Lista över random skit jag börjat med under lockdown

1. Startat en podcast med två av mina vänner.

I Maj förra året satt vi i ett utehus i Jeppis och trodde att vi skulle börja podda. Vi bandade in tre avsnitt där vi pratade om hur vi hade lärt känna varandra, utbrändhet, högstadiet och flytningar bland annat. Det var en intressant månad i mitt liv, men tyvärr fick poddandet ett plötsligt slut när vi märkte att vi inte kunde äta chips och dricka cola medan vi poddade. Det tappade hela charmen då. Kanske lika bra eftersom jag sett rätt många memes vid det här laget om att världen inte behöver fler poddar där uttråkade högstadiekompisar snackar om "allt mellan himmel och jord".

2. Handarbeta. Det här minns vi alla.

3. Dricka vin. Numera dricker jag både rött, vitt och rosé. Mest för att jag tycker att det är gott och mindre för att det känns vuxet. Kanske för att jag ÄR vuxen nu? Nu är det ingen som bryr sig om man dricker vin eller inte längre. Nu är det typ Gin och Tonic eller hembryggd öl som gäller.

4. Tälta. Har faktiskt hopp om att jag kommer fortsätta med tältning i framtiden, tycker nämligen att det är förbaskat trevligt. Det där att sova i tält är inte egentligen det roliga, men allt det andra runtomkring tältningen. Först får man svettas lite med att få upp tältet på kvistigt och stenigt underlag, men sen kan man med gott samvete sitta resten av kvällen och bara stirra på tältet och känna sig stolt. I bästa fall har man smörgåsar och pulverkaffe med sig.

5. Det senaste tillslaget: Startat bokcirkel. Hittills har vi läst en bok, och det var "Vuxna människor "av Marie Aubert. Kort sagt tyckte vi alla att det var tung läsning. Vi kom till slutsatsen att det inte finns någon rätt tidpunkt att skaffa barn. Oavsett när man skaffar barn, förutsatt att man ens vill ha barn, så är det alltid fel tidpunkt i någon annans ögon. Precis som med de flesta beslut man gör i livet. Till nästa gång läser vi boken fula tjejer.

6. Skriva blogg. Det har jag i och för sig velat göra så länge jag kan komma ihåg. Är rätt så stolt över att jag faktiskt kom i gång med det, det har varit väldigt terapeutiskt.

7. Börjat fota med analog kamera. Och för det vill jag tacka Julia, som är skälet till att jag blev intresserad av det hela. Precis som när det kommer till kläder, musik och konst är Julia en riktig trendsättare medan vi andra bara apar efter henne!

8. Trott att jag ska börja spela bas. Jag hade sett för mycket på Davie504 på Youtube och blev plötsligt intresserad av att lära mig spela bas. I min familj har vi av någon anledning alltid skämtat om att bas är typ som ett instrument för barn för att det är "så enkelt att lära sig". Citerar min far nu, som förövrigt själv spelar bas. Men de orden fick vi båda äta upp rätt snabbt när vi märkte att jag var helt och hållet handikappad med basen i hand. Det tog några dagar att acceptera mitt öde. Jag blev tvungen att acceptera att det krävs övning för att lära sig spela bas. Så då gav jag upp.

MEN jag har sjungit desto mer! Deltagit i flera online körprojekt bland annat. En dag i våras gjorde jag och Lisa ett tappert försök till att göra ett kyrkligt kör-arrangemang av Tame Impalas låt Eventually. Det var kul i några timmar men även den idén resulterade i ett bittert nederlag.

9. Börjat jogga. Lite mer än förut åtminstone. Främst i brist på kula saker att göra. Brukar lyssna på Jukka poika för att få det att gå snabbare. Rekommenderar!

10. Börjat hemmafixa. Precis som alla andra I guess. Men för första gången i mitt liv har jag börjat bry mig om min omgivning vad gäller inredning och sånt. Vi hyrde världens finaste lägenhet i somras så det kanske bidrog lite till mitt intresse. Har spenderat massor av tid på att ta hand om plantor och växa sticklingar, stjäla fina möbler av min Moffa och baka kakor.

11. Testat massa olika frisyrer, bland annat feministluggen som ni såg i bilden här ovan. Började med curly girl-meotden någon gång i somras och efter typ 10 år av att ha plattat mitt hår har jag nu låtit det vara krulligt nästan varje dag sedan Augusti.

Listan kunde göras längre, men avslutar listan här för den här gången. Ifall lockdown tänker pågå länge ännu kanske jag får fylla på här senare i år. Men vid det här laget börjar jag hoppas på att kunna återgå till att festa redlöst och krama främlingar snarast möjligt. Eller ens återgå till mina vanliga hobbyer. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag brukade göra till vardags pre-Corona. Men jag tror åtminstone inte att det var att dekorera hemmet och delta i bokcirklar. Inte för att det är något fel med det, men tänker att jag hinner hålla på med sånt sedan när jag är runt 60 år istället för precis just nu.

Gillar

Kommentarer