ni vet allt tar på mina krafter.

Det här med vikt uppgång och nedgång är ett känsligt ämne överallt på internet men förlåt på förhand till er som tycker det är jobbigt att läsa om sånt men jag vill bara berätta hur det är för mig just nu..

Så vad jag väger kommer jag inte skriva ut men min vikt går upp och ner hela tiden och eftersom jag äter lika lite som en myra gör det att också att vikten går upp och ner. Jag brukar därför hålla lite koll på min vikt för att se om ja går ner eller upp nu efter Stockholms händelsen. Jag väger egentligen lite för lite och behöver äta mer och så men dom flesta vet ju hur kräsen jag är.

Men det var inte det jag hade i tanke... jag och pappa har ju börjat gymma och visst man kan inte räkna med att efter 3-4 gånger så har man byggt jätte mycket muskler men jag tränar ju hemma också.. Men trots att vi tränar, jag äter lika lite som alltid och går ändå ner i vikt men vet inte varför. Jag brukar väga mig ibland innan frukost och ibland efter vi ätit kvällsmat bara för att hålla koll på det lite så jag vet ju vad jag brukar väga efter en dag med frukost, lunch och någon form av kvällsmat. Men när jag nu väger mig efter frukost är det mindre än någonsin. Och ja det kan ha och göra med att jag inte mår helt 100 än och att dom senaste dagarna varit med ett tryck i bröstet och humöret varit svajigt. Men det oroar mig inte så mycket för det har hänt förut men ändå liksom i och med att muskler finns sedan tidigare och jag inte ens går upp i vikt då? Hur ska jag då kunna göra det? Börja äta mer mat?, Ja det har jag försökt men jag tar ändå alltid lika lite.

Jag försöker så mycket det går men det går väl kanske inte sådär jätte bra... Men om ni träffar på mig eller pratar med mig på annat sätt och jag låter sur så säg till och ha även överseende med det tack. Ingenting är menat mot någon och ta inte åt er eller illa upp. Det är bra om ni vet om det.

Men nu ska jag fortsätta längta till söndag, njuta av lovet och så får ni ha en fortsatt bra vecka tills vi hörs nästa gång.

Kram😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Så nu har vi äntligen fått lov och jag har än så länge inga större planer. Jag vet att när man har lov så ska man inte behöva plugga men tyvärr kommer jag behöva göra det till ett antal prov som är efter lovet, det känns lite segt. Jag ska fira min födelsedag också som det bara är 1 vecka till nu😄Träning blir det också, både hemma och på gymmet med pappa. Annars får vi se vad det blir, det får helt enkelt lovet visa.

I fredags började ja lovet med att ut och käka på restaurang med mamma,pappa,farmor, min farbror och hans fru. Det var på en grekisk restaurang här i stan som heter Mythos. Vi hade aldrig ätit där förut men det var riktigt bra.

Och igår var ja,pappa,Hanna och Magnus till Järbo på skoterns dag. Jag tog inga bilder på det i år men på annat därifrån. Men det fanns mycket nyheter att dregla över hah😉Det var i alla fall kul.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra... träna någon gång under dan i alla fall. Utöver det har jag inga planer.

Förresten så fick vi veta i veckan som var att rättegången blivit flyttad från 6/12 till 19/1 nästa år. Det kändes lite drygt för annars hade ju varit klart i år och man hade liksom kunnat känt vid nyår att det är ett avslutat kapitel om man säger så. Men inget vi kan göra något åt. Det blir i alla fall. Bättre än att dom bara skulle lägga ner det och han bara får gå utan en dom eller något. Sen ska vi också få träffa vår advokat 29/11 som vi ska ha under rättegången. Det ska bli intressant att träffa henne. Sen är det bara att vänta på att det ska bli rättegång. Än har jag inga tankar om det eftersom det nu är ännu längre fram, men som jag sagt förut så kommer det nog när det börjar närma sig. Jag kanske till och med får det redan efter vi träffat advokaten.

Så är läget just nu i alla fall och så får vi se vad det här lovet har att bjuda på. Ni får ha det så bra tills nästa gång vi hörs.

Kram😘

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tänkte berätta för er hur det ligger till med min rygg och hur det blivit som det är nu.

