Hejsan!
Nu blev det lite dålig uppdatering här...

Har helt enkelt inget att skriva om😐
Jag tävlar nästan inte något alls och det är medvetet pga personliga skäl.

Seltillverkningen går bra, vilket är väldigt roligt😊

Annars har jag väll inte inte så mycket mer att skriva om...

Ha det bra🐰😊


(Foto: Amelie Lorentsson)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ännu en dag avklarad!

Igår kväll beställde jag en hage som är ca. 2m lång och 1m bred från zooplus. Tanken är att kaninerna ska få gå i den under dagarna och låta gräset växa i deras riktiga bur. Hade även tänkt att sätta in en tunnel och ett hus i buren. Kanske även ett hinder och såklart en vatten skål. Hagen är utrustad med ett sol/regn skydd.

Otis hade tydligen legat på en mördarsnigel då hon hade en stor klump med snigelslem i pälsen (se bilden ovan) . Efter ca. 15 -20minuters borstning var äntligen slemmet borta. Sedan hittade jag en snustorr snigel i kaninernas grop, gissa vem som legat på den?...

Igår fortsatte jag och farfar med hindret. Nu ska fötterna på stöden målas minst en gång till och sedan är det bara detaljerna kvar :)


Ha det bäst! :)

Likes

Comments

(Foto: Amelie Lorentsson)

Hej!
Jag tänkte skriva lite om hur du byter foder utan att kaninen får problem med magen och även foder som är nyttiga. Innan du ska börja ge din kanin en ny pellets är det viktigt att hitta en bra pellets som du tror att din kanin kommer att gilla. Du ska absolut inte köpa billig pellets från Ica (kaninen kan bli dålig i magen). Köp inte heller teddytassens bland foder då den innehåller mycket fett. Pelletsen ska inte ha så mycket havre och godis i, utan bara ren pellets. En pellets som jag rekommenderar är Selektiv.
Den innehåller många bra saker och kaninerna tycker om den. Sedan finns det något som heter rabbfor (tror jag xD) som också många tycker om men jag har inte testat det :)

Så, när du väl har valt en bra pellets så är det då dags för foder bytet. Du börjar med att ta den gamla pelletsen i lite mindre mängd än den som kaninen brukar få. Resten av mängden tar du av den nya pelletsen. Sedan ökar du den nya pelletsen och minskar den gamla lite ( foderbytet ska pågå i några veckor).

Glöm inte att kaninen ska ha fri tillgång till hö och vatten!

Hoppas att ni gillade detta inlägg och kommentera gärna förslag på fler inlägg ;)

Likes

Comments

Glad midsommar önskar jag och kaninerna!

Likes

Comments

Har inget att skriva om (förslag?) men ha en bra Onsdag! :)
(Foto: Amelie Lorentsson)

Likes

Comments

Sanna eller Sanna the gold jewel ägs av mig, Agnes, och har färgen vilt Japan tecknad. Hon tävlar och tränar lätt med framgång, dock har hon inga pinnar ännu. Sanna är en glad och lätt lärd tjej och är oftast hur gosig som helst.

Likes

Comments

​Hej; jag tänkte göra en riktig kaninpresentation, så vi börjar med Otis!

Otis eller Otis the black cookie som hon egentligen heter, ägs inte av mig utan av min yngre​ bror men det är jag som tränar och tävlar henne. Otis färg heter svart vinertecknad (tror jag) Och nej, jag kan inte stava det xD. Otis har tävlat lätt några gånger och det går framåt. Otis och hennes ägare har även börjat att träna på trix.

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte skriva lite om varför jag inte tävlar i utställning utan endast i hoppning med mina kaniner. Delvis är det för att jag inte har varken öron/ ring märkning, stamtavla eller härstamnings bevis och dels för att jag inte tror att kaninerna tycker att det är speciellt kul. Sedan finns det ju en massa regler om hur kaninerna ska se ut osv och därefter sätter en domare poäng på detta. Jag tycker även att det är lite konstigt att det gått så långt att vissa uppfödare som föder upp kaniner för utställning avlivar friska kaniner med "fel färg" om dom inte hittar någon ny ägare till dom ( och nej, jag säger inte att alla uppfödare gör såhär utan bara några få). Jag tycker att alla kaniner (och alla andra djur) är fina precis som dom är, även om dom har "fel färg". Om du som läser detta och håller på med utställning, jag menar inte att du ska sluta med utställning utan detta är bara vad jag tycker och du behöver inte tycka lika dant. Hopps att ni tyckte att detta blogg inlägg var intressant och dela gärna med dig av dina tankar!

Ha en bra dag!

Likes

Comments

​Hej!

Idag har jag varit inom hus och inte gjort så mycket med kaninerna pga. det dåliga vädret. Kaninerna har i alla fall fått en kort promenad och lite löv och gräs. Har suttit och kollat på selar på nätet, främst på Johannas och gullvikens selar och är ruskigt sugen på en tyg sele till Sanna. Snart blir det i alla fall en ny hage till dom :) Idag har jag även målat hindret (läs tidigare blogg inlägg). Den 26 juni är det tävling, det ska bli super kul! Här är klasserna som kaninerna ska tävla i:

Sanna:

Rak lätt

längd eje

Otis:

Rak lätt

Det var allt jag hade att skriva om idag :)

Likes

Comments

Här kommer en liten uppdatering från dom
senaste dagarna :)

Om jag inte skrev det i förra inlägget så har jag äntligen fått SOMMARLOV! Detta betyder fler tävlingar, träningar och mys stunder med kaninerna :D

Håller även på att bygga hinder med min farfar, någon som kan gissa vilket? (Bild kommer när det är klart)

Igår var en av mina bästa kanin kompisar som heter Amelie hemma hos mig. Vi hade jätte kul och hoppade med kaninerna. Hon fotade Sanna och visst blev det bra bilder?

För övrigt har jag väll inte så mycket att skriva om så vi hörs i nästa blogg inlägg! :)

Fotograf: Amelie Lorentsson

Likes

Comments