Det er faktisk flaut

Okei, nå skal jeg ta opp en ting sikkert mange har snakket om før. Men det er en ting jeg må deale med alt for ofte. Som jeg har nevnt før, så jobber jeg jo i butikk, med makeup og hudpleie. En ting vi selger spesielt mye av er foundation, for det er jo noe nesten alle bruker. Enten om det er en BB creme, farget dagkrem, heldekkede flytende foundation, eller pudder. Jeg har blitt ganske god på å se kjapt hvilken farge folk trenger, og etter litt prøving kan kundene som oftest gå fornøyde hjem med den perfekte matchen. Men hos noen er dessverre veien litt lengre, og da snakker jeg om mørkhudede.

Jeg kan sikkert telle på en hånd hvor mange merker som har godt utvalg i mørke toner her i Norge. Mens vi som er lyse bare kan velge og vrake i konsistens, merke og type foundation, må de som er ganske mørke ta en skikkelig leterunde. Og jeg overdriver ikke, for jeg gjør dette hver eneste dag. Senest i går hadde jeg en mørkhudet jente innom som hadde funnet den foundationen hun så gjerne ville ha. Som veldig mange unge gjør hadde hun sikkert gjort research på forhånd, for hun kom inn å pekte rett på den hun skulle ha. Mitt svar til henne var; "Dette merket har ganske lite utvalg når det kommer til farger, og vi har ikke de mørke tonene i butikk, dessverre. Men jeg hjelper deg gjerne på et merke som har den perfekte fargen til deg".
Altså, det skjer jo titt og ofte at jeg anbefaler forskjellige merker for å få den perfekte foundationen til kunden, men jeg syns ikke det skal være på grunn av farge... Til slutt fant vi den perfekte foundationen til henne, og det er jo bra! Problemet mitt er bare at det var egentlig ikke den foundationen hun ville ha i utgangspunktet.

Som sagt tror jeg at jeg kan telle på en hånd hvor mange merker som har godt farge utvalg for mørkhudede i butikk i Norge. Og det er helt tragisk, spør du meg. Hvordan kan vi ikke ta inn de mørke tonene?! Norge er og forblir et flerkulturelt land. Det er ikke kun nordiske jenter med nesten gjennomsiktig hud og blondt hår som skal handle. Ja, det var kanskje det for et par hundre år tilbake, men for guds skyld, vi lever i 2017! Jeg skjønner bare ikke at det er mulig. Når jeg står i butikken vil jeg gjerne at alle kan velge hvilket som helst merke, og deretter finne den perfekte fargen til sin hud. Nå er det dessverre sånn at de fleste merkene vi har i butikk i Norge kun tar inn farger som passer opp til en halvveis latino person, og det virker liksom som at vi har glemt alle de som har de dypeste tonene.

Jeg personlig syns det er ubehagelig å ikke kunne selge noe til en person fordi vi ikke har utvalg nok til å dekke alle typer hudfarge. Og det er helt sikkert ubehagelig for den personen som sitter i makeup stolen med meg og. Ja, selvfølgelig kan det bestilles på nett, men jeg må si jeg føler meg passe idiot om jeg skal selge en foundation uten å prøve den på først. Uansett hvor sikker jeg er på at fargen er rett, så prøver jeg den på. Det er sånn det skal gjøres.

Jeg lurer på hvor mange personer som må snakke ut om dette problemet før merkene selv velger å gjøre noe med det? For det finnes mange farger i de forskjellige foundationene, det er bare at de har valgt å ikke ta de inn i Norge. De må skjønne at det finnes veldig mange forskjellige etnisiteter, hudfarger og kulturer her, og at vi trenger et større utvalg. Det hadde gjort det veldig mye enklere for selgerne, og forbrukerne. Da hadde vi sluppet å lete oss ihjel blant et knippe forskjellige merker for å finne farger til de med mørk hud. Vi hadde sluppet ubehaget og beklagelsene vi må komme med for at akkurat det og det merket har et rævva farge utvalg.

Okei, det var dagens word vomit, haha. Jeg måtte bare få frustrasjonen ut. Og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som tenker på dette. Jeg prøver i hvert fall å hjelpe kundene mine på best mulig måte, og til syvende og sist så går det som oftest bra. De fleste går hjem glade og fornøyde med en ny foundation i hånda. For vi skal alltids greie å finne noe, det er ikke det som er problemet.

xx

Liker

Kommentarer

kamillahaaland
kamillahaaland,
Så rart at det er sånn! Jeg må faktisk lete for å finne lyse nok farger til min hud, haha. nouw.com/kamillahaaland
sandraa
sandraa,
Haha, ja det kan faktisk også av og til være tilfelle! Men andre veien er det dessverre ganske mye verre.. nouw.com/sandraa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @sandrah03

Instagram sandrah03Instagram sandrah03Instagram sandrah03Instagram sandrah03Instagram sandrah03