Jag har alltid åkt slalom, sen jag var ungefär 1 ½ år gammal. I 7-årsåldern ungefär så började jag åka i en klubb, alltså Avesta Alpina. Jag tränade och tävlade för dom till 2014, då jag åkte min sista tävling och sen la av. När jag var med i klubben så var det mycket blandad träning. Styrketräning, kondition och sedan i backen under vintern. Det här gjorde att min rygg var vältränad. Några ryggproblem har aldrig funnits så länge jag var med i Avesta Alpina. När jag la av och börja träna inför säsong på egen hand blev det och är inte på samma sätt överhuvudtaget. Då jag tränade allt förutom ryggen så bröts den ned efterhand, och på grund av starkare magmuskler än ryggmuskler blev det sämre och sämre.

Jag kommer inte riktigt ihåg om det började visa sig redan i 9an men om inte så var det i alla fall väldigt lite. Början på första året av gymnasiet blev det riktigt dåligt och pappa ringde då via sjukförsäkringen och fick tid åt mig hos Cura. Hur mina besök gick där ska det finnas något inlägg om åtminstone. När jag var klar med behandlingarna där så skulle jag bara komma ihåg med träningen och göra de rygg övningar terapeuten gett mig. Det var i alla fall planen.

Mitten/slutet på sommarlovet så var hade jag precis cyklat min vanliga runda på 2,5 mil och kom hem för att göra lite styrkeövningar för mage och armar. Det gick bra tills jag skulle göra chin-ups med en sån där grej du hänger över dörrkarmen. Jag började göra några och en utav gångerna så lossnade den från karmen och jag föll ner på golvet. Platt på ryggen, som tur var fick jag inget hårdare slag mot huvet för att hästsvansen satt ivägen. Jag var hemma själv då och det första som kom ut var bara skrik för det gjorde så sjukt ont mellan skulderbladen och andas kunde jag knappt. Kommande två dagar var jag ganska mörbultad och någon träning var inte det ultimata då. Så pappa ringde sjukförsäkringen igen och jag fick ny tid hos Cura. Det blev 6 behandlingar och jag vart klar där 6/10 så nu ska ja se till att få den bra. Springa får jag inte göra än men att börja med att ut och gå och sedan efter tag börja jogga lätt och köra lite intervaller för att sedan gå över till att springa.

Än så länge kör jag bara styrketräning hemma, jag ska börja ut och gå när jag har lyckats tagit tag i det. Men i början kändes det som träningen inte hjälpte överhuvudtaget men nu tycker jag att det börjar kännas lite bättre nu när jag hållit på med det ett tag. Idag (17/10) ska jag och pappa till badhuset och gymma lite. så vi får se hur det känns efter det. Jag har aldrig tränat på ett gym förut så det ser jag fram emot.

Men det är i alla fall hur det blev som det blev. Nu ska jag se till att få den bra så jag slipper gå tillbaka till cura flera gånger.


Likes

Comments

Hej!

Onsdagar och torsdagar har vi bara teater och idag på förmiddagen började vi repa scener. Det var scen 1 och 3. Vilka jag är med i båda, det var jätte kul och jag ser fram emot när man sen kan replikerna och kan börja jobba mer med kroppsspråk och allt bara flyter på. Efter lunchen skulle jag övat på låtarna vi i orkestern ska spela men jag mådde inge bra då så jag tog bussen hem vid 1.

Jag kände innan lunchen att det började bli lite små jobbigt och fokusen började försvinna. Jag tänkte inte på det medvetet utan började känna som ett tryck i bröstet. Som när du gått och hållit inne tårarna sen igår och inte vill något annat än sätta dig och gråta. Det blev för mycket så jag åkte hem för att vila och göra ett nytt försök imorgon.

När jag kom hem och plockade upp posten ur postlådan så såg jag att vi fått brev från tingsrätten. Det var angående rättegången. Det kommer bli så att vi får åka ner till Stockholm och det blir den 6/12. Jag har inte läst igenom alla papper än som låg med i kuvertet men just nu så har jag inga tankar om det. Det är bara tomt, inte ens en fråga. Eftersom det ändå är ett tag kvar så kommer jag kanske få lite mer sen när det väl börjar närma sig.

Jag kan också passa på och säga det att jag träffar en psykolog för att kunna processa det här enklare och därför pratar jag inte med skolkuratorn. Jag har varit dit två gånger och ska dit igen nu på fredag. Vi ringde via försäkringen så man har då 5 träffar. Hittills vet jag inte riktigt vad jag tycker om det för mina tankar är inte riktigt med. Som jag sagt tidigare så vet jag nästan aldrig vad jag tänker, då på grund av att jag fortfarande är i någon slags chock.

