en snäll energisk tant

Imorse sa jag, mamma och Alisa hejdå till familjen i Dubna och gav oss iväg mot Moskva igen, där vi ska sova över hos mammas vän Valentina (mamma säger efternamnet också men jag minns inte vad det var och än mindre hur man stavar det så Valentina för räcka här på bloggen). Jag satt och lyssnade på musik nästan hela vägen, samt ett avsnitt av Josefin&Vanja. Väl framme i Moskva tog vi tunnelbanan där det blev två byten, och tillslut satt vi på bussen påväg till Valentina. Hon är nog den mest pigga och pratglada tant jag någonsin träffat. Och jisses, vad hon har proppat i oss med mat.

Den där kvinnan kunde inte sitta still. Upp och grejade med saker hela tiden, la upp mat, hämtade mat, pratade om mat... Det var full fart. Hon är riktigt rolig, vi har skrattat hela kvällen. Vi fick någon slags köttgryta med potatis och allt vad man kan tänkas hitta i en trädgård, en jättegod sallad med fetaost som jag faktiskt för en gångs skull tyckte var god (what???) och till efterrätt fick vi te, bakelser, maränger och jordgubbar med grädde. Och en hel fruktkorg köpte hon till vår ära, så nu måste vi proppa i oss frukt. Jättegott, men hjälp vad jag är mätt. Hade hon varit min mormor hade jag rullat fram på gatorna, det är ett som är säkert. Vill low key vara släkt med henne faktiskt, hon är riktigt härlig.
Nu ska jag försöka sova. Det är jättemysigt här, kan försöka ta lite bilder på hennes lägenhet imorgon (det är okej för henne). Det är så fint!

  • Nära Moskovskaja, Ryssland,

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229