Jarmo eller Lenni

Mommo frågade Valma om hon ville sova i min säng i natt. Det ville hon. Valma var trött efter den långa bilresan men rusade genast fram och gav oss en kram då hon kom in genom dörren. Mommo frågade om hon hade sovit i bilen. Det hade hon inte, hon hade sett på frozen 2 hela vägen berättade hon.

Hon rotade fram ett gammalt trollspö och några mjukisdjur ur en låda i sovrummet och började leka. Hon tröttnade efter en tid och tog fram en ukelele istället. Men tröttnade igen och återgick till att leka med trollspöt. Sedan gick vi och lade oss i sängen. Valma verkade lite skeptisk till att sova med sin moster. Jag läste fem sagor för henne. Vi avslutade med nicke nyfikens godnattbok. Dröm och sov så gott, under filten i blått.

Men Valma somnade inte. Hon undrade ifall vi kunde fara till glasskiosken imorgon. Jag förklarade att klasskiosken har stängt för i år. Hon verkade lite besviken men nöjde sig med ett löfte om att vi kan köpa glass från butiken istället. "Imorgon ska jag äta glass, godis, o'boy och kex." menade hon. Det är hennes godisdag imorgon. Det ska jag också göra, svarade jag.

Vi jämförde storleken på våra fötter, händer och armbågar. Sedan visade hon ett mjukisdjur för mej som hon berättade att inte hade något namn. Jag sade att jag tror han heter Jarmo. Valma sade att hon tror han heter Lenni. Vi bestämde oss för att han heter Lenni. Sedan slöt jag ögonen för att se ifall Valma skulle somna. Hon låg och lekte med Lenni och muminpappan.

Sedan började ögonen sakta slutas. Hon somnade. Lenni låg kvar i handen. Imorgon ska vi äta rågbröd med saltgurka till morgonmål.

God natt.

Gillar