En liten hälsning och stor kram från mig till er! Befinner mig i mora sedan i går och kämpar på, för skulle jag säga på en skala från 1-10 hur pass trött jag är på min ätstörning just nu så är den siffran 12.
Idag har jag varit på guidad tur på zorngården, intressant. Visserligen varit där förut men måste varit för minst tio år sedan...apropå kultur så måste jag tipsa om en film som jag bjöd min pappa på förra veckan nämligen Borg, riktigt bra! Nu tänker jag göra lite mindfulness innan middagen. Hoppas ni mår bra så får vi se när jag skriver här igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När jag var i mora förra veckan så upplevde jag ett lugn inombords som jag inte riktigt gjort förut. Visst att det var riktigt tufft emellanåt men det jobbiga berodde endast på att jag gick emot min okloka del. Nu när jag varit hemma några dagar så har jag känt hur den där inre stressen mer och mer smugit sig på, att det blivit ännu svårare att vara här och nu samt inte hamna i ett ältande. Funderat på vad detta kan bero och så nu i morse slog det mig, sociala medier! För även om jag fortsatt att inte läsa vissa bloggar och instagramkonton så blir det just nu för mycket jämförelse, intryck och negativ stress för mig att vistas här, på Facebook och instagram. Jag går även ofta in på dessa forum när jag har ångest/är rastlös och det blir för mig som någon sorts negativt undvikande och vidmakthållande av vissa beteenden som jag vill bli av med.

I grunden tycker jag det är bra med sociala medier men då ska dom användas av "rätt" anledningar och i rimlig mängd och just nu funkar inte riktigt det för mig. Sedan tycker jag fortfarande det känns rätt obehagligt att få anonyma kommentarer från människor som känner mig och mina närmaste men inte vill uppge sitt riktiga namn...med detta sagt så kommer jag, som rubriken lyder, ta en detox från sociala medier åtminstone tills nästa gång jag ska till mora i ett försök att hitta tillbaka till förra veckans lugn och bygga vidare på den biten. Jag vill fokusera på mig nu, mitt tillfrisknande och samtidigt vårda de relationer som jag har för även om de är rätt få, eller kanske just därför, så är dom oerhört betydelsefulla för mig!

Tusen tack till er som tittar in här och lämnar små avtryck och jag kommer inte sluta skriva här utan som sagt endast ta ett uppehåll för att sen komma tillbaka som ännu mer ellen! Kommer vara tillgänglig på sms, mejl, messenger, telefon och så klart irl;). Var rädda om er, ni är värdefulla! Kramar i massor, e

Likes

Comments

I går hade jag ett långt, känslomässigt, stundtals jobbigt men samtidigt bra samtal med min samtalskontakt här i stan. Blir mer och mer medveten om att det är mina tankar och synen på mig själv som jag behöver förändra, jag måste våga tro mer på mig själv för då skulle nog en hel del pusselbitar falla på plats. Börjat läsa och arbeta med boken jag visade förut; Sluta grubbla börja leva och den är faktiskt riktigt intressant.

I dag på förmiddagen var jag på en liten träff angående min väg tillbaka i arbete. Det var överlag ett bra samtal som gjorde mig lite mer hoppfull och mindre orolig inför framtiden. Fick dock en kommentar om att dom såg redan när jag kom att jag gått upp i vikt och nu såg ut som vilken smal person som helst...kändes så där att få höra och särskilt som jag inte nått min friskvikt än...vet dock att dom endast menade väl så jag väljer att inte låta mig påverkas negativt. Att jag har jobbiga tankar om min kropp blir liksom inte värre av en sådan kommentar för jag har lärt mig genom åren att i bland kan människor uttrycka sig lite klumpigt men det beror oftast på okunskap.

Det tredje bra samtalet skedde i eftermiddags över telefon med en härlig person som jag är så glad över kommit in i mitt liv! Känns endast lite surt att vi bor så långt ifrån varandra samt att det ska vara så dyrt att åka kollektivt och att jag inte har körkort men då är det tur att det finns andra sätt att hålla kontakten på i stället.

