Perfect makeup

Ettersom at jeg jobber i parfymeri, hører jeg hele tiden om kunder som gjøre store bom-kjøp når det kommer til makeup. Enten er foundationen i feil farge, rougen er for rosa, maskaraen klumper, osv. Det er ikke rart folk kjøper feil - det er jo flere tusen produkter å velge mellom! Her er mine beste tips til å gå ut av butikken med perfekt sminke, så slipper du å bruke masse penger på ting du uansett ikke kommer til å bruke.

1. Hold deg unna trend-sminken! Hele tiden kommer det nye produkter som alle MÅ ha. Et godt eksempel på dette er produktene fra Anastasia Beverly Hills. Jeg sier ikke at du skal unngå alle slike produkter, men fordi de er kule og alle andre har de, så betyr det absolutt ikke at det passer til deg. Jeg får mange kunder som kommer og vil ha Anastasia Dip Brow Pomade i fargen Medium Brown, uten å ha prøvd den først. Medium Brown er en veldig fin farge som mange bruker (mange makeupartistert og youtubere for eksempel), men det er ikke dermed sagt at du kan ha akkurat den. Du vil vel ikke ha bryn i feil farge? Nope, så finn en som passer til deg, og ikke den som så mange andre bruker:) Jeg sier altså ikke at du aldri skal kjøpe sminke som er trendy, bare pass på at det er riktig for deg!

2. Finn ut hvilken hudtype du har. Tørr? Oljete? Normal? Dette må du finne ut før du kjøper foundation, primer og hudkremer. Om du velger feil her, kan et produkt være med på å fremheve det du prøver å bli kvitt. En oljete foundation på oljete hud = no good.

3. Finn den perfekte fargen. Ikke ta til takke med at foundationen eller concealeren ser riktig ut i flasken. Plutselig kommer du ut i dagslys og det er noe helt annet enn hva du trodde. Dette varierer også fra sesongene. Om sommeren er de fleste noen nyanser mørkere enn om vinteren, så det er kanskje ikke så lurt å bruke akkurat den samme sminken i alle sesongene. Jeg må bytte ut foundationen min når sommeren kommer.

4. Prøv i butikk. I de fleste parfymeriene har de testere på absolutt alt. De er der nettopp for at du skal finne ut hva som passer deg best. På Kicks kan vi teste alt. Leppestift, foundation, rouge, øyenskygge - ja, alt! Vi renser selvfølgelig alle koster og flasker før vi putter det på din hud, så du trenger ikke være redd for å få noe smitte av noen andre. På denne måten kan du få prøvd produktet før du kjøper det, noe som veldig lurt.

5. Har du allergier? Spør de som jobber i parfymeriet eller søk opp hvilke merker som passer til huden din. Noen sliter med sensitiv hud eller øyne, og må derfor gå for produkter som er mer skånsom og som passer på at allergiene ikke slår ut for fullt. Kjedelig å kjøpe ny maskara og våkne opp med hovne øyne dagen etterpå.

6. Hva passer til dine øyne? Jeg har alltid vært bestemt på at det ikke finnes noe fasit på hvordan man skal sminke seg. Uansett hvilken farge du har på øynene så kan du bruke hvilken som helst øyenskygge, så lenge du selv er fornøyd. Men om du for eksempel vil fremheve fargen på øynene dine mer, er det da lurt å gå for farger som gjør nettopp dette. For å få øyenfargen din til å poppe ekstra, så går du for kontrastfargen. Altså den fargen som er på motsatt side av fargehjulet enn din øyenfarge.
Blå:
Kontrasfargen til blå er oransje. Derfor kan du gå for øyenskygger i oransje-toner for å få frem det blå i øynene.
Grønn: Rødt er kontrastfargen til grønn, så her gjelder det å gå for røde-toner. Jeg har selv grønne øyne, og går ofte for litt burgunder-farger med mye rødt i.
Brune: De som har brune øyne kan ganske enkelt gå for de fleste farger. Brunt har nemlig litt av alle primærfargene i seg, og passer derfor veldig fint med det meste. Jeg på min side liker veldig godt gull og andre metalliske farger til de med brune øyne.

7. Velg det du selv syns er fint. ​Om en kunde kommer til meg å sier de skal ha en foundation i akkurat en bestemt farge, så pleier jeg å gi råd om andre farger og hva som passer om jeg ikke syns den hun/han valgte var helt perfekt. Det er jobben min. Men om den kunden er bestemt på at det er akkurat den de vil ha, så skal jeg selvfølgelig ikke si noe på det. Du velger akkurat det du er komfortabel med, uansett om "fasiten" sier noe annet. Vil du ha en foundation som er en tone mørkere en huden din? Go for it. Kanskje du får det til å funke på en måte som andre ikke får til. Til syvende å sist handler det om å føle seg bra selv:)

Hvis du kjøper helt fullstendig feil, så kan du jo bare ta alle bildene i svart hvitt, så er det ingen som legger merke til det, haha..

Liker

Kommentarer

anneliaaland
anneliaaland,
Så gode tips 😊 Fine bilder!nouw.com/anneliaaland
sandraa
sandraa,
Tusen takk, bra du likte det!:)nouw.com/sandraa
charmina
charmina,
Utrolig bra innlegg, takk for tipsene! <3nouw.com/charmina
sandraa
sandraa,
Tusen takk, og bare hyggelig :*nouw.com/sandraa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @sandrah03

Instagram sandrah03Instagram sandrah03Instagram sandrah03Instagram sandrah03Instagram sandrah03