Hej bloggen. Jag skulle ha bloggat för ett tag sen men jag har haft annat och göra. Men idag kom där upp en bild på Facebook som jag kan så relatera till. Jag tror många kommer att förstå mig med denna texten. Jag vill också be redan nu om ursäkt för att jag skurit bort människor på några av fotona som jag kommer att dela med mig av. Varför? Jo för vi var inte vänner, Jag gillade inte er & Ni gillade inte mig. Vi ville bara ha ett bra avslut på gymnasiet.

När jag började 1an på gymnasiet så började jag på en skola i Malmö i hopp om att få börja om mitt liv. Nya vänner, Nya minnen. Men något som hände var att jag höll fast vid mina gamla vänner. Varför? Jo för de i Malmö var verkligen inte mina typer av vänner.. Jag kände nästan direkt att det inte skulle funka. Så jag bytte till Eslöv. Inte den bästa skolan. Men jag hamnade i en klass med folk man kände sen innan & nytt folk. En av de tjejerna som gick där skulle en dag bli min bästavän men inte förrän hon slutade. Varför slutade hon? Jo för folk dömde henne. Men det var inte bara det utan hon trivdes inte. Och mår man redan dåligt sedan innan är det inte lätt.

Jag ska vara ärlig att både i Ettan & Halva 2an mådde jag som sämst jag ville inte gå till skolan men kämpade mig igenom det. Jo varför, Där fanns ett gäng som jag va vän med sen inte sen vän med. Och med en kille som jag helt ärligt skulle kunna döda på den tiden. Han mobbade mig så mycket att jag mådde dåligt. Men jag vill ändå vara hans vän. Fråga mig inte varför. Men i början av 3an hände det han blev en av mina bästavänner vi kunde prata om allt. Och han fanns där när allting svek. Han var den som gav mig ork att komma till skolan.

Jag vill bara tacka er för ni var dem bästa vännerna man kunde ha. Jag vet att om det är något kan jag bara höra av mig till er. Johanna (Även om du inte tog studenten med oss) , Rasmus & Emp fyfan vad ni är grymma.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan! jag är nu tillbaka jag ska äntligen köra igång igen. jag kommer att lägga upp svar på frågorna jag fått både här, i meddelande och på Facebook. jag vill att ni verkligen att ni är snälla i kommentarerna under detta inlägg som kommer upp ikväll.. ni undrar säkert varför? ja för att jag kommer att svara på frågor som är väldigt jobbiga för mig. jag hoppas verkligen ni är lika taggade på mig. jag har precis fått en ny dator så jag har inte hunnit lägga över bilderna från mobilen. jag ska försöka fixa de dem närmsta dagarna.. jag hoppas vi hörs mera senare kram.

Likes

Comments

Jag väntar med del 3. Jag berättar istället om ett tillfälle där jag fick uppleva min pappa som värst.

Jag var nog bara 11-12år min pappa drack väldigt ofta och ännu mer de veckorna han hade mig. Jag vet inte men det var inte lika obekvämt och vara hos honom som hos mamma.

Iallafall en kväll hade jag och pappa bestämt att han inte skulle dricka. Ni vet själv att säga till en alkoholist att sluta dricka är som att säga till en människa sluta röka. Men i vilket fall som helst kvällen va bra minns jag han lagade mat och drack läsk med mig. Vi åt sedan skulle jag träffa några kompisar och åka roller (det heter så på skånska haha) jag stack ut och kom hem vid 20 igen. Då hade pappa hunnit blivit full och jag blev arg och skrek att han var det ena och det andra.
han bara skrattade jag började packa mina kläder för jag ville ju inte vara där. Men då ställer sig pappa i vägen för dörren med en kniv i handen. Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde det var det sista jag skulle se innan jag dog. En full pappa med en kniv.
Jag kämpade emot för jag ville bara ut.
Det är då det händer han ska hugga mig jag tar tag i armen på honom och han får en träff på mig arm nu sprutar det blod.
Han blev chockad och släpper kniven.
Jag springer allt jag kan.
Jag ringer upp mamma hon svarar inte syrran svarar inte ingen svarar.
Jag springer till gänget jag var med de är kvar där och de ser hur mycket blod de kommit.
De försöker stoppa blodet och ringer efter en polis & ambulans polisen kommer först.
Min tjejkompis i följde med in till sjukhuset. Där mötte polisen & socialajouren upp oss.
De fick inte tag på verken min mamma eller min syster. Så efter många om igen så bestämdes det att jag skulle sova hos i den natten och sen skulle vi se.

