Header

Halloj!! Så härligt väder det har varit de senaste dagarna. Invigde min nya vårkappa igår (lite sneak peak där uppe), så nu kan det ju inte bli vinter igen.
Efter skolan åkte jag och några kompisar in till stan. Vi gick i lite affärer, köpte milkeshake på donken och njöt av det härliga vädret helt enkelt, myys! Några av kompisarna stannade kvar och planerade att äta middag någonstans, men träningen kallade så jag fick åka hem. Väl hemma hade jag inte så mycket tid att fixa något speciellt att äta, så jag åt levainbröd med ägg, mums. Nu sitter jag och väntar på tåget och njuter av de sista solstrålarna. Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mello-final nu, jippie! Eller lite sorgligt att blir det ju också då jag behöver vänta ett helt år på nästa turné, men direkt efter finalen så brukar jag ladda om för Eurovision istället, haha. Fick en idé om att gå igenom kvällens program "minut för minut" och berätta om mina förhoppningar, åsikter, favoriter, osv!

20.00 Här kommer jag att sitta redo i soffan. Programmet drar igång med vinjett, välkomst hälsning och öppningsnummer (förväntar mig inget annat än något storslaget).

20.11 Ace Wilder - Wild child. Ace har en bra låt, men inte en personlig favorit. Jag älskade henne när hon deltog i mello första gången med låten "Busy Doin' Nothin'". Då var hon helt originell, as cool helt enkelt! För varje gång hon har deltagit efter det känner jag att hon har ändrats och anpassat sina låtar mer för hennes fans, främst barn. Dock älskar jag att hon har mjukiskläder på scen.

20.16 Boris René - Her kiss. En bra låt. Finns inte så mycket mer att säga. Tror inte att den placerar sig i toppen, men inte heller botten.

20.21 Lisa Ajax - I Don't Give A. Refrängen sätter sig verkligen på hjärnan, men egentligen är allt annat i låten ännu bättre! Man får verkligen höra Lisas fina röst. Jag är dock inte det största fanet av svordomar i låtar. Dock har hon ju gjort en ytterligare version av låten anpassad för Eurovision, då hon ifall hon vann, inte skulle få sjunga låten som den var till en början. Ikväll sjunger hon den vanliga versionen. Artister som går från Idol till Melodifestivalen, speciellt efter att ha vunnit, har jag också lite svårt för, iallafall när det sker nära inpå.

20.25 Inslag: Smak del 1. "Smak" det säger mig inte så mycket om vad inslaget ska handla om. Ett särskilt långt inslag är det inte iallafall.

20.27 Robin Bengtson - I Can't Go On. En svängig låt! Man vill bara sjunga och dansa med. Om vi återgår till svordomarna så blev låten ännu bättre när han ändrade texten och nu sjunger ordet "freaking" istället. Robin är väl en av de som är tippad som vinnare och verkar även vara omtyckt internationellt. Lite throw back gällande rullbanden till The Monikers "Oh My God!" 2011, ett riktigt bra melloår.


20.32 Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia - En värld full av strider. Den här låten är också vinnartippad. Dock vill jag inte att den ska vinna, jag vill oftast inte att låtar där dom sjunger på svenska ska få tävla i ESC. Funderar även vad de utländska kommer tro om Sverige... ett land där alla är samekädda och kan jojka? Dessutom stör jag mig på att de säger att låten är "feat. Aninia". Enligt mig är hennes roll i numret lika stor, hon är inte lika känd bara.

20.37 Anton Hagman - Kiss You Goodbye. Jag förstår inte varför alla gillar den här låten så mycket...? Eller är det för att han är snygg eller för att han är ihop med Wilma Holmqvist? Jag gillar den inte i varje fall. Något positivt är väl att numret är så pass avskalat, Anton står där själv på scenen med sin gitarr.

20.42 Mariette - A Million Years. Mariette var min absoluta favorit då hon deltog förra gången. Hennes låt och nummer är bra nu också, kanske tillräckligt för att vinna. Dock får jag lite samma känsla av detta som med Ace Wilder. Första gången hon var med var det verkligen all in Mariette. Nu i år känns det som Mariette i kombination med en typisk mellolåt.

20.47 FO&O - Gotta Thing About You. Här blir det kul med lite omväxling i programmet, den enda gruppen! Jag var aldrig ett fan av The Fooo, men jag tycker att deras låt är skön, svängig och lite trevlig liksom. Jag är så glad att dom tog bort den där scenen från deltävlingen som åkte ut över publikhavet, det kändes bara som en kopia av Eric Saade.

20.51 Nano - Hold On. Nu blir det lite extra spännande. Nano har varit en favorit hos mig från den stund jag lyssnade på det 30 sekunder långa smakprovet innan första tävlingen. Och på det lyssnade jag flera gånger, om och om igen kan jag lova.. Allt känns så enkelt men så bra! Man fastnar verkligen från första stund man hör låten, vilket är en enorm fördel i Eurovision. Och dit har ju Nano chans att ta sig.

