hej

asså jag är as dålig på att blogga men har inte haft tid eller ork. 
eller jag har tid med tanke på att jag är sjukskriven men har inte haft så mycket ork.

idag så åkte jag till sjukhuset ännu en gång och har fått reda på lite mer och ska sluta ta den medicin som jag har tagit i två år och ska börja med halv dos tills jag kan börja med adhd medicinen :-)

det är ganska jobbigt att få reda på att man har olika diagnoser och sen skickas man hem utan att inte förstå någonting utav det dom nyss sa, alla komplicerade ord som jag aldrig har hört innan eller så har jag hört dom men har varit för rädd för att fråga vad de betyder(?) Jag har så många tankar och frågor som jag vill ställa men jag vågar inte för tänk så blir jag dum förklarad? 

men aja jag kom hem runt halv 6 och sen kom jossan, ellen och robert och ellen och det  var mysigt. 

imorgon ska ja till skolan och hälsa på igen så vi får se hur det blir :)

godnatt 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

låt mig berätta.

för någon vecka sen fick jag reda på mina två diagnoser som dem kallar det.

jag har en del av adhd och en del av autism och jag tycker alla borde ta sin tid, de få minuter och bara läs. läs och försök förstå. Adhd texten är ren fakta och som är kopierad ifrån ' underbara adhd ' där de är en tjej som har skrivit ner hur det är. Jag har suddat bort en liten del av texten för jag kände att '' nej det där känner jag mig faktiskt inte igen mig i. ''

texten om autism är en text jag har skrivit själv, jag har läst en hel del om autism och jag har sett några saker som jag känner '' titta! där är jag, det är mig dom pratar om. '' Jag skrivit ner det mesta JAg känner igen mig i och inget annat.

ta er tid. varsågoda.

Autism

I vardagen så känner jag mest av allt på hur man samspelar och kommunicerar med andra människor, jag tolkar ofta människor tankar och känslor på ett annorlunda sätt än de flesta andra. Jag menar jag kommer ha den här funktionsnedsättningar hela livet och det suger.

Även om det inte syns att jag har autism så har jag svåra svårigheter i vardagen. Min hjärna utvecklar de annorlunda sättet att ta in, bearbeta och tolka information och jag har några andra symtom som tex matproblem och sömnsvårigheter.

En som har autism kan tycka det är svårt att umgås med andra människor liksom att få behålla vänner, men man uppfattar en situation eller ett sammanhang på ett annorlunda sätt än de flesta andra.

Man har mycket enklare att föreställa olika saker som kommer hända och därför kan jag bli rädd och orolig. Jag har också perioder av överaktivitet och det beror på att man har ett samband av adhd.

kära adhd,

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad. När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.

Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig.en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen.
Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen. Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tv-skärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.

Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.
För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.

Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig
trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.

Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra?Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.
Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen om hur du förklarar det för mig.

Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer. Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.

När du känner att du inte orkar vara förstående längre – gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera.

Det måste du låta oss få.

Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv.


Likes

Comments

hejsan. Imorgon blir jag hela 17 vintrar.

inte så värst speciellt och fylla 17, det händer inget nyss utan att man blir ett helt år äldre, värdelöst.

har varit hos lucas sen i lördags, och på lördagen bada alla badtunna, åt god mat och chillade och på söndagen var jag och lucas as slöa så vi låg bara och vilade hela dagen, imorse fick jag gå på kvart över 7 och gå till bussen med lucas så jag kunde åka hem. när jag kom hem så la jag mig tills chess väckte mig och ville gå ut och gå.

chess sitter jämte mig och myser, ska strax gå en runda med henne.

men här kommer några super söta bilder på henne!

Likes

Comments

hej blev precis klar med sminket och ska gå ner och fixa till lite i källaren. jag och lucas ska vara där nere och ha filmkväll och bara mysa. :)
har inte alls sovit mycket i natt för att först väckte hunden mig och lät mig inte sova och därefter så blev jag pigg.
Bestämde mig för att dra ut och träffa några kompisar och så kom hem för en stund sedan.
igår var jag på hockey och det ägde, vinst med 5-4 och har nog aldrig skrikit så mycket på en match men det var helt klart värt det!! hv blå <3

har gjort en liten överraskning för älsklingen som han ska få se idag, ni kan få veta mer senare om det är så :)
men nu kom pappa med maten, det blir pizza för andra gången idag.
kram
Likes

Comments

kom precis hem ifrån älsklingen där vi bara har myst hela dagen. Vi har kollat film, pratat om himmel och jord och bara njutit med varenda sekund med varandra. åkte hem vid åtta, när jag kom hem så kom jossan en stund och vi pratade lite sen drog hon igen. Kollade klart avsnittet av the vampire diares nyss också.
Imorgon så blir det sjukhuset en gång till, sista gången på länge hoppas jag :) Efter sjukhuset kommer hunden vi ska ha ett tag och kolla om vi klarar av att ha hund, så vi ska ha den i några veckor och det ska bli mysigt :)
har äntligen tagit och laddat kameran och ska börja fota igen, spännande!!
fotade mycket förr men vet inte riktigt vad som hände, tappade väl intresset! Men nu ska jag kolla ett till avsnitt hejs :)

