Dagens middag

Till middag åt vi lax i ugn med ett täcke av dill och gräslöks dipp samt riven ost och det serverades med kokt potatis, broccoli och blomkål.

Då vi äter lax brukar jag alltid göra dem i ugnen med vitlöks cremè fraiche och ost. Men igår blev det över dipp sen lördagsmyset så jag testade göra av den istället.
Blev riktigt gott så det lär jag göra flera gånger.

Detta använde jag:

- 4 lax bitar

- En dill och gräslöks dipp (den från olw)

- 3 dl gräddfil

- En liten burk cremè fraiche

- Lite pressad citron

- Svartpeppar (salta fick vi göra efteråt då Widar skulle äta vår mat)

- Riven ost

Sen så blandade jag bara ihop allting och täckte fisken med såsen, på med mer riven ost och sen in i ugnen på 175 grader tills fisken är 55 grader. Tog typ 15-20 minuter.

Widar tyckte det var jättegott men blev lite tjollrig efter tre skedar och vände bara bort huvudet. Han fick nöja sig med broccoli och blomkål medan jag åt, sen testade jag att mata honom med min gaffel och då ville han hjälpa till att äta och gapade så glatt. Det resulterade i att nästan hela portionen blev uppäten, då vi flyttat måste vi nog ta fram Widars silver bestick så han kan få träna och äta med sin gaffel och sked.

Gillar

Kommentarer