förberedelser inför årets sista veckor

Veckans downside
Fick ett e-post tidigare i veckan om att typ hela Nederländerna är försatt i karantän igen. Allt är stängt utom matbutiker och apotek. Nu är det liksom upp till mig själv att välja ifall jag skall åka dit för mitt 6 månader långa utbyte, eller om jag ska stanna i Finland och studera resten av våren på Soc&kom. Alla i min närhet verkar tycka att det är ett självklart val. Att det vore vansinnigt att åka till Holland för att sitta i karantän hela vårterminen.

Jag har planerat min kandidatexamen enligt utbytet i vår. Jag har gjort mina kursval där. Jag har dessutom gjort kontrakt med en bekant till mig som skall hyra mitt rum i Helsingfors från Februari till Augusti. Jag är redo att åka. Jag visste från början att det inte kommer bli någon vanlig utbytesperiod. Men jag var ändå redo att åka. Studierna skulle vara delvis på plats i skolan, och delvis på distans. Nu övergår det till distansundervisning helt och hållet.

Jag ska nog åka. Jag har i princip redan bestämt mig. Men visst är jag osäker. Främst eftersom alla andra verkar vara så osäkra. Men jag skall åka. Vem har sagt att man inte kan hitta vänner i matbutiker och apotek?

Veckans on the opposite:

Jag har gjort en julkahoot. I kväll ska jag träffa några av mina gymnasiekompisar och så ska vi ha julmys tillsammans. Vi har alla köpt en julklapp till någon i gänget, så att vi kan ha secret santa och får klä upp oss lite.

Så, jag spenderade tre timmar av gårdagen med att laga en kahoot som vi ska spela. Jag sökte upp gamla inlägg och bilder från våra facebooksidor. Såna där inlägg från 2012 där man sökte medlidande för att man hade dragit på sig en förkylning. Planen är att vännerna ska gissa vem av oss som publicerat inlägget, eller hur bildtexten löd. Förutsatt att dina vänner också haft facebook sen 2010 tycker jag att du ska testa detta. Jag skrattade till och med när jag lagade kahooten.

Har dock övergått från att tycka att såna här inlägg är fruktansvärt pinsamma till att själv kunna skratta åt dem. Det är ju lite gulligt ändå. Förr brukade jag liksom radera såna här inlägg när jag hittade dem. Nu får de ligga kvar, de är perfekt material för en jul-kahoot!

Just nu längtar jag efter känslan dagen efter julafton. Då alla paket är öppnade. Då alla familjemedlemmar ännu är lediga från jobbet, och kan slänga sig i varsin säng eller soffa hemma. Då man kan välja vilken av chokladaskarna man vill öppna först. Det är ett oslagbart lugn att få ligga hemma i pappas soffa och äta choko och läsa en deckare.

Gillar

Kommentarer