Nu vet ni i alla fall lite om rättegången och att vi nu fått ett datum och att jag träffar psykolog och efter allt det här så får jag ta det därifrån.

Ha det så bra tills nästa gång vi hörs

Kram😘

Likes

Comments

Hej, när jag skriver det här är det den 14/10 och klockan är 00.18

Det här är något jag funderat länge på att skriva om men det är bra om ni får veta hur det är. Om ni kommer ihåg så skrev jag för länge sen om att jag gjorde en del saker med en kille vid namn Samuel. Han var jag tillsammans då men är sen ungefär ett år tillbaka, mitt ex. Anledningen varför det tog slut skriver jag inte ut här men vi är inte tillsammans längre. Därav att ni inte hört något om honom heller på länge om ni tänkt på det.

Ganska kort efter det träffade jag en vän från ådal under höstlovet och vi var då bara vänner men det utvecklades och vi blev i december 2016 tillsammans. Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva om det. Hans namn är Albin och anledningen att jag inte skrivit om honom i mina tidigare inlägg är för jag velat fram och tillbaka om jag ska lägga ut det här osv. Därför har jag istället bara låtit det vänta tills jag bestämt mig någorlunda.

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva om det men nu vet ni i alla fall och så får ni hade så bra tills nästa gång vi hörs

Kram😘

Likes

Comments

Hej! Hoppas allt är bra med er och att ni haft en bra helg.

En liten kort uppdatering hur jag mår och hur det går..

Vi fick för några dagar sedan brev hem angående rättegången och då borde det vara på gång ganska snart ändå. Jag försöker ta det dag för dag och inte tänka på det medvetet. Alltså jag tänker på det hela tiden omedvetet och det att jag bara sitter och stirrar har kommit tillbaka igen. Helt ärligt så mår jag verkligen inte bra. Jag har svårt att koncentrera mig och minnet har tagit ganska rejält med stryk ändå. Jag kommer inte ihåg vad jag läser när jag pluggar, vad lärarna säger och såhär i längden blir det riktigt jobbigt.

Idag är det redan en månad sen det hände... bara att skriva om det såhär är jobbigt och när jag skrev det här var det ganska jobbigt. Jag är bara 16, snart 17 och när allt hände förstod ja liksom inte vad som hände utan inte förrän efteråt när vi blev förhörda och poliserna frågade hur jag tog det och hur det kändes så typ "kom jag på" att vi har precis blivit hotade med en pistol. Och jag bröt ihop direkt när jag fick frågan.

Såhär 4 veckor senare har jag fortfarande inte fattat vad vi varit med om, jag känner mig frånvarande och inte riktigt som mig själv fast det kanske kan verka så i skolan och överallt annars. Jag vet inte vad jag tänker på, helt tom. Som om jag stängt av allt och gått in i mig själv. Om jag vet vad ja tänker på eller inte går i vågor. Vissa dagar är det bara tomt och andra har jag massa olika tankar och låtar som snurrar, det är liksom som vanligt typ.

Jag berättade i veckan som var för klassen vad som hänt och jag hann säga två ord sen var det kört. Dom sa inte så mycket men det kändes ändå bra att dom nu vet om det för jag kommer verkligen behöva deras stöd sen när rättegången blir. Jag ska egentligen prata om det mer än jag gör men istället drar ja mig för det. När vi är i skolan och jag är med tjejerna ja alltid är med så har vi alltid så kul, skrattar typ non-stop och då behöver jag inte tänka på det utan stänger in det i mig själv för jag vill inte "förstöra" något, alltså det att vi har så kul och jag inte tänker på det gör att det är lättare att bara inte prata om det. Men gör jag inte det så kommer det bli ännu jobbigare sen när jag väl pratar om det...

Likes

Comments

Hej på er!

hoppas allt är bra med er och att ni hade en bra helg.

Jag själv va uppe i stugan hela helgen. Vi åkte på fredag runt halv 6 om jag kommer ihåg rätt. VI stannade på Biltema i Mora på vägen dit och köpte även mat åt mig på max där. Sen fortsatte vi och kom fram runt halv 11. När vi kom fram och hade packat in allt gjorde inte ja så mycket. ja la mig i sängen hela kvällen.

