Header

Jag har passerat en milstolpe

" Så länge som jag nu har gått och ifrågasatt mig själv och min förmåga. Så mycket tankar som flugit genom mitt huvud, frågor om jag verklig…"

Post-workout meal

" Sundayfeels.... ❤ Jag har precis unnat mig avokado- och äggmackor som mitt postworkout-meal. 😍 Jag börjar fundera på om jag någonsin komm…"

En dag försent

" Jag missade att tända ljus för mamma igår, trots att jag hade gått och tänkt på det hela veckan. Igår var det nämligen hela 5 år sen hon f…"

Så härliga resultat!

" Åh, härliga lördag! Jag fick till ett grymt träningspass för axlar och triceps, och sen direkt efter hade jag ett pass med en PT-kund som …"

5 saker att göra oftare

" 1. Lita på mig själv som person. 2. Tillåta mig själv att misslyckas. 3. Våga ta konflikter. 4. Tänka på min andning. 5. Ta kontroll över …"

Äntligen, endorfinkick!

" Ouff, det var tufft att ta sig upp ur sängen idag. Jag har årets påsar under ögonen, så nej...bilden här nedanför är inte tagen idag, haha…"

Det är kärlek!

" OBS! Bilden är från igår, jag känner mig inte lika pigg och fräsch idag kan jag lova, haha! Jag trodde faktiskt att jag skulle vakna någor…"

Kramar hjälper alltid

" Tjuuutjuuuu...!!! Någon som vill hoppa på det emotionella hormontåget?? 😉 Igår hände det grejer som rörde om i hela mig. Det var diskussi…"

Lyftarbälte, nödvändigt eller..?

" Jag är helt sluuut i ben- och rumpmuskler! Whoa!! 😳 Ett väldigt bra benpass idag med andra ord. Jag tänkte i det här inlägget skriva lite…"

I samarbete med Skolverket

Jag pratade med en gammal vän i telefon igår, och under samtalets gång slog det mig att det är hela 7 år sen jag gick ut gymnasiet! Shit, vad tiden har gått fort! 😱 Hej ålderdomsnoja??

När jag tittar tillbaka på den tiden, gymnasietiden, åh vad jag önskar att saker hade varit annorlunda! Då gick tankarna mest om att hitta en studieförberedande utbildning, för det är klart man måste plugga på högskola. Jag kom in på NV, men bytte redan första dagen till estet bild, på grund av skoltrötthet. Sen stod jag där, efter 3 år på gymnasiet, och visste fortfarande inte vad jag ville bli. Det blev faktiskt aldrig någon högskola för mig, även om jag en gång började. Började plugga till arbetsterapeut, men då mamma blev sjuk och gick bort i samma veva backade jag från det också. Jag har ingen aning om jag hade gått klart hela utbildningen om saker hade varit annorlunda. Jag vet att jag tyckte ämnet var intressant, men sättet att plugga på högskola minns jag var väldigt....inte jag..? Istället blev det folkhögskola, flera år senare, efter jobb jag inte trivdes med men var tvungen att ta för att ha en inkomst. Om jag fick ändra på något hade jag faktiskt nog valt ett yrkesgymnasium, som hade kunnat ge mig någon slags bättre trygghet, jobbmässigt, för att i lugn och ro kunna fundera över om jag skulle vilja plugga vidare det. Studieförberedande utbildningar på gymnasiet är bra, men jag tycker inte man ska vara rädd för yrkesutbildningar heller. Väljer du en yrkesutbildning betyder det inte att du måste jobba med det livet ut. Det finns alltid chans att byta och utveckla sig, du får faktiskt en högskolebehörighet från ett yrkesgymnasium också. Har man ett intresse ska man satsa på det anser jag, även om det är i tidig ålder och det finns risk att du byter intresse sen. Faktiskt...dom flesta människor byter karriär minst 1 gång i livet. Ska du gå en studieförberedande utbildning bara för att ha alla dörrar öppna är det ändå inte 100% chans att du kommer in dit du vill sen, om du inte satsar helhjärtat under gymnasiet! Det är tuff konkurrens, och det är många som inte ens efter gymnasiet vet vad dom ska välja för högskoleutbildning, som i mitt fall. Att gå en yrkeshögskola är inte att kasta bort sina betyg. Du har ett intresse - du pluggar till det - du kommer snabbare få ett jobb efter gymnasiet, och du kan få jobb i princip vart som helst! Du måste inte gå och spendera extra år på studier för att du KANSKE blir intresserad av något annat senare i livet, för att familjen eller vännerna anser det bättre. Alla är inte menade att bli doktorer eller socionomer som kräver massa års studier. En yrkesutbildning innebär inte att du är lat eller inte duktig nog på att studera...du har bara valt en inriktning tidigt! Dessa utbildningar ställer krav precis som andra utbildningar. Vissa utbildningar är lärlingsutbildningar där du halva tiden är på en arbetsplats och halva tiden studerar. Du är inte lat för det! Man MÅSTE INTE plugga i år för att klassas som "duktig". Gör det DU vill. Gå efter DINA intressen och ambitioner!Sponsrat inlägg.

Xoxo, Sandora

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments