MIN HELG & JULTANKAR

Hej!! Jag har velat skriva hela helgen men det har varit fullt upp. I fredags var jag på julbord med några kollegor. Vi var på Hasselbacken och det var såå mysigt. Så fin lokal, högt i tak med kristallkronor hängandes ner. Julstämning. Maten var god och sällskapet fantastisk. Hade sett framemot den kvällen i många veckor. Hela lördagen gick åt att fixa och dona hemma, ta fram julsaker, baka (även om det blev misslyckat), umgås med min brors dotter. Myslördag. Och söndagen. Älskade första advent. Jag har ett årligt firande där jag bjuder hem vänner och inviger första advent. I år valde jag dock att ha ett tjejhäng. Det var så trevligt och härligt att se alla prata med varandra. Jag njöt av att ha de hemma hos mig.

Tröjan hittar ni Här , kjolen Här

Älskade juletid. Det är så mycket mys och jag ÄLSKAR mys. Lever för det. Älskar att jag äntligen kan känna så här igen. Att jag längtar och har en förväntan. Det har inte varit så varje år. Jag älskade julen som liten, kunde knappt sova mellan 23-24 december för jag var så förväntansfull och spänd och lycklig. Vaknade tidigt på morgnarna den 24 av lukten av julskinkan i ugnen. Mamma sittandes vid bordet och spelade patiens. Jag åt frukost- risgrynsgröt med kanel och socker. På fönstret rutade mamma alltid med "snö", jag visste aldrig vad det var men det var jul då. Röda korta gardiner och mammas röda julblommor. Skinkan klar och fram med smörgås och senap. Sen började några av gästerna trilla in, förbereda allting annat. Alla finska lådor. En efter en kom, tillslut var vi så många att det blev varmt i hela lägenheten. Inne i vardagsrummet var det uppdukat långbord. Varje jul såg ut så här. Sen växte jag upp och familjen splittrades i några år. Behövde välja mellan att fira jul med syster och familj eller bror och familj. Jag och mamma var varannat år hos dem. Sen började mamma behöva jobba vid jul, så ett år var jag hemma ensam när hon jobbade, jag slog in en julklapp till henne, vi åt vid 16 när hon kom hem. Sen var jag inne på mitt rum och kände en sorg. Några år senare var familjen samlad igen i ett hus när min bror bodde där tillsammans med sin dåvarande flickvän. Sen var vi på olika håll igen. I många år har jag känt mig ensam vid juletid och haft ångest över denna tid. För tre år sedan var jag med mina vänners familj då mamma behövde jobba och sen ville hon inte göra något. Två år sen hamnade mamma på sjukhus och allting förändrades. Det året valde jag att vara hemma hos mig själv. Orkade inte och ville inte vara med någon trots ensamheten. Förra året firade jag med en annan familj och det var hur trevligt som helst, men inte min familj. Men i år, i år känner jag lyckan över denna UNDERBARA tid. Jag vet inte varför, för så mycket har inte förändrats. Men jag väljer familjen. Och jag har pirr i magen över allting. Jag känner mig som ett barn igen, det barnet jag en gång var. Samira som älskar julen.

Alla har inte en bra jul, alla har inte någon att fira den med. Behöver någon hjälp eller stöd så tycker jag att vi alla gör vårt bästa för att vara en hjälpande hand. Det kan handla om att le mot en främling, eller ge någon en extra kram, erbjuda att bära matkassorna. Det lilla kan värma ett hjärta, tro mig. <3

Glad första advent hörrni. Nu räknar jag ner.

(Inlägget innehåller adlinks)

Gillar

Kommentarer