Nu ska jag sitta lite på min balansboll framför kvällens Rapport och sen lägga ett kilo ärtor i blöt inför morgondagens ärtsoppekok (fel dag och jag har aldrig riktigt tyckt om ärtsoppa men har lovat min mamma att fixa det så får offra mig för laget liksom;)). Ta hand om er och ha en fortsatt fin kväll! Kramar, e

Likes

Comments

Jag vill bara skriva att det är fortsatt riktigt struligt med kommentarerna på mina inlägg, försökt svara men lyckas inte riktigt och vissa får jag inte ens upp...till fina Fredrika som kommenterade så bra och klokt (som alltid) till mitt inlägg och tro så försökte jag nyss skriva ett svar men råkade i stället radera hela kommentaren och vet inte riktigt hur det gick till...blir så frustrerad av sånt här, särskilt som jag är långt i från någon hejare på det här med datorer. Ville i af skriva och berätta hur läget är om någon nu skulle undra. Bamsekram och hoppas ni får en fin kväll! /e

Likes

Comments

Hej alla fina! Blev ett rätt långt uppehåll härifrån...i går kom jag hem efter en bra men jobbig vecka i mora där vi jobbat en hel del med mina tankar, att jag måste sluta älta och ändra mitt tankesätt. Inte det allra lättaste om du tänkt på ett visst sätt under så många år men jag vill verkligen inte ha dessa sjuka och negativa tankar så gäller att våga förändra precis som med kroppen och maten, våga exponera mig, öka på och stå ut med en kropp som bara blir större och större (men förhoppningsvis också friskare och friskare;)).
Jag håller faktiskt på att göra slut med min ätstörning nu på riktigt och börjat prya på att vara fri(sk). Det känns verkligen ovant och läskigt samtidigt som det känns skönt och faktiskt lite hoppfullt. I att göra slut ingår även att inte läsa merparten av de bloggar och instagramkonton som jag gjort förut, min terapeut har faktiskt förbjudit mig från att göra det eftersom jag måste fokusera på min resa och så lätt jämför mig med andra vilket enbart leder till negativa känslor. Försöker att hitta andra saker som är friska och intresserar mig. Under veckan i mora ägnades en hel del tid åt att måla mindfulnessmålningar (el mandala kanske det heter?) i kombination med att lyssna på youtube i mobilen, faktiskt rätt bra ångestlindring.

Har som jag skrivit förut ingen aning om hur ofta jag kommer uppdatera här, den som lever får se helt enkelt...blir i vilket fall så otroligt glad över era fina kommentarer, stort, stort tack! <3 (har tyvärr blivit ngt knas så jag kan inte svara på era kommentarer men ska mejla nouw och hoppas att det löser sig). För den som är intresserad är jag lite mer aktiv på instastory på instagram så följ mig där om ni vill. Trevlig helg så hörs vi när vi hörs helt enkelt!

Testade davosgröt/overnightoats i mora, var inte riktigt min kopp av te men kändes rätt snällt för magen i af...och som vanligt passade jag på att äta en hel del fisk.

Avslutar inlägget med en liten selfie, ha, ha.

Likes

Comments

I går lyckades jag för första gången på mycket länge pallra mig iväg till kyrkan på högmässa. Har varit Pridevecka här i stan så gårdagens mässa hade hbtq tema. Det var en speciell mässa men fin och med ett, enligt mig otroligt viktigt budskap så är glad att jag tog mig dit.
En sak som slog mig i går är att jag sällan pratar om min tro på ett djupare plan och på något vis ofta "skämts" för att jag både jobbat i kyrkan och varit mer eller mindre aktiv där på min fritid. Egentligen vet jag inte riktigt varför det är så för finns ju inget som säger att jag automatiskt skulle vara tråkigare, mer regelstyrd och ha vissa fasta åsikter som inte gick att rubba bara för att jag tror på Gud och går i kyrkan lite då och då? Tror faktiskt att det är min tro på att det finns något "högre", någon som vakar över oss och att det finns något "mer" efter döden som gjort att jag orkat och fortfarande orkar kämpa på. Det är min tro som gör att jag alltid velat leva hur tufft det än har känts.
Sedan har jag inte direkt utforskat på vilket sätt jag tror och vet inte om jag skulle kalla mig kristen men helt klart troende. Jag tillhör även dom som tror att det inte fin s någon Gud som är mer rätt eller fel att tro på än någon annan för tror på något vis att det är samma oavsett vilken religion du tillhör (men där vet jag också att åsikterna skiljer sig rätt radikalt men detta är endast vad jag tror!). Att tro är för mig en tröst, en osynlig hand som alltid finns där även om jag skulle önska att jag vågade hålla lite hårdare i den handen och liksom släppa taget...fast bara att skriva dessa rader är faktiskt ett stort steg för mig, att inte skämmas för mina åsikter och vad jag tror. Precis som du är du så är jag jag och alla är vi unika. Ta hand om er och tack för att ni finns!

Bild från min instastory.

