INGA FILTER

Det slog mig så hårt igår kväll. Att allt kan kännas så fejk. Allt som läggs upp på sociala medier ska alltid vara så fint och så bra och så perfekt och filtrerat. Det slog mig när jag höll med styrkeövningar, hur tröttsamt det är. Att känna att man måste prestera och visa upp det. Känslan av att det här måste hamna på Instagram för att det ska vara verkligt. Men det blev att skriva av mig på bloggen i stället.

Hela Instagram visar upp den perfekta sidan. Med filter. Vissa lägger ner timmar på redigering. Vi visar sällan upp hur det faktiskt är. Vi lägger upp brunchen med vännerna, solsemestern, fredagsmyset, shoppingrundan, ja allt som är bra visar vi upp. Jag gör ju samma sak, jag visar mina bilder med filter och lägger bara upp när det är bra. Jag är så trött på prestationen. Jag vill kunna visa hur en verklighet kan se ut. Att livet inte är topp hela tiden. Att livet innebär sår, och sorg och krossat hjärta. Att livet är en berg-och dalbana. Att det verkliga livet är utan filter.

Den senaste månaden har jag behövt anstränga mig lite mer för att skratta genuint. Att kunna hitta glädjen någonstans. Har fåtal gånger skrattat från djupet. För att jag inte varit på topp. För att jag har haft ett tufft år och längtar till att få lägga allt bakom mig, att få en ny start. Jag har inte visat denna sida på sociala medier. Men idag tänkte jag, "varför inte? Det är ju min verklighet". För några veckor sedan tog jag en selfie och jag log men i ögonen såg jag att det inte finns ett leende i mig. Det var min verklighet. Jag såg det, bild efter bild som jag tog. Jag blev även fotad av en vän och hon sa att jag inte såg så glad ut, det syntes liksom. "Du måste le från hjärtat", och jag sa att jag inte kunde det det, för mitt hjärta var så ledsen. Det var min verklighet, det Är min verklighet fortfarande vissa dagar och det måste få vara okej.Jag. Helt oredigerad. Helt äkta. Ler på utsidan men själen log inte någonstans hur mycket jag än försökte. 6 oktober 2018.
En av bilderna min vän tog på mig. Det är så sjukt men samtidigt verkligt hur man tror att man ser glad ut och sen ser resultatet. Livet- som är upp och ner. 1 oktober 2018.

Tänk om alla kunde visa en verklighet på Instagram, ibland i alla fall. Att få känna att det är äkta. Ett flöde där livet inte är redigerat. Ett liv utan filter.

Gillar

Kommentarer