Vi blir ständigt påverkade dagligen av dessa ideal på sociala medier om hur man ska se ut, vad man ska ha för prylar osv. Varenda dag ser vi bilder/videos hur man ska bli smalare inför sommaren, hur man helt enkelt ska tappa "fett", vi ser även bilder från resor, fina måltider och det nya dyra plagget man köpt. De "perfekta" kropparna ser vi dagligen men aldrig får vi se de kroppar som inte ser ut som idealet. Om man är smal, snygg och har pengar uppfattas man perfekt vilket är helt sjukt. Alla kroppar är byggda på olika sätt, ingen är sig lik. Din kropp är unik. Så varför ska vi då vilja ändra vår kropp och se ut som någon annan? Den kroppen är ju inte du Vi får se allt det här på Instagram, Facebook och Twitter för att nämna några.

Jag kan bli riktigt arg när jag ser hur många människor som dagligen postar de olika sättet att tappa vikt på ohälsosamma sätt, gärna snabbt också vill man att det ska gå. Posta istället bra sätt att bygga muskler på om man nu måste posta något om kroppar.

Det vi nästan alltid glömmer är att bilder redigeras, det ligger ätstörningar bakom bilder och ibland mycket smink också. Vi lägger aldrig upp våra bilder som vi är missnöjda med, man tar flera bilder och tycker sedan "förhoppningsvis" att en blev bra, då vill man vill ha likes och snälla kommentarer om hur man ser ut.

Det blir inte roligt när allt är likadant och alla ser likadana ut. Det är så mycket roligare att titta på människor som sticker ut som vågar vara sig själv oavsett vad folk säger. Man ska aldrig göra eller sätta på sig något man inte trivs i. Om man trivs i mjukisbyxor bäst så gå med det till skolan, jag blev själv frågad en gång varför jag hade mjukisar och varför ska äns en sån fråga behövas ställa? Jag har vad jag vill på mig och det önskar jag alla andra också hade. Jag vill se mer från utstickande personer, det ska inte vara så att det ligger ätstörningar bakom bilder eller grovt redigerade bilder.

Dag för dag kommer det allt fler människor som vågar visa sig som "operfekt" och visa livet bakom kameran och även visa det sämre som händer. För ingens liv är perfekt även om vi kan känna så ibland. Många blir otacksamma för den fotbollen man inte fick eller den nya jackan som alla ska ha som man inte fick, istället för att tänka på att man har nog redan tillräckligt. Det finns människor som drömmer om att gå i skolan, kämpar för att överleva och här är vi och svälter oss själva för att se bra ut på sociala medier. Det är helt sjukt.

Det finns otroligt mycket hat nu förtiden, folk vill trycka ner personer för de själva inte är säkra på sig. Istället ska vi sprida kärlek och visa att alla är precis lika fina och värda. Det finns mycket bra med sociala medier och jag är glad att det finns, man kan t.e.x hålla kontakten med vänner, släktingar och folk runt om i världen väldigt lätt idag tack vare sociala medier. Många får även otroligt mycket kärlek vilket är bra men sen finns de även de som hatar. Vi lyckas alltid fokusera på hatet man får istället för att tänka på all kärlek vi får, om vi får 1 hat kommentar och 20 fina kommentarer tar den dåliga kommentaren på oss mest. All hat ska bort och mer kärlek ska spridas.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"En vänskap som tagit slut har egentligen aldrig börjat"

Jag valde dethär ordspråket för jag tyckte att det var fint & bra och jag förstod direkt vad som menas med det. Alla har väl någon gång också varit med om det att en vänskap tagit slut pågrund av att man glider isär eller kanske aldrig var så tajta som man trodde. Man insåg att man inte var så lika men om man ändå var bästa vänner och höll ihop genom alla bra stunder samt dåliga, även när livet går som sämst så är det nog svårt att avsluta en vänskap. Man delar de jobbiga stunderna med varandra och då kan man nog hålla ihop. Om vänskapen inte var stark från början håller den nog inte till slutet, men om den var stark kan den hålla länge. Om man har en nära vän som man börjar gilla lite mer än bara som vänner så kan det nog bli svårt om den andra inte gillar dig på det sättet. Men om man då hade/har en jättestark vänskap, och ingenting kan sabba det så kan det väl funka men å andra sidan kanske det aldrig blir som förut igen.

Om man glidit isär från en vänskap så var den nog inte så betydelsefull som man tänkte då men den kan ju ha varit betydelsefull för än då. Till exempel om man hade en vän på förskolan och man hade jättekul tillsammans så växte man upp och insåg att m an inte var så lika, men det betyder inte att det var en dålig vänskap för det. Det kan även ha varit en vänskap som du trott varit en bra vänskap men personen egentligen bara har utnyttjat dig. den vänskapen var lerig så bra som du trodde och hade helt enkelt aldrig börjat."Vänner visar sin kärlek -när du har det svårt, inte när allt är bra"

Jag valde ordspråket för jag kunde relatera bra till det. Ingen lever ett liv helt perfekt och man blir avundsjuk på vissa saker som en vän har men som inte du har, samtidigt som din vän t.ex är väldigt avundsjuk på dig att folk i din närhet fortfarande lever. Att förlora en nära är nog det värsta som skulle kunna hända, man fattar inte hur jobbigt det är för än det verkligen händer. Det enda man egentligen önskar då är att den fortfarande fanns kvar hos dig.

