-Att ha många vänner är att inte ha några vänner

Jag valde ordspråket eftersom det ofta händer att väldigt många `vänner´ visar sig vara väldigt falska, nästan som att de har två olika personligheter. En personlighet med mig och den andra personligheten med andra personer.

Ordspråket betyder att man hellre kan ha färre vänner som är äkta än en massa vänner som är falska. Det händer ofta och man kan märka på en människa att om hen pratar väldigt mycket om människor som inte är närvarande på ett dåligt sätt, så kan hen lika gärna prata så om dig med sina andra kompisar. Och det visar mer hur personen som skitsnackar är, än personen som blir skitsnackad om.

Det kan både vara bra med skvaller och dåligt eftersom vissa saker som man hör är sanna och andra kan vara rena påhitt. Till exempel om det är en nära vän till dig som säger att det är någon som går runt och pratar om dig på ett kränkande vis som du inte ens kan försvara dig emot, det borde du kanske lyssna på om du vet att den här vännen är trovärdig. Men om det är tvärtom att en vän du inte känner särskilt bra som kommer och säger att din bästa vän går runt och pratar skit om dig så borde du ta det med en nypa salt och inte lita blint på det. För hen kan säga så på grund av avundsjuka, att hen vill förstöra och komma närmare dig själv.

I vänskap handlar väldigt mycket om att ge och ta, till exempel om man gör något snällt för någon kommer den antagligen göra något för dig också. Men märker du att en vän tar mer än vad hen ger och att den vänskapen tär mer på dig än att få dig att växa som person bör du nog tänka över om det är en vän värd att ha kvar.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har valt låten Atmosphere som Bebe Rexha både har skrivit och sjunger. Jag valde den här låten för att jag tycker att den är bra samtidigt som jag kan relatera till vissa delar i låten på ett känslomässigt plan. Eftersom hon i låten sjunger att det inte finns tillräckligt mycket kärlek i atmosfären för att få killen att stanna. Det relaterar jag till på grund av att min kille ska flytta till Leksand i tre år. Han flyttar dit eftersom han ska gå i ett hockeygymnasium. Och det finns liksom ingenting jag kan göra för att få honom att stanna. Jag tycker att låten är bra för att artisten har en bra röst och framför texten på ett bra sätt.

Texten handlar om en tjej som blir lämnad av sin kille. Man får veta hur hon känner och att hon skulle göra exakt vadsomhelst för honom, till och med dö. Temat i texten är olycklig kärlek och den är skriven i jagperspektiv. Budskapet är att man ska kämpa för vad man vill ha i livet.

Jag blir både ledsen och känslosam samtidigt som jag blir glad när jag tänker på vad jag har just nu. Raderna i låten som jag har fastnat för är `There isn´t enough Love in the atmosphere, to keep you here´ I´d ride for my baby, I´d die for my baby´ Jag tycker de är de finaste och viktigaste raderna i texten eftersom de visar helt öppet hur hon känner över situationen.

Det är väldigt många gånger som den här situationen uppstår i samhället, eftersom det finns väldigt många killar som inte har respekt för tjejer. De tror att de kan behandla en tjej hursomhelst. Som sopor, som ändå ska kastas i soptunnan senare. De tycker att en tjej är snygg, de får henne och när de fått vad de vill ha, då är de klara.

Låten kan användas som ett sätt att försöka tänka och komma fram till hur man känner.

Likes

Comments

Din blick in i min,
smälter mig till hallonsylt
men utan bitar.


Du är borta nu.
Hem kommer du ej igen,
fast jag önskar.


Våran vänskap är
tjockare än blodet som
strömmar i floden.

Likes

Comments