UTAN DIG


Du vet när man hör en låt för första gången och texten berör hjärtat som om du själv skulle ha skrivit den? Jag satt i min kompis bil, hon skulle tanka och plötsligt började denna låt med Molly spela. Och jag blev tagen. Tagen av texten. Känslan i hennes ord och röst. Det var ju som att det var mina ord. Rätt som det var så hade jag ett blogginlägg i huvudet.

Nu ska det skrivas ner.


"Jag måste leva, måste veta, vem är jag utan dig? Måste veta vem jag är utan dig. Jag kunde ge dig allt jag har men just nu har jag inget kvar. Och jag kan inte förlora mig i dig, för vem är jag utan dig?"

Låten påminde om mig att inte göra mig beroende av någon annan. Att göra mig fri nog att kunna leva vidare med mitt liv. Att kunna leva med mig själv. Jag tycker personligen att det är viktigt att inte göra sig beroende av andra människor. Nu menar jag inte att man inte ska älska. Jag kan älska en person men fortfarande vara självständig. För vad händer om personen inte finns där en dag? Jag har varit den som gjort mig beroende av människor i mitt liv. Och jag har fallit ner på marken. Jag har fått mitt hjärta brustet. Och en dag insåg jag att
det inte är sunt. Jag behövde lära mig att vara med mig själv och vara nöjd.

Jag har tänkt "jag kan inte leva utan den personen", men insåg efter ett tag att det visst går. Det är märkligt ändå, hur vi människor fungerar. Att man så småningom inte saknar på samma sätt. Att vi inte tänker på samma sätt. Att våra liv faktiskt går vidare. Att vi kan leva utan den vi trodde att vi inte klarade oss utan.

Jag har varit så fast vid en person på ett sätt som inte var så bra egentligen och därför upplevde jag låten så starkt. Jag behövde ta reda på vem jag var utan den personen. Jag kunde inte förlora mig själv i någon annan utan att veta vem jag var i mig själv.

Det är en tankeställare till dig också. Vem är du egentligen i dig själv?
Är du funnen, eller förlorad i någon annan?

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Fint skrivet!
nouw.com/elinm
SamiraKarakurt
SamiraKarakurt,