Widars mat shema för denna dag

Tänkte anteckna lite hur Widar har ätit under denna dag då jag skrev ett inlägg igår om hur en dag ser ut för oss. Sen så fick jag "påhopp" av en person om att vi gav för mycket välling och "för lite mat".

Vår son får alla mål mat varje dag men han äter ibland även några välling flaskor under dagen då han inte alltid får i sig så mycket mat då vi äter. Och då för att han ska slippa gå hungrig och sur så får han faktiskt äta välling en stund efter vissa gånger. Det handlar absolut inte om varje gång, som idag då har han ätit så otroligt bra och har bara ätit två välling flaskor. En imorse och en nu då han gick och la sig.

Men iallafall såhär har det sett ut idag.

- 03.30 åt han sin första välling flaska på 220ml.

Drygt 08.10 fick han frukost och vi testade med gröt och äppelmos, endast fyra skedar gick ner och sen vägrade han att gapa och vek bara undan huvudet då jag kom med skeden. Då fick han 220ml välling istället och av den flaskan åt han bara 100ml.

09.50 mellis/tidig lunch då vi skulle iväg och handla. Widar åt en portion med naturell kvarg m. jordgubbspure samt ett halvt hårdbröd med smör och två ägghalvor.

- 11.40 Widar fick sig en varmkorv på Ica maxi och han åt upp hela korven men lämnade stora delar av brödet.

- 13.40 testade vi att göra bananpannkakor till mellis och Widar åt tre stycken, till det fick han lite kvarg och jordgubbspure.

- 15.47 åt vi middag och Widar åt en hel portion med kyckling med sambal oelek sås och ris samt lite tomat och gurka. 

- 18.50 åt vi kvällsfika och Widar fick i sig nästan en hel lingongrova med smör och mjukost, sen åt han även 4 ägghalvor och en portion med naturell kvarg och jordgubbspure. 

- 19.54 var det dags att gå i säng och Widar åt upp 225ml av 260ml och sover nu gott i sin säng. 

Bjuder på lite gamla bilder med en liten variation med välling och vanlig mat.
Så vårt barn får en varierad kost på både välling och mat. Vissa gånger mer välling än fast föda men vet jag att det är bra och går hem för vår son så spelar det ingen roll vad någon annan säger.

Gillar

Kommentarer

PaaulinaBackman
PaaulinaBackman,
Vad tråkigt att folk ska behöva lägga sig i 😩
nouw.com/paaulinabackman
ElinsPluss
ElinsPluss,
Påhopp tycker jag inte du ska ta det som. Jag undrade då jag hade hört annat när de var små, och undrade om det var annorlunda nu när de var större.
nouw.com/elinspluss
sandraajohansens
sandraajohansens,
Jag syftar absolut inte på dig utan Carros kommentarer! Dina kommentarer kändes inte ett dugg otrevliga😊
nouw.com/sandraajohansens
ElinsPluss
ElinsPluss,
Å vilken tur! Jag hann få ont i magen och trodde du misstolkat mig. Skönt 🌸🌸
nouw.com/elinspluss