CORNER 4

Hej människor! Jag har inte skrivit något på ett litet tag och det beror endast på att jag inte orkat. Har de senaste 2 veckorna varit rätt så trött efter jobbet. Och har haft noll inspiration. Men nu är jag här igen, på kvällen, med mina tankar och ni undrar säkert varför min rubrik är "CORNER 4". Jag ska förklara.

Jag har en nära vän som läser mycket böcker av en författare och psykolog som heter Henry Cloud. Hon berättar mycket om det hon läser för mig. Henry pratar om Corner 4-relationer. Enligt honom är Sex and the City-gänget ett "Corner 4-gäng", och när jag var yngre älskade jag den serien. Så jag började kolla igen, och ville vara uppmärksam på hur deras relation till varandra var.

"Corner 4 relationships are what you want more of in your life. These are the connections that fuel you to be your best self. Your Corner 4 relationships will help you when you fall down, and they'll help you keep things in perspective when you win. These people hold you accountable to yourself, they keep you in alignment with your values – in short, they tell it like it is. But they do it in a way that builds you up. These people are honest, they're loving, and they have a powerful effect on your life."

Det är precis det tjejerna i Sex and the City har. Vänskap som består genom allt. Där man kan vara helt sig själv och begå misstag men ändå bli älskad. Att ha Corner 4-relationer är väldigt viktigt för oss människor. Vi är skapta till att ha sådana umgänge, jag tror verkligen på det. Det här får mig att reflektera över mitt eget liv. Har jag detta? Jag kommer fram till att jag har det, tack och lov. Är så otroligt tacksam för det. Jag har BRA människor i mitt liv som accepterar mig, respekterar mig och älskar mig för precis den jag är. Att ha relationer i livet som bygger upp en, som fyller på ens tank, som får en att vilja ha mer i livet. Relationer som får en att må så himla bra.
Det är helt nödvändigt i mitt liv.

Jag har umgåtts med människor som fått mig att må dåligt, där mina värsta sidor kommit fram, och jag har fått lära mig under uppväxten att man behöver faktiskt välja sitt umgänge. Man behöver faktiskt aktivt välja ens vänner. Kompisar kan man ha massor av, men vänner som man delar livet med. Människor man delar sitt hjärta med behöver man välja varsamt, för att må bra och för att växa som person. Jag är så lycklig över de människor jag har valt att dela mitt liv med. Jag har många kompisar, jag har rätt många nära vänner, och ännu färre hjärte-vänner (som jag kallar det). För mitt eget bästa. Ett sådant val skulle alla behöva göra tror jag.

Vill utmana till dig som läser detta inlägg att reflektera över relationerna i ditt eget liv. Hur mår du när du umgåtts med någon eller några? Vad har du för eftersmak? Våga välja vem som får vara i din närmsta krets! Våga välja dina vänner. Du kommer i längden må bättre när du har rätt typ av människor i ditt liv. Önskar dig all lycka <3

Gillar

Kommentarer