Mors dag

Det här är min mamma, och hon är finast i hela vida världen. Hon heter Svetlana, och hon är väldigt snäll och lite tokig. Tokig? Ja. Exempelvis då hon en gång förbjöd Per (världens finaste bonuspappa på bilden till höger) att slänga ett gäng gamla bananer. Deras konversation lät såhär:

Per: "Älskling, får jag slänga dessa nu?"
Mamma: "Nej."
Per: "Varför?"
Mamma: "Jag vill prova hur lång tid det tar för bananer att bli gamla."
Per: "Varför vill du det?"
Mamma: "För att jag aldrig provat det förut."
Per: "Men SNÄLLA älskling! Vi får bananflugor överallt!"
Mamma: "Dom är söta."

Ett annat exempel är att när mamma verkligen måste på toaletten, då förlorar hon all logik. Hon förstår inte att när hon bankar på toadörren och ingen kommer ut så betyder det att den som är där inne fortfarande sitter på toa – så hon vrålar "AKUUUUT" och låser upp dörren utifrån, öppnar, och blänger sedan på den som sitter där på toaletten. Så muttrar hon "Jag kan ju inte göra nåt när du sitter där!" Neej, MENAR du det mamma?

Men jag älskar hennes tokigheter, för oftast är det bra tokigheter. Som när jag var jätteförkyld och inte orkade med något och mamma ändå tvingade med mig på Ismael Atarias poesiläsning och jag är så glad att hon gjorde det.

Eller hur hon får idéer om att hon kan svaret på alla livets frågor ibland, som när jag frågade varför hon trodde att människor hade ångest, och hon svarade att folk har tappat sina stjärnor. För att stjärnorna har ju flyttat (stjärntecknen och månaderna är ju inte detsamma längre som förr) och hon filosoferade på om hur det undermedvetet fick människor att känna sig vilsna.

Min mamma bakar tårtor och diverse olika nya bakelser hela tiden och vi i familjen är hennes försökskaniner. Ibland lyckas hon helt fantastiskt bra, ibland... går det inte lika bra...

Men det viktigaste är, att hon är världens bästa mamma! Hon finns alltid där för oss, har alltid funnits, hon hittade Per så jag och mina systrar nu bor i ett fint litet rött hus med grön dörr (alltså, den gröna dörren, älskade den sen första dagen vi flyttade in) tillsammans med två underbara föräldrar. Hon hittar på saker som vi ska göra tillsammans jämnt och ständigt, hon är kärleksfull och sjukt rolig, det går inte att ha ett vanligt samtal med mamma utan att skratta. Mamma gör allting extra bra, till exempel shopping, det finns inget bättre än att shoppa med mamma. Eller luncha på stan (och nej inte bara på grund utav att hon bjuder på maten, hon är världens trevligaste sällskap). På flera nivåer är mamma min bästa vän, och oavsett hur långt bort jag flyttar ifrån henne i framtiden, kommer mamma alltid vara mitt eviga Hem❤️

  • Nära Skattkärr

Gillar

Kommentarer

Almicious
Almicious,
Åh vad fint skrivet!nouw.com/almicious
sallie
sallie,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229