Lördag var jag och mamma ner på byn. Vi var till möbelaffärn, jönnbua, färgaffärn och Ica. Efter det åkte vi tillbaka till stugan och jag fick övningsköra både ner till byn och tillbaka. Tillbaka i stugan plockade vi in kylvarorna och sen var det i vanlig ordning dags för fika. Efter vi hade fikat gick jag och pappa ut för att sätta på en dekal på skotern som jag fått tidigare i förra veckan.

När vi va klara med det var det självklart dags att provstarta den. Det får mig bara att längta ännu mer till vintern, tur att det inte är så långt kvar nu.

I varje fall så efter det gick jag in och försökte plugga lite men vi fick besök utav ett par grannar så det vart inte så länge. Dom var kvar en stund och vi pratade lite med dom och så. När dom gått var de dags för mat, så pappa gick ut och grillade och mamma fixade inne.

Vi åt picknickbog, crushed potatoes, beaniese sås och rödvins sås. Efter vi ätit gjorde inte jag så mycket mer. Jag låg i sängen och kollade på Youtube och film hela kvällen typ.

Söndag skulle vi åka hem. Mamma och pappa gick upp en vända på toppen av skidbacken med Menta. Jag skulle följt med men eftersom jag vaknade så sent och inte hade ätit frukost eller något så struntade jag i det. Jag låg istället kvar en liten stund innan jag gick upp och åt frukost. Efter det dammsög ja, plockade ur diskmaskinen, diskade det jag använt och skakade mattorna. Eftersom det var starkare höstfärger där än det är här hemma i Avesta så gick jag ut och tog lite kort också.

Ett tag senare kom mamma och pappa tillbaka, jag gick då in och duschade av mig en snabbis och dom började packa ihop och ställa undan lite saker ute. När jag duschat packade jag ihop mina grejer och runt halv 1 sen så åkte vi hemåt.

Vi stannade i Sveg och åt mat och sen fortsatte vi raka vägen hem. Jag kommer inte riktigt ihåg när vi kom hem men då packade jag ur väskan och tränade.

Sen gjorde jag inte så mycket mer den kvällen utan tog det mest lugnt. Så det var vad jag roade mig med i helgen.

Ni får ha det så bra tills nästa gång

Kram😘

Likes

Comments

Hej på er igen!

ÄNTLIGEN helg och lite ledigt.

vi börjar med att i torsdags morse var jag till cura på en till ryggbehandling, det gick bra. Däremot blev jag mer mörbultad än jag brukar. Hela dagen hade jag väldigt ont ner mot svanken och när jag skulle sova kunde jag inte vrida mig eller ens röra mig överhuvudtaget då det gjorde så ont. Jag kände också sen att det började strama ner från början av rumpan och ner i baksidan utav låret.

det gjorde att jag inte kunde somna direkt utan fick försöka hitta ett sätt jag kunde ligga på så det gjorde mindre ont. Som tur är får jag sova hela natten när jag väl somnar men innan det är det för jävligt.

Igår (fredag)

Vi började 8.35 med naturkunskap och sen massa andra jobbiga fredagslektioner. Vi slutade halv 3 så jag gick då till pappas jobb innan bussen gick hem. I torsdags fick även typ alla i klassen hämta ut en skoldata som vi skulle fått redan i ettan men som aldrig blev av. Jag fick hämta ut min igår (fredags) då jag fick kontraktet till den i torsdags och man måste ha målsmans underskrift. Så nu har jag en data jag kan uppdatera ifrån istället för surfplattan. Min egna data är fortfarande på reparation och inga uppdateringar om den heller så vi får väl se när den kommer.

En sak jag sen kom på när jag kom hem var att jag knappt kommer ihåg något från dagen. Jag kommer ihåg att jag haft lektioner och att jag varit på dom, men vad lärarna sagt och vad jag gjort är däremot ett hål. Jag kommer heller inte ihåg att jag åkte genom Bengtsbo med bussen hem igår utan istället var jag helt plötsligt där jag skulle gå av. När jag kom på det kändes det väldigt läskigt. Jag blev lite rädd och tänkte att det är fortfarande från de som hände för två veckor sen. Men när det visar sig i skolan och ute i allmänheten överhuvudtaget så skrämmer det mig. Att jag tänker på det HELT omedvetet och försvinner totalt utan att ens höra vad som sägs runt om, det visar för mig hur mycket det tog på mig.

