Tröttheten har slagit till..

Idag blev varken dagen som tänkt eller som jag ville. Blev lite lurad, jag vaknade först upp rätt pigg och satt och pratade med mamma medan vi inväntade HSV. Istället för att bli piggare gick det nerför, jag blev bara tröttare och tröttare för varenda sekund som gick. Har därför inte mycket till minne när hemsjukvården faktiskt kom. En sjuksköterska och en läkare kom hit, denna gång var det dags för kassettbyte samt blodprov, läkaren ville också göra en allmän check på mig då mitt fysiska mående varit lite svajigt på det senaste. Om jag ska vara helt ärlig så minns jag inte mycket från när de var här. Anledningen till det var min trötthet, somnade på riktigt varannan sekund och det var därför omöjligt att hänga med på vad de sade. Något jag iallafall kommer ihåg var att jag i slutet blev väldigt irriterad på läkaren som ville lyssna på mina lungor. Jag skulle vrida och vända på mig, andas på olika sätt osv osv. Där och då var allt jag ville att hon skulle gå så att jag fick fortsätta sova. Är dock i efterhand rätt glad att hon ville göra en ordentlig undersökning så att jag kan känna mig trygg med att dom har koll på mig.

Hann inte vila länge innan nästa vårdpersonal kom, denna gång en syrra från hemtjänsten. Som jag nämnde i förra inlägget har vi äntligen fått beviljat hemtjänst och jag kommer i nuläget få hjälp med duschning och morgon/natt-rutin. Så dagen börjar med ett kort besök av dom vid 06 där de hjälper mig upp på benen så att jag får kissa samt blandar alla mediciner och ser till att jag får i mig allt. Ifall det skulle uppkommit något problem under natten ex. muskelsmärtor så kan de dessutom hjälpa till att massera.

Nu var det dock dags för duschningen som vi just nu planerat in varje måndag, onsdag och fredag. Kan erkänna att jag faktiskt var lite nervös inför denna biten. Känner mig nämligen inte sådär jättebekväm med att visa upp mig helt naken framför någon och speciellt inte när denna personen är en främling. Det hela gick dock bättre än vad jag trodde och det kommer nog kännas bättre och bättre för varje gång. Som jag förstår det som så kommer det bli samma person hela tiden så att både hon och jag får lära känna varandra och bilda någon slags av rutin tillsammans. Det känns faktiskt otroligt skönt, att få ha en och samma så att man kan bygga någon slags trygghet med den personen. För att vara allra första gången så är jag faktiskt chockad över hur bra det ändå kändes.

Efter duschen åkte hemtjänsten härifrån och hit kom min kompis Ivana. Evigheter sedan jag träffade henne och jag har verkligen längtat och saknat henne så mycket. Planen var egentligen först att mötas i stan men jag märkte ganska fort att detta var något som behövdes planeras om. Fanns inte en chans att jag och min trötta kropp orkade ta sig in till dit trots mycket vilja. Så Ivana fick istället ta sig ut hit vilket som tur var funkade minst lika bra det med.

Vi började med lite fika men jag kunde tyvärr inte sitta längre än några minuter innan rumpan/låren gjorde för ont att sitta på. Förflyttade mig därför till soffan där jag lade mig på mage för att avlasta musklerna. Sedan kom Ivana och masserade mig i säkert en timme, förstår inte hur hon pallade att hålla på så länge. Men Ivana fortsatte så länge jag ville utan ett enda klagomål. Försökte medan jag blev masserad föra ett samtal, något jag då märkte att jag inte alls kunde. Eftersom jag låg ner så blev jag extremt trött vilket även denna gång ledde till att jag somnade varannan sekund. Att försöka berätta saker samtidigt som man somnar om och om igen är väldigt svårt och dessutom väldigt osammanhängande haha. Så ja, tillslut var det bara mamma och Ivana som pratade och jag låg istället och bara lyssnade. Gjorde inget att jag inte riktigt var med i snacket, för jag kände mig ändå delaktig på något sätt.

Efter att Ivana hade masserat mig i typ en timme valde jag mig att ställa mig upp för att få lite mer energi. Tänkte att det var på grund av att jag legat ner som jag var så trött och att jag då skulle bli lite piggare av att ställa mig upp. Kan säga att jag hade ramlat ett visst antal gånger om jag inte hade stått med gå-bordet haha. Kan inte ens begripa hur det ens är möjligt att somna stående?! Vad är det som händer i min kropp just nu som får mig att bli såhär trött?! Var helt ärligt nära till gråt av ren frustration haha.

Har aldrig tidigare upplevt sådan här nivå på trötthet förut. Möjligtvis under förmiddagarna men då har jag ändå piggnat på mig så fort jag kommit upp ur sängen. Nu känner jag mig ständigt seg, seg i kroppen men också huvudet, det är som om att jag aldrig riktigt vaknar till. Jag har de senaste dagarna behövt tagit flera timmar långa powernaps endast för att orka vara uppe tills kvällen. Kanske är det inte konstigt, det finns många faktorer som gör mig trött, men det gör mig ändå så frustrerad.Tråkigt nog medföljer tröttheten ångest dessutom. Kan tyvärr inte trycka bort dom känslorna och dom ligger där och skaver. Kommer jag någonsin känna mig pigg igen eller är det nu det börjar gå nerför? Kommer jag varje dag behöva ta en powernap på flera timmar för att orka stanna uppe till middagen? Hur ser framtiden ut från och med nu? Hela mitt livsöde flyger upp till huvudet och snurrar runt där. Detta får mig ju såklart att bli lite nedstämd tyvärr och jag försöker med allt för att lura hjärnan.

Efter att vi babblat på ett bra tag gick jag och Ivana ner till våran enda lilla restaurang i byn och satte oss där. Kände verkligen att den fem minuter långa promenaden piggade upp mig en hel del och blev då lite glad. Vi satt faktiskt ensamma där trots att det var lillördag haha. Bara jag som firar det?! Väldigt skönt och lugnt iallafall och maten kom på en gång vilket uppskattades. Vi båda valde att lyxa till det och tog en varsin tallrik med oxfilé, pommes och bea. Riktig lyxmiddag och Saga klagar inte!

När vi kom hem var jag tvungen att vinka hejdå till Ivana. Så himla kul att ha henne här trots att det sög att jag mådde som jag mådde, fick må bra någon timme iallafall. När hon hade gått passade jag på att göra lite småsysslor som stått på göra-listan ett tag. Tillsist kom hemtjänsten ut för tredje gången denna dag. Denna gång var det dags för kvällsrutinen. Borsta tänderna, kissa och allt det fixar jag innan de kommer och så hjälper dom mig med sakerna som mamma vanligtvis brukar hjälpa mig med. Så ja, massage, fylla vattenflaska, smörja in fötterna osv. Känns konstigt att helt plötsligt överlåta detta till främmande människor, innan har det ju varit mamma som skött detta. Känns dock riktigt bra att mamma kan få lite ledig tid hon med så att hon hinner med allt hon vill göra också. Dessutom tycker jag att min och mammas relation ska förbli en mamma-dotter-relation och inte att mamma ska bli någon slags sjuksköterska till mig.

Gillar

Kommentarer

Malin
Malin,
❤❤❤🐻🐻🐻❤❤❤
Katarina
Katarina,
❤️tänker på dig!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229