En igenstängd sorg

Den 19 april 2019 skrev jag inlägget här nedan men publicerade den aldrig. Jag behöll den för mig själv, gömde den, lite som man gör med tunga känslor. Är det inte det vi människor är bäst på? Att gömma. Att verka som att allt är okej men i själva verket gör vi allt för att hålla huvudet över vattenytan?

Ikväll är en sådan kväll där känslor av olika slag kryper fram och jag brukar oftast välja att inte skriva då. Många gånger händer det att det bara är känslorna som pratar och jag ångrar mig dagen efter. Men ikväll väljer jag att skriva ner för att vara så nära känslorna som möjligt.

För lite mer än 7 månader sen gick en vän till mig bort. Jag minns meddelandet som om jag skulle ha fått det igår. Jag minns så väl chocken jag fick när jag läste hans namn i samma mening som "gick bort igår". Jag minns hur hjärtat brast. Jag minns hur jag var fastklistrad mot väggen för att knäna höll på ge vika. Den sorgen är med mig än idag. Tiden har gått fort men ändå så långsamt. För mig är det en sorg som vissa dagar slår så hårt, till följd av påminnelsen av att den personen inte finns mer. Det finns dagar då jag tänkt skicka ett sms men verkligheten kommit ikapp precis innan.

Nu är det påsk och jag hade skrivit något till dig om du funnits här. Jag hade gärna velat ringa dig.

Det är 15 september och idag har det gått ett år. Hur kan ett år gå så fort? Det är läskigt att tiden springer och rädslan att glömma intar. Men det gör vi ju inte, visst? Man glömmer aldrig tragedin, smärtan, allt sådant som satt sina spår. Tänk att man inte vet vilka som kommer att fastna i ens hjärta och en dag så är dem där. Och en annan dag inte. Sorgen är tyngre idag än i våras då jag först skrev. Men jag vet att det blir lättare. Sorgen ger sig så småningom, i sinom tid. Det slår mig fortfarande att vi inte har en aning om vad som ska hända, utan att vi egentligen bara kan ta en dag i taget och lära oss uppskatta det vi har och de människor vi lyckligtvis har att älska. Och älska dem så mycket vi kan.

Jag tänker på dig idag och jag ska minnas dig för alltid.

Gillar

Kommentarer