Likes

Comments

Hej fredag och grattis till mig själv på namnsdagen (ha, ha)! Jag har precis fått en stor och läskig uppgift som kommer innebära något helt nytt, förmodligen ångestfyllt och jobbigt men samtidigt lite spännande. Behöver bryta ny mark men utgå ifrån mig själv och inte jämföra mig med andra för oavsett ätstörning eller inte så är jag jag och detta är min resa, unik och inte lika någon annans.
Tycker överlag att sociala medier etc ofta blir en negativ källa till jämförelse. Människor som klankar ner på andra, dömmer på förhand utan att egentligen veta hur verkligheten faktiskt ser ut...sedan finns det så klart en hel del positivt med sociala medier också men har på senaste tiden känt att jag nog påverkas mer negativt än jag velat tro. Utifrån detta får vi se hur mycket jag kommer uppdatera här framöver, tänker inte bestämma något i förväg utan det får helt enkelt bli som det blir. Tycker inte heller att mitt liv är så jäkla intressant för tillfället heller även om varje dag faktiskt innehåller fina saker men kanske inget som är så roligt att läsa om. Well, well nu vet ni i af lite hur läget ser ut. Behöver komma in i duschen nu och tvätta håret och sedan har jag både samtal och fysioterapeuten under dagen. Var rädda om er och ha en finfin fredag! Kramar, e

Igår var jag på lansering av den nya Ikea katalogen och fick en riktigt fin goodiebag med mig hem. Efteråt blev det en riktigt sen lunch och ännu senare glassmellis med en vän då vi missförstod varandra lite angående tiden men löste sig till slut och vädret var dessutom toppen!

En lasagnelunch i onsdags och citat från Pinterest mest bara för att fylla ut inlägget lite;).

Likes

Comments

Känns som att jag inte vet vad jag ska skriva här längre...har haft mer tankar än vanligt uppe i hjärnkontoret senaste dagarna men det mesta stannar liksom kvar där uppe utan att lyckas ta sig ut. Många jobbiga minnen från när jag var liten/yngre som tränger sig på...vill inte behöva älta det som varit men kanske att jag måste försöka att en gång för alla försonas med det som varit och förlåta mig själv för att det blev som det blev för att sedan våga gå vidare? Drömmer också rätt mycket konstiga och ofta mer eller mindre obehagliga saker men lyckas aldrig komma ihåg exakt vad drömmarna handlar om när jag vaknar. Antar att drömmarna är någon form av bearbetning även om det så klart skulle vara roligare att drömma något bra men det kommer kanske med tiden?

Tänker inte skriva mer negativt depp nu, punkt! I morgon eftermiddag ska jag träffa en fin vän och på torsdag förmiddag på lansering av den nya Ikeakatalogen, blir spännande. Har ni något roligt som väntar i veckan? Nu ska jag försöka sova så får vi se vad jag drömmer i natt...sov gott! Kramar, e

Likes

Comments

Godkänd torsdag! Hur har er dag varit? Min dag har varit ok även om det varit rätt mycket tankar men hade ett bra samtal med en betydelsefull person nu i kväll så känner mig laddad inför morgondagen, att ta mig framåt och göra så mycket rätt som jag bara kan. Hoppas även på en bättre "magdag" i morgon då den varit mer bråkig än vanlig nu en period.
Gårdagens lunch på Ikea var för övrigt en upplevelse. Dom ska bygga om restaurangen och visade sig när vi kom dit att det endast famns ett fåtal rätter att välja mellan och dessutom serverades all mat på papptallrikar med tillhörande plastbestick! Som dricka ingick en Festis alternativt vatten eller mjölk i pappmugg och hela lunchen akompanjerades av någon form av borrmaskin, underbart...får nog hålla oss borta från Ikeas restaurang tills renoveringen är klar i början på november, ha, ha.
Nu blir det att styra upp något ätbart och sen hoppa i säng. Hoppas ni haft en fin torsdag! Godnattkramar, e

Grönsaksbullar på finporslinet;).

Likes

Comments

  • god lunch i solen och trevlig hamburgermiddag med mamma
  • att mina rulltårtor till mammas jobb blev bra (är nämligen rulltårtans dag i morgon;))
  • fick äntligen ändan ur och tvättade den stickade tröjan och sjalen som legat i tvättkorgen i flera veckor (dom behöver tvättas i handtvätt så är därför det dröjt...)

Jag kämpar dagligen med att försöka bryta sjuka rutiner och invanda beteenden samt stå ut med en strejkande kropp i förändring. Det är svårt men känns trots allt lättare när jag hela tiden försöker tänka positivt, göra någon form av mindfulness/avslappning och någon form av "frisk aktivitet" varje dag (kan vara något så simpelt som att titta på Rapport eller bläddra i en inredningstidning).

Imorgon ska jag ringa ett samtal, luncha med min fina vän, köpa svarta strumpor, göra rent mammas ugn som jag råkade spilla i förra veckan och se en rätt bra deckare på SVT. Kan nog bli en rätt bra onsdag och oavsett vad mina tankar säger så väljer jag att se glaset som halvfullt, inte halvtomt! Hoppas ni får en fortsatt fin kväll och sov gott sen!

Likes

Comments