Likes

Comments

hejsan,
sitter i sängen och har på mig lucas tjocktröja och lyssnar på musik.
vaknade runt halv 12 - 12 och slöade fram till klockan 4, sen hoppade jag in i duschen och sen gick jag och lucas till stationen där vi skildes åt haha.
Han skulle till sin pappa och jag skulle egentligen hängt med men det blev lite ändrade planer.
saknar älsklingen redan :( och den 24 har de redan gått en månad sen jag och lucas blev tillsammans, tiden går för snabbt haha!


om bara 10 dagar så fyller jag det mest onödigaste året, alltså 17 år och känner absolut ingen längtan som man gjorde när man var mindre.
Idag är en sån dag där jag inte känner för att inte göra någonting, jag känner mig helt tom i huvudet och helt slö i hela kroppen.
jag slänger in ett inlägg lite senare, bye
Likes

Comments

hejsan
sitter i sängen och har precis ätit en macka och varm choklad. Lucas åkte hem för en stund sedan, han kom 15.15 och jag mötte han hos Albert. Hos albert hjälpte jag honom med att tvätta fönstret och så. Vid fyra gick vi hem och bara tog det lugnt och bara pratade. Det är skönt att man har någon man kan säga allt till, jag kollade precis på min gamla blogg där jag hade skrivit ett inlägg om lucas och dennis. Om hur bra vänner det till mig, tre år senare sitter jag här och har helt förälskad i lucas och har dennis fortfarande som en bra vän. Jag hade skrivit
'' sen har jag mina älskade hoka bor, Lucas och dennis. Det är dem jag litar upp till hundra! Har vänner som står mig nära men dessa två killar är guld värda och hoppas att alla har en eller flera såna vänner''
imorgon blir det praktiken och jag slutar 11.00 och jag ska hem och sova direkt efter jag slutat, på fredag ska jag hem till lucas och sova där och efter det har jag inget mer planerat. Men jag ska kolla ett avsnitt av min serie nu och efter det ska jag försöka lägga mig.
kram


Likes

Comments

Ta mig tillbaka. Tillbaka till den veckan där jag levde på sol, god mat och glädje.

kommer ihåg allt som om det vore igår, efter att planet var över marken så var det som min ångest stannade kvar, all den tyngd på mina axlar försvann och jag kunde sträcka på mig utan att behöva kämpa.

flygresan var 4 timmar av glädje, förhoppningar och nyhetsväckande.

när jag kom dit, det första jag gjorde när jag kom in i lägenheten var att slänga på mig bikinin och springa ut till poolen, till mina kusiner som satt där och väntade. jag mådde så bra. Jag ville aldrig där ifrån,

jag kommer ihåg stranden, det blå saltvattnet och parasollerna och den varma sanden som brände på fötterna. Det lilla cafeet där de hade svenska flaggan upphängd. Hur människorna där pratade med oss som om de hade känt oss i en evighet.

Alla ställen vi besökte, alla vägar, stränder, klippor. Jag saknar allt, jag saknar känslan jag hade i kroppen hela den veckan. Hur lycklig och hur vacker jag kände mig i min solbränna, jag saknar hur alla bemötte än med respekt.

Det var min första gång jag var utomland, vet att jag var där nyss men vill dit igen, vill flyga bort från all ångest, all stress och bara få en vecka av lugn och ro.

Likes

Comments

hejsan, ska berätta lite om helgen och lite bilder på det.

I fredags åkte jag till lucas och efter en timma så åkte vi till calle, vi åt och hade de mysigt. När vi ville hem vill killarna inte dra så jag och amelia åkte i väg för att lura dem att vi körde ner i diket och när vi kom tillbaka så var de kaos, lite onyktra kan man säga kanske :) haha

lördags så vaknade jag jämte lucas, vi gick upp och åt och lite senare så åkte jag och amelia för att hämta bikinis för vi skulle bada badtunna och sen kom vi tillbaka då vi åt med lucas familj och dianas familj, efter det åkte jesper och amelia på bilträff och den sög antagligen så de kom hem ganska snabbt igen, men sen kom cc,dennis, emil och vi bada bad tunna, chillade. jag och amelia badade i 1h och killarna i 4h, sen gjorde vi lucas och jesper special makaroner och något annat låda och sen la vi oss, igår åkte vi hem till cc och gjorde kyckling och ris :)

har varit hemma ifrån praktiken idag för mådde illa i morse och gör det fortfarande, så får se hur det går imorgon. kram

Likes

Comments


ni vet när ni träffar någon som bara är helt perfekt, helt bra och allt passar. Mina händer i hans, mina läppar på hans och hans armar runt min midja och allt känns så perfekt.

Men samtidigt är man så rädd för att om man låter sig själv bli för lycklig för bara en kort stund så kommer världen att krascha och man faller tillbaka till samma ställe som förut, ensam och liten och vet inte om man kan överleva det. Men man vill riskera det, riskera allt.

jag tänker på hur jag ska förändra mig, mitt beteende. Jag försöker att förstå varför jag beter mig som jag gör, varför jag inte fattar allt, varför jag inte kommer ihåg det viktiga? varför jag aldrig blir nöjd med det jag gör? vi alla spelar samma spel men i olika levels, kämpar med samma helvete men med olika djävlar.

Likes

Comments