LIVETS MENINGSFULLHET

Är det inte fint ändå att mitt i livet och dess berg-och dalbana så finns det så otroligt fina och dyrbara stunder? Stunder som gör att man känner "jag vill aldrig lämna detta". Det kan vara så vackert.

Jag spenderade gårdagen på en julmarknad som var en väldigt liten sådan men ändå mysig. Det kändes som att man klev in i någon annans hem, främlingen som dök upp men ändå välkomnades. Glada och trevliga män och kvinnor på sina äldre dar som log mot en, och familjer som tagit sig ut tillsammans. Och mitt ibland dessa människor fanns jag, ung vuxen som levt sitt vuxna liv i bara några år, och mitt sällskap. Trots vädrets besvikelse då snö var högt upp på önskelistan så hade jag en väldigt trevlig och värdefull dag. En dag jag nog alltid kommer att blicka tillbaka till med värme. Och kanske ett och ett annat leende.

Jag och min vän satte oss på ett litet café efter säkert tre varv på samma julmarknad som aldrig blev större. Vi satt där i några timmar men klockan gick alldeles för fort. Jag ville på något sätt stanna tiden. För det som var just där var, i min mening, livets meningsfullhet. Utan att veta om det ens är ett ord så är det på det sättet jag bäst kan beskriva det. Stunder då man delar livet. Man ger och tar. Skrattar där emellan. Känner där emellan. Och lyssnar, och pratar. Det är dessa stunder jag som mest upplever en, som bäst beskrivs på engelska, connection. Det är väl ändå i dessa stunder man bygger en relation? För mig en djupt dyrbar vänskap. Det är i dessa stunder och miljöer jag alltid har trivts bäst.

Jag satte mig på tåget hem och kände mig avkopplad och bekymmerslös. Lättad. Mest av allt kände jag mig fri. Och är inte känslan av frihet något som gör livet meningsfullt? Under en längre tid har människor gjort avtryck hos mig, ett minne, och inte minst min vän jag spenderade dagen med. Min önskan är att få göra ett gott avtryck hos någon annan. Att inte eftersmaken av mitt sällskap är beskt utan ljuvligt. För allt jag vill är att människor i mitt liv ska må bra av att ha mig delaktig i deras liv. Att de ska känna livets meningsfullhet på ett unikt sätt. <3

Gillar

Kommentarer