Göra annorlunda nästa gång

Hade jag fått chansen så skulle jag gärna göra om min förlossning, ska jag vara helt ärlig så kände jag mig inte så jätte medveten av vad som hände under kvällen/natten, vilka barnmorskor som var in, hur öppen jag var då dem undersökte osv.

Tror allt beror på att värkarna startade redan kring 15 på torsdagen och vi åkte in till förlossningen kring 18.30 och då var jag bara öppen en centimeter men då jag hade så ont så blev vi inskrivna. Tror också det berodde på att det starka värkarbetet var under kvällen/natten och då jag är så himla kvällstrött men kunde inte sova på hela natten så var man väldigt utmattad psykiskt.

Jag minns att det kom in en barnmorska kring 04 eller 06 och undersökte mig, tipsade mig om att ta en dusch och det gjorde jag. Men jag var helt säker på att jag bara var öppen 4-5 centimeter och i duschen satte det hela igång och jag trodde bokstavligen att jag skulle dö hahah. Så jag ber Anton trycka på larm knappen och stupar ut från toan och slänger mig i sängen, jag känner hur jag typ håller på att skita på mig och kunde inte låta bli att pressa men jag minns att jag upprepade flera gånger om jag var nog öppen (trodde ju som sagt att jag bara var öppen 4-5 cm så fick lite smått panik) Men jag var öppen 8 eller 10 centimeter och kryst arbetet var igång.

Men vad skulle jag vilja ändra på/vad jag ångrar?

- Hade gärna velat föda/ha värkarbetet under dagen eller morgonen (men sånt går ju såklart inte bestämma)

- Ångrar att vi inte tog kort på magen varje ny vecka man gick in i.

- Att vi inte tog fina kort tillsammans med magen.

- Hade hellre gått igenom värkarbetet hemma, slagit på en film, duschat, ätit, vilat osv. (men då jag hade så pass ont och var så nervös att jag skulle börja föda så ville jag åka in)

- Att vi inte tog kort under förlossningen, både under värkarbete, förlossningen och då han kommit ut.

- Hade en tanke långt innan förlossningen att jag ville filma då Widar förlöstes men det blev inte heller av.

- Anton hade gärna fått varit frisk, han åkte på en jobbig förkylning och ville inte vara upp i Widar/mig då det skulle vara väldigt onödigt att föra smittan vidare.

- Hade gärna tagit fotavtryck på hans små fossingar direkt han kom ut, det tidigaste avtrycket vi har är från 1 månad.

- Att Anton hade kommit ihåg att ta med systemkameran, dem första bilderna vi har på Widar är enbart "dåliga" mobil bilder.

- Hade gärna velat vara mer medveten om vad som hände och vad dem sa under kvällen/natten.

Gillar

Kommentarer

Vendii
,
Hehe vi fotade förlossningen med lillan och har inte ens vågat kolla på bilderna 😅, men ska göra det nu när jag blev påmmind 😊
Saynomore
Saynomore,
Håller med dig i många punkter. 👍🏼
nouw.com/saynomore
linarebecka
linarebecka,
I har fortfarande inte gjort några fot/handavtryck på melwin😱😱😱
nouw.com/linarebecka