Äntligen lite sol och värme

Idag bjöds det på sol och hyfsad värme.

Inez slog upp sina ögon 05 imorse trots att hon inte somnade förrän 21 igår. Hon somnade tack och lov om väldigt fort och vaknade sen strax innan 07. Då smög vi upp och Widar fortsatte att sova till ca 8.30.
Under tiden han sov chillade vi i soffan, lekte på hennes rum och åt frukost.

Då vi sen borstat tänderna, klätt på oss osv gick vi ut i det fina vädret. Vi lekte en stund innan vi sen for upp på solbacken och åt korv till lunch, handlade litegrann och sen köpte vi en ny grästrimmer. Båda barnen somnade på vägen hem och klockan var väl kring 12.30. Då vi kom hem fick dem sova kvar i bilen, det hade blivit molnigt så jag vevade ner alla rutor och öppnade bagaget. Packade in allt och sen röjde jag lite i källaren/källartrappen samt rensade verktygslådan.

Dem sov väl i drygt 30 minuter innan Widar vakande och var ledsen så då väckte han såklart Inez. Inget som störde mig egentligen för då somnar hon fortare på kvällen.
Jag skar upp lite frukt och sen satte vi oss ute på bron med en varsin frukttallrik.

Vi skulle grilla till middag men saknade tändvätska, så jag satte barnen på cyklarna och sen rullade vi ner till Ica. Innan vi gick hem igen stannade vi en stund på utegymet och kikade sen på ankorna.

När vi kom hem ville barnen se på tv, så där satt dem lugnt och snällt ett bra tag. Jag hann förbereda potatisgratängen och det vi skulle grilla. Fixa grillen samt tända den. Då det var dags att grilla gick vi alla ut, Widar är mycket för roll lekar just nu så han lekte på. Han var farfar och jag var farmor, han hämtade alla bilar, gräsklipparen, traktorn osv. Ville han något så ropade han farmor haha.

Anton har varit och dömt fotboll och vi skulle vänta på han innan vi satte oss och åt. Men alla var hungriga så vi orkade inte vänta längre än 10 minuter haha.

Efter maten fick barnen ett kinderägg och Widar frågade om han fick äta det, sa då nej du får bara titta på det. Så då gjorde han det😅
Sen avslutade vi kvällen med en dusch och ett avsnitt av Pippi Långstrump och lite välling. Strax efter sju gick vi upp och borstade deras tänder och Inez var så trött och hon somnade fort. Widar envisades med att han skulle gå ner och kunde inte somna, berodde nog på att han sov en stund på dagen. Men jag gav mig inte då det blivit sent dem två senaste kvällarna men strax efter åtta var jag så less. Så jag pussade honom godnatt och gick ner och skickade upp Anton. Har varit med dem hela dagen och vill inte ligga uppe i sängen hela kvällen. Widar har iallafall somnat och det har mest troligt Anton också gjort.

Så jag får njuta av lugnet helt själv ikväll men ska faktiskt ta och lägga mig snart, är så sjukt trött ikväll.

Gillar

Kommentarer

Saynomore
Saynomore,
Så gott, nu blev jag sugen och måste gå ner och ta nåt att äta 😂
nouw.com/saynomore
Saynomore
Saynomore,
Ett tips istället för tändvätska, bra för naturen med 😁 Använd tre till fyra ark hushållspapper, fukta dem med matolja. Lägg kol på och tänd. Du behöver inte vänta på att kolen ska dra åt sig av tändvätskan heller. Papperet behöver inte dränkas i olja utan bara blötas lite 👏🏼
nouw.com/saynomore
sandraajohansens
sandraajohansens,
Tänkte göra så men oljan var slut och tänkte inte på det då vi gick och köpte tändvätska😅 kunde lika gärna ha klot olja istället för tändvätska😂🙈
nouw.com/sandraajohansens
Saynomore
Saynomore,
Attans, men du visste om det iaf? Jag lärde mig det bara förra året 😂
nouw.com/saynomore
sandraajohansens
sandraajohansens,
Japp såg det nånstans på Facebook för några veckor sen🙈😁
nouw.com/sandraajohansens