Energitagare

Okej, så det finns de här människorna som förväntar sig saker av en utan att själva ge något. Ni vet, de som tar men inte ger? Vet ni vad jag kallar dessa? Energitagare. Vet inte om det är ett riktigt ord men så säger jag. Riktiga energitagare. Som tar utan att ens ha i tanke att KANSKE ge då och då. Jag tror vi alla har stött på sådana människor någon gång. Hur som helst kände jag att jag behövde så skriva ner det ikväll, för ikväll fick jag ett sms. Jag har ju tyvärr en sådan här person i mitt liv (inte riktigt i mitt liv på så sätt att vi ses ofta men ändå är där...) och i smset stod att hen saknar mig i sitt liv osv. Som det alltid står. Problemet ligger inte i att hen känner det här, det är något jag aldrig kan ta ifrån. Problemet ligger i att det förväntas av mig att alltid ta mig dit för att träffas. Då menar jag alltid. Varje gång som vi planerat att hen ska ta sig hit så har något hänt. Något kom i vägen. Såklart. Och vet ni? Jag är så less på det. Less på att det bara ska hänga på mig om vi ses. Jag tycker inte att det är rätt, i någon typ av relation. I en relation så är man mer än en person. It takes two to tango liksom. Det kanske man i och för sig säger i en kärleksrelation eller? Men ni förstår tanken. För att en relation ska finnas till och växa och må bra och vara vid liv så krävs det faktiskt engagemang från båda hållen, anser jag i alla fall. I mitt huvud är det sjukt logiskt.

För att vara helt ärlig så är det inte en vänskapsrelation jag nämnt här. Det är ingen person jag helt kan sudda ut ur mitt liv. Det är familj, vilket gör det på något sätt ännu svårare. Har inte haft en bra relation till hen på många år. Förtroendet brast när jag var tio år. Sedan dess har jag mer eller mindre känt att jag förtjänar bättre och inte velat ha så mycket med hen att göra. Nu i vuxen ålder dessutom tycker jag att det VERKLIGEN inte hänger på en person att ses. För att tydliggöra det, de gånger vi har setts de senaste åren så är det endast på grund av att jag tagit mig dit. Endast därför.

Nej alltså. Det tar min energi. Jag har annat att lägga min kraft på, som mig själv, skolan, andra i min familj och mina vänner. Det är dem jag vill prioritera.

It takes two to tango:
"Said when you want to emphasize that both people involved in a difficult situation must accept the blame, or that an activity needs two people who are willing to take part for it to happen."

Gillar

Kommentarer