20.55 Wiktoria - As I Lay Me Down. Ännu en av mina favoriter! Jag är verkligen så imponerad av Wiktoria och hennes underbara, extremt proffsiga och fantastiska röst. Jag vet inte riktigt om jag gillar det här bättre än hennes bidrag från förra året, men det är ju riktigt bra! Ännu en som har chans att vinna. Genrepspubliken inför finalen röstade henne tilll vinnare, och jag tror att Wiktoria skulle gå hem bra i ESC. Jag är så glad att hon har bytt ut klänningen från deltävlingen till en röd jumpsuit istället! Innan såg det förfärligt ut, tråkigt och inte alls hennes stil.

21.00 Inslag: Smak del 2. Detta säger mig fortfarande ingenting...

21.02 Benjamin Ingrosso - Good Lovin. Det är verkligen inget fel på varken sång eller uppträdande, bara inte min favorit. Jag tror att bidraget försvinner lite när det står mot så pass hård konkurrens som det är ikväll.

21.07 Owe Thörnqvist - Boogieman Blues. Jag orkar inte ens kommentera detta.... bara NEJ.

21.11 Kvällens första snabbrepris

21.15 David Lindgren sjunger i greenroom. Det är alltid lika kul att se hur stämningen är i greenroom. David är en programledare som verkligen utvecklas vecka för vecka, och det ska bli mycket intressant att se vad han hittar på den här gången!

21.17 Frans gör entré och pratar med Clara. Vid det här momentet tror jag att Clara kommer att vara jätte hypad, medan Frans kommer att vara jätte lugn, haha.

21.19 Mellanakt. Ska bli kul att se vad detta är. Jag tycker att mellanakterna i årets festival över lag har varit väldigt bra, så förväntningarna är höga!

21.23 Internationella juryn presenterar sina röster. Spännande!!! Detta kan ju ibland visa sig vara helt avgörande.

21.32 Snabbrepris

21.37 Inslag som går över i mellanakt "Din mamma jobbar inte här". Somsagt är mina förväntningar på mellanakterna mycket höga, och just dessa som har gått över från inslag har ju i år verkligen varit super.

21.42 Husdansarna presenteras

21.42 Inslag: Smak del 3. Inget mer att säga, haha.

21.44 Zara Larsson sjunger medley. Åhhh det är ska bli så kul. Att se vad Zara som är så duktig kan komma att hitta på i Melodifestivalen ska verkligen bli kul!

21.48 RESULTAT!!!! Här kommer jag att vara döende av spänning, eller irriterad över att internationella juryn röstat fel kanske och att allt ska bli fel, haha.

21.49 RESULTAT REDOVISAS!!

21.51 Vinnaren går mot scen och tar emot sångfågeln från Frans. Vi får se om jag tycker att resultatet var bra eller dåligt haha. Nej men dom flesta som jag gillar är ju vinnartippade, så om det inte blir någon extrem skräll får jag väl nöja mig.

21.53 Programledare tackar för kvällen och säsongen. #sorgligt

21.54 Vinnaren sjunger sin låt. Vet exakt vad som kommer att hända i soffan vid denna punkt. Jag kommer att ha massor av kommentarer och synpunkter på allt, medan de andra säger åt mig att va tyst så de kan höra.

22.00 Slut för i år = omladdning inför Eurovision <33

Likes

Comments

"Oh boy, vilket vackert väder solen skiner idag!" Nu måste väl ändå våren vara här på riktigt ändå? Min kompis berättade att hon satt ute på terassen i bara shorts och T-shirt och pluggade. Nere i södra Sverige utfärdade dom varningar om gräsbränder på grund av vädret. Har ni hittat några vårtecken än?

Ikväll sänds finalavsnittet av Melodifestivalen, so excited! Jag vet verkligen inte vem jag tror kommer att vinna, men de som är största favoriterna är väl Wiktoria, Nano, Mariette, Robin Bengtson och Jon Henrik Fjällgren + Aninia. Oj, oj, oj hur ska detta gå? Ikväll kommer det antagligen upp ett inlägg med mello-tema :)

Idag har vi städat hemma. Mitt rum är dock inte helt lättstädat då vi inte är helt klara med det. Lite lådor och påsar på golvet med saker i som jag inte har packat upp då vi inte fixat helt med hyllor, osv. Skönt att få så mycket som möjligt gjort iallafall. Vi har också skrivit en lista med olika helgaktiviteter som alla i familjen vill göra tillsammans. Några grejer vi kom fram till var: äggpickningstävling på landet vid påsk, åka till MOS och se på bio, unna oss ett restaurangbesök, mm.

Angående hemkunskaps-provet förra veckan vet jag faktiskt inte hur jag tyckte att det gick, väntar spänt på att få tillbaka resultatet. Nu taggar vi nästa prov på måndag, wiho... Det brukar ju ofta vara så att det är jätte stressigt innan lovet för att allt ska bli klart, och så börjar man med nya saker efter lovet. Vi hade det stressigt innan lovet men det blev ingen paus för det, vi kör på i samma takt (om inte ännu hårdare) fram till påsklovet. Bara att kämpa på i tre veckor till.