Mamma ringde upp nästa dag och var helt förskäckad över vad som hade hänt. Men inte så att hon visade någon empati. Hon och hennes kompis hämtade mig hos i och vi åkte och åt & shoppade lite. När vi kommer hem så ställer jag mig i duschen och duschar av mig. Det bankar på dörren det är pappa. Nu var jag väldigt rädd. Polisen hade knackat på hos honom han hade fått reda på polisanmälningen.
Han hotade med att döda alla som var där inne. Vi ringde efter syrrans sambo (han är dansk soldat) han kom över och fick bort pappa och stannade en stund hos oss. Återigen efter en timme var pappa tillbaka nu hade jag fått nog och ringt polisen igen.
Vet ni polisen kom aldrig.
För att det inte var akut.
Pappa gav upp efter en timme. Jag var rädd. Vi bestämde oss då för att jag skulle åka hem till några av våra bekanta. Jag fick vara där en vecka. Men pappa hade dykt upp på skolan.
Äntligen förstod polisen allvaret och tog in honom.
Han släpptes igen.
Men han dök aldrig upp hemma igen.

Om ni behöver prata med någon om att ni också varit med om era föräldrar som alkisar/pedofiler/misshandlat er skicka ett pm/DM på fb/insta jag svarar! ❤️
#niäraldrigensamma

Likes

Comments

Hejsan! Skulle egentligen lägga upp om min barndom idag men vi löser det imorgon istället. Ikväll vill jag istället dela med mig av min super mysiga helg.

I fredes mådde jag inte tipptopp så tanken va bara att vara hemma. Men vid 7 tiden började jag bli uttråkad och skrev till My och frågade om hon ville hänga med på festen i ystad som vi skulle på från början. Hon kom hit vi spelade kort sen drog vi till ystad. Jag träffade masse har ej träffat denna människan på evigheter. Men istället för att festa fick jag fixa annat kul.
Riktigt mysig kväll!

I lördes var vi hemma sov och bara mös tills vid 17 då skulle jag och André till hans kompis David om precis fyllt 20. Måste bara berätta att han bodde mitt ute på landet. De drack & spelade spel och de va super mysigt.

I dag började vi dagen med att käka på donken i ystad & sen fortsatte dagen på busfabriken med andrés lillasyster och en kompis till henne. Super mysigt det med. Fick leka av oss lite man blir så varm och helt slut av att leka där. Kan berätta att André redan somnat som ett barn 😂

Bjuder på en bild från i fredes med människor som är tipptopp.

Likes

Comments

Igår satt jag och funderade på om jag ska berätta lite mer detaljerat. Men jag tänkte jag kör 5 delar och sen berättar jag mer djupt i olika händelser.

Del 2

Jag var nu 10 jag hade nu inte många vänner men de få jag hade tillbringade jag en hel del med. Allt för att slippa vara hemma. Snart var det sommarlov jag skulle till Thailand med mamma, min systerdotter & min kusin. Jag fruktade för mitt liv.. inte fan ville jag det. Min kusin på denna tiden var min både min Bästavän & fiende vi va mer som systrar som bråkade och gav så mycket kärlek till varandra.
Vi åkte resan gick väll okej.
Kommer hem jag skulle börja 5an jag hade inga vänner i skolan. Och idag träffar jag de som stötte ut mig utan att ha något mot dem. Alla har vi gjort dumma saker. I vilket fall som helst det var nu det som inte fick hända hände. Jag & en kompis till mig hade åkt till ett nytt shoppingcenter i Malmöl bara hon och jag.
När jag kommer hem är mamma arg syrran är arg jag förstår ingenting. Jag blev förbjuden att gå ut på en vecka jag fick inte åka till skolan. Snart var det höstlov och jag hade inte varit i skolan på en vecka. Jag skulle till Danmark med syrran & hennes familj. När jag väl är där får jag ett sms.
Ett sms som lyder
” Samantha, jag vet inte vad du har hört och inte hört men det är inte sant. Snälla tro på mig jag skulle aldrig ljuga för dig”
Det var från pappa. Jag förstod helt ärligt ingenting. Jag började fråga min syster men hon sa bara du får fråga mamma jag hinner inte ens fråga mamma förrän en polis ringer upp mig. ” Hej *** från polisen här, som du vet så är din pappa inte hemma just nu. Jag undrar om du vill ta hand om din pappas kanin tills han kommer hem ”
Jag skrek bara rätt ut ”NEJ” jag ville inte jag visste inte vad som hade hänt & såg då ingen anledning till att passa kaninen heller.
Mamma berättade snart vad som hade hänt. ” Samantha, din pappa sitter inne för att ha lurat upp ett barn till sin lägenhet och tafsat på henne”
På den tiden var habbo jätte populärt jag hade massor av vänner där. Så jag blev mer o mer isolerad med spelet.
Alla mina vänner hemma i Sverige visste detta alla utom jag.