När man mår dåligt och man tycker ingenting är roligt längre är det viktigt med vänner. Många av ens vänner kanske blir rädda och försvinner från dig men de riktiga vännerna finns alltid kvar oavsett vad. Vänner som försvinner kan man på sätt och vis förstå att de är rädda men hur rädd är inte personen som mår dåligt just då?

När saker har varit svårt i mitt liv har man definitivt märkt vilka vänner som är äkta. Vissa utav de vänner man trott var äkta som man trodde fanns där för än har bara försvunnit utan att egentligen säga varför. Och om man då mår dåligt är det det värsta som kan hända just då, vännerna bara försvinner när de behövs som mest. Om det är 1 äkta vän som stannar vid din sida istället för 10 falska betyder det så mycket mer för den som mår dåligt i stunden, så var det iallafall för mig. Jag hade sån tur som hade så många vänner som stod kvar hos mig och det är inte alla som har det i den stunden. Jag tror ingen som mår så dåligt önskar äns de falska vänner att må så dåligt, för det är inte kul, alla mår såklart också dåligt på olika sätt.

De som bara är ett telefonsamtal bort, de man kan ringa mitt i natten när allt är som värst och de finns där för dig. De vänner som ser att du mår dåligt och bara gör dig på bättre humör, sånna vänner borde alla ha. De vänner som bara kramar om dig och lyssnar när du väl vill prata utan att avbryta dig, och låter dig glömma bort allt det jobbiga samtidigt som de dagar du mår extra dåligt förstår de det och ifrågasätter inte. Det är äkta vänner. Om en av mina närmsta vänner mådde så dåligt och ringde mig mitt i natten är det en självklarhet för mig att jag pratar med hen och får hen att känna sig lite bättre, för det har den fått mig att må förut. Om det är en ganska ny vänskap så är det också självklart att jag skulle ställa upp för den oavsett vad.

När man tillslut mår bra igen kommer vissa vänner tillbaka till än och vill gärna va med dig. Då känner man hur falska vänner de var och man är nog inte så sugen på att släppa in dom så "djupt" igen.

Likes

Comments

Jag valde låten "what are words med Chris Medina. Texten är skriven av Sony/ATV music publishing LLC och Kobalt Music Publishing Ltd. Själva låten är skriven av Lauren Christy, Rodney Jerkins och Andre Lindal. Jag valde den här låten eftersom det är min favorit låt som jag helst lyssnar på under alla humör, jag blir både glad och ledsen när jag hör den. Det blir mycket känslor på samma gång, jag blir dels ledsen över att det är en sån fin låt med ett fint budskap, men även glad pågrund av budskapet. Låten är tilldelad till hans flickvän Juliana som var med om en olycka och blev hjärnskadad och förlamad på vissa delar av kroppen. Låten handlar lite om deras liv just nu när allt är så jobbigt, mycket kärlek men mycket tårar. Han sjunger till exempel "Cause what kind of guy would I be, If I was to leave when you need me most". I den delen av låten blir man glad eftersom man förstår att han verkligen älskar henne för den hon är och finns där för henne oavsett. Han avslutar låten med "I´m forever keeping my angel close". Chris sjunger om att han inte skulle lämna henne när hon behöver honom som mest. Tiden förändras och Chris lämnade Juliana, men han finns fortfarande där och tar hand om henne bara att kärleken försvann. Låten har betytt mycket för mig under vissa delar av livet och får alltid mig att må bra.


What are words

Anywhere you are
I am near
Anywhere you go
I'll be there
Anytime you whisper my name
You'll see
Every single promise I'll keep
'Cause what kind of guy
Would I be
If I was to leave
When you need me most

What are words if you really
Don't mean them when you say them
What are words if they're only
For good times then that's all
When it's love ya you say them
Out loud these words
They never go away
They live on
Even when we're gone

And I know an angel was sent
Just for me an I know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words if you really
Don't mean them when you say them
What are words if they're only
For good times then that's all
When it's love ya you say them
Out loud these words
They never go away
They live on
Even when we're gone

Anywhere you are
I am near
Anywhere you go
I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I'll keep
'Cause what kind of guy would I be
If I was to leave
When you need me most
I'm forever keeping my angel close


Likes

Comments

Tårar från himlen

När dagen är lång

och natten är kort, tårar

från himlen fallerHåll om mig hårt

Ta mig i handen

håll om mig hårt, jag fryser Hjälp!

men där är ju du.

Likes

Comments