Imorgon kommer ett tränings relaterat inlägg. Ni får helt enkelt kika in då också för att se vad det handlar om. Bye!!<3

Likes

Comments

Halloj! Nu är jag på väg till konstsimsträningen och vilken snö det är! Den fallande snön känns ganska blöt, men snön på marken ligger ju kvar. Jag sitter här ned dubbla byxor i hopp om att inte frysa till is, haha.
Imorgon har jag prov i hemkunskap. Jag känner mig väl lite sådär halvt förberedd. Dock verkar det som om provet inte består av jätte många teoretiska frågor, utan att det snarare handlar om att fungera som "livscoach" till olika personer och komponera måltider utefter deras behov. Sådant tycker ju jag är ganska kul, så på något vis ser jag väl fram emot det ända. Aja, ni får önska mig lycka till så hörs vi senare.

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i skolan igen efter lovet. Jag kände direkt hur all stress kom tillbaka, och nu känns det redan som att vi inte har haft något lov över huvud taget.

När det händer mycket i skolan och man bara känner och hör hur många prov, inlämningar osv. alla lärare planerar in och hur mycket alla i klassen stressar upp varandra blir det kaos för mig. Det känns som att jag inte har koll på något och jag vet inte vad jag ska börja att ta tag i.
När detta händer brukar jag sätta mig ner och ägna lite tid (även fast det inte känns som om man kan slösa den på något annat än läxor just då) och göra en planering över den närmaste framtiden. Idag gjorde jag just detta. Eftersom att månaden nyligen börjat bestämde jag mig för att göra en planering över mars månad.
Det bästa med att sätta sig ner och göra detta, upplever jag, är att det ofta inte är så mycket att stressa upp sig för som man först trott. Dessutom får man ju kontroll över vad som händer.
Jag hoppas att ni uppskattade det här inlägget och kanske fick lite inspiration! Detta är bara en av de metoder som jag använder för att hålla ordning på skola och vardag. Skulle det vara kul med ett inlägg där jag visar vilka andra knep jag har? Nu ska jag återgå till mitt geografiarbete som ska in ikväll. Wish me luck!

Ser ni, det blev ju inte så mycket iallafall! Dock ska ett stort SO-prov, skrivning av en krönika, veckoläxor i bl.a. spanska och det arbetet som vi inte hinner med i skolan också planeras in...

Likes

Comments

Hej igen! Igår kom jag hem lagom till att Mello skulle börja. Duellerna gick som förväntat, med undantag för den där Loreen ställdes mot Anton Hagman. Jag hade förväntat mig att Loreen skulle gå vidare enda tills jag såg hur mycket hjärtröster Anton fick i förhållande till henne och det verkar ju vara dom som räknas, right?

Nog om mello. Hemresan gick bra. Vi stannade vid ett Ikea på vägen hem för att kolla på lite saker då vi gör om hemma. Till mitt rum hittade vi ett par tavelramar. Vi passade även på att äta lunch på Ikea. Om man får räkna det som en restaurang skulle jag säga att det är en av mina favoriter, haha. Men allt är så gott, billigt och dessutom är portionerna stora <3

Planerna för dagen var att ta en promenad längst med vattnet, härligt! Sedan hem för läxor och nu lunch. Vi ska också försöka baka lite innan jag drar iväg till träningen ikväll.

Vi hörs!

Äter alltid köttbullar med potatismos när jag är på Ikea, men igår fick det bli något nytt. Gott det med!

Likes

Comments

Hejsan! Vi sitter i bilen och har hunnit med ett stopp för att köpa lunch. Vi har fortfarande en bit kvar. Vad mer finns att säga? Vi hörs

Likes

Comments

Hej! Idag hade jag planerat att blogga om mina goda vårrullar som jag berättade om igår. Problemet är att det strular med bilderna som skulle funnits med, hur mycket jag än försöker. Jag känner iallafall att jag blir inspirerad av ett recept i kombination med bilder, inte bara ett recept. Detta gör att jag väljer att vänta med det inlägget.
Så, istället lite uppdatering om mitt sportlov. Imorgon bitti åker jag tillsammans med mamma och syrran ner till släkten för ett kort besök. Vi har inte planerat in något särskilt att göra där, men eftersom att det blir ett kort besök tror jag inte att det blir så speciellt heller. Bara passa på att umgås!

Lite throwback-bilder till sommar i Skåne!

Likes

Comments

Jag är trött. Det är inte så konstigt egentligen med tanke på vilken tid jag gick och la mig. Igår var jag nämligen hemma hos en kompis på simningen för att fira att hon nyligen fyllt år. Jag sov även över där, därav inga blogginlägg. Kom hem efter lunch och därefter har jag inte gjort något speciellt. Nu är jag på väg till träningen.
Idag har vi en kort träning och är mer på land än i vattnet, det känns lite skönt idag. Dock brukar jag känna mig piggare när träningen väl kör igång.

Förresten åt jag något så gott i söndags, vietnamesiska vårrullar! Jag tror att det kommer upp ett inlägg om det imorgon.

Förresten, har ni ätit några semlor idag? Jag har sparat min till efter träningen.

Likes

Comments

Åhh, fick den här fina anteckningsboken av mamma i present vid alla hjärtans dag. Love it!

Likes

Comments