Men snart blev socialen också iblandad.
Skolan hade anmält att jag skolkat för mycket..
Första mötet på stadshuset i Eslöv dagen var kommen.
Anna hette hon tjejen som skulle bli min sekreterare. Hon va väl snäll. Vi hade möten om skolan om hemmet. Jag och mamma fick något som kallades familjebehandling dvs varsin kontaktperson från familjeteamet.
Jag hade en som hette Josefin & mamma en som hette afrah.
Jag började nu hänga med N jätte mycket dag in som dag ut. Hennes mamma var psycho hon jagade oss med en djävulstav så en kväll rymde vi.
Då N också hade med soc att göra så började de leta efter oss tillsammans.
När de väll hittade oss så sprang vi vi bara sprang tills vi inte orkade.
Soc tog oss. Vi fick åka hem.
Efter en vecka började mamma slå mig för jag inte lyssnade. Det var här kulturen började krocka mamma trodde hon levde kvar i Thailand.
Polisen o soc kom hem och mamma säger
” ta med er henne jag vill inte se henne mera jag vill inte ”
Sagt och gjort hamnade både jag och N i samma fosterfamilj.

På söndag kommer fortsättningen 🌸

Likes

Comments

Hejj! Vi kör ett lite roligare & gladare inlägg nu.

Igår fick vi äntligen hem vår efterlängtade säng.. jag måste bara säga att jag älskar den. Jag hade hört riktigt dåligt om företaget men jag chansade. Leveransen blev försenad men vi fick den och den är gudomligt skön.

Katterna verkar också älska sängen för i morse kom Ozzy in och hoppade upp och tog halva sängen för sig själv. Nu ligger vi bara här och myser.

Vi hade lite kompisar på besök igår & spelade kort pratade en massa så mysigt.
Helgen har också många planer med vänner. Men just nu vet jag inte om jag längtar eller jag bara vill ligga kvar i min säng.
Jag har kommit in i en period där jag mår dåligt visa stunder & bättre andra.

Vi kan väl höras mera senare? Ska fortsätta mysa & vänta på att min Bästavän ska ringa.

Likes

Comments

Så då börjar vi, del 1! Håll i er för nu börjar det.

Jag var bara 6år när mina föräldrar valde att flytta i sär. Jag hade alla mina vänner där i den lilla byn. Vad jag inte visste var att jag skulle flytta till helt främmande land för mig. Jag flyttade till Danmark till min syster och hennes sambo jag visste inte så mycket. Jag fick knappt träffa pappa, mamma hade redan träffat en ny. Som alla 6åring så älskade jag den här killen jag visste ju inte att han va farlig. Han gav mig precis allt det där man ville ha i leksaksaffären. Men han kramade mig alltid ganska intimt varje gång. Skit samma tänkte jag jag fick mina leksaker.

Närmare jul flyttade jag tillbaka till Sverige med min mamma. Hennes kille stannade i Danmark men ska jag va ärlig så såg jag inte honom igen. Jag började skolan i Sverige igen en skola där jag inte trodde skulle va så hemsk. Jag trivdes inte. Men jag gick till skolan och lekte med mina ”kompisar”.

När jag var 8år började mina föräldra ha mig varannan vecka. Jag fick gå på fritids på pappas veckorna & inte på mamma veckorna för min mamma ville inte jobba. Jag älskade fritids jag behöver inte vara orolig för om pappa skulle dricka den extra ölen när vi kom hem för det blev försent för det. Jag hatade helgerna hos pappa det var där jag började förstå. Pappa drack varje helg mer än normalt & tog på mig. Men han va min pappa. Han köpte ju allt jag behöver jag hade alltid de nyaste.

Men mamma märkte saker så jag fick inte längre va hos pappa utan bara hos mamma. Nu hade också min syster hennes sambo & min systerdotter flyttat till Sverige.
Men min mamma började också dricka med sina vänner inte bara på helgerna utan vardagarna. Hon kunde lämna mig hemma själv jag va 9år. Jag skulle alltså göra min egna frukost gå den långa vägen till skolan själv. Jag skulle göra min egna mat när jag kom hem. Men vad gjorde man när man inte hade mat hemma?
Jag gick då över till min syster som bodde i lägenheten brevid.
Hon va snäll då. Men med tiden började hon också festa & dricka.

Jag avslutar här & så hörs vi när fortsättningen kommer ❤️

Likes

Comments

Hej alla!
Nu har jag öppnat en ny blogg med en helt annan idé & ett helt nytt innehåll.
Jag kommer såklart dela med mig om tips på en massa tips & dela med mig om min vardag.
Men denna bloggen kommer också innehålla en massa hemska saker. Men saker jag har tagit med mig lärt mig genom åren.
Ibland blir inte ens uppväxt som man tänkt sig. Och allas uppväxter är olika en del har en kulturkrockar andra har en väldigt bra uppväxt.
Jag vill berätta min historia om min uppväxt i delar inte allt på en gång för då kan jag lika bra skriva en bok.
Jag tänkte börja med ett inlägg ikväll.
Jag hoppas med min historia kunna hjälpa någon som är där nu.
Jag vill att ni ska respektera & faktiskt hålla god ton i kommentarerna.
För jag har hoppat fram & tillbaka om att verkligen börja skriva något så personligt så öppet.
Mitt största motto här i livet är ” Det är okej att inte va okej ibland ” ❤️

Likes

Comments