Jag kan säga att jag mår bra för jag tycker det men det är ändå inte helt bra. Jag skrev något liknande i inlägget här om dan också. Jag önskar er i alla fall en trevlig helg så hörs vi!

Kram😘

Likes

Comments

Hej, nu var de ett tag sen igen!
Jag har tänkt på det här i snart 2 veckor om jag ska lägga ut om de här eller inte.
Men förra lördagen (9/9) skulle jag och pappa ner till Stockholm och kolla på Volbeat. Vi åkte hemifrån runt 2 någon gång och hade då tänkt vi skulle gå på mall of scandinavia en liten stund innan konserten. Men påvägen ner dit hände något som vände dagen upp och ner.

Vi åkte ner mot Stockholm och när vi började närma oss (kommer inte ihåg exakt vart det började) men vi låg i omkörningsfilen och en bil lägger sig bakom oss väldigt nära. Personen i bilen bakom började blinka med lysena och tyckte vi var ivägen. Vi kunde då inte byta fil utan fick vänta typ 30 sekunder innan vi kunde. Personen åker då upp jämsides med oss och pekar finger. Och vi ser då att det är en man, han försvinner bakom och innan han försvinner en liten stund ser vi hur han sträcker sig efter något i hanskfacket. Han kör sedan upp jämsides med oss igen och visar ett vapen. Han hotar oss alltså. Pappa ber mig filma och ta kort så vi fick bevis på det men jag hann tyvärr bara få med registreringsnumret.

Personen kör iväg en bit framför oss och ligger hela tiden kvar i omkörningsfilen. Pappa ringer polisen och vi blir frågade om vi kan följa efter bilen så de kan lotsa polisen till honom. Vi följer efter till Rotebro där de sedan griper honom.
Efter detta blev vi lite snabbt förhörda om händelsen och vi fick sedan fortsätta vidare in till Stockholm.

Resten av dan var både jag och pappa i någon sorts chock och hade svårt att koncentrera oss.
Jag vart helt tom i huvet och visste inte vad ja skulle tycka eller tänka. Jag fastnade flertalet gånger med blicken utan att ens veta vad ja tänkte på.
Kommande dagar var ganska svåra att ta sig igenom skoldagarna utan att fastan med blicken. Nu drygt två veckor senare börjar det bli lite bättre men jag mår fortfarande inte bra.

Så det är vad som hände då och det är något som förändrade allt bara sådär.
Ni får ha det så bra tills nästa gång
Kram😘

Likes

Comments

Hej på er!
Så i förra inlägget skrev ja att ja skulle göra ett inlägg angående min rygg alltså från början till dagens läge. Men det kommer får vänta ett tag då jag måste skicka in datorn på reparation och det kommer ta några veckor.
Anledningen att jag inte vill skriva det via mobilen är för att jag föredrar datorn och då kan jag även lägga in bilder från kameran. Så från nu kommer det troligen inte så mycket uppdateringar som ja förvarnat om tidigare och när jag får tillbaka datorn sen ska ja se till att få ut det inlägget.
Så att så är läget just nu🙂

Till något helt annat däremot...
så igår var jag,mamma och pappa till Gävle för att kolla på Bilar 3, och den va jäkligt bra. Gillar ni bilar filmerna rekommenderar jag den starkt. Innan bion käkade vi på Churchstreet saloon, jag åt en entrecoté vilket var jätte gott. (Bilder finns under inlägget).
Efter vi ätit hade vi ungefär en timme innan bion skulle börja så vi gick och köpte lite godis till bion trots att vi inte skulle få i oss nå mer, men de gick i de också😉 Sen gick vi runt lite i stan och sen gick vi till bion.
Vi släppte sen av mamma i Horndal för hon skulle hämta bilen och därifrån fick ja köra hem. De gick bra och när vi kom hem va ja helt slut.

Idag har ja hittills packeterat datan, hängt undan mina spmmarjackor, tränat, skrivit lite på en svenska uppgift och tagit det lugnt. Nu ska ja baka muffins till fika och sen får vi se vad som händer resten av dagen. Hoppas ni får en fortsatt bra söndag så höra vi sen👋🏼
Kram😘

Likes

Comments