strålplanering

Onsdag 29/5

Onsdag, en dag som inte riktigt blev som jag önskat. Det var egentligen tänkt att jag skulle tillbringa hela denna dag med min bästa vän Amanda som fyllde 17 år i onsdags. Vi hade inte bestämt något speciellt utan kände mest att dagen fick ta oss dit den ville. Att jag skulle tvingas vara inlagd hade jag dock inte med i beräkningen vilket tyvärr gjorde det lite svårare.

Dagen började med ett möte med smärtteamet där vi gick igenom resultatet av bytet i blandningen. Smärtorna har blivit bättre men jag tror nu i efterhand att jag tyvärr hade lite för höga förväntningar. Vi beslutade oss för att lugna oss med att justera mer i pumpen och ändrar istället på lite annan medicinering. Efter mötet kom Amanda och vi bestämde oss ganska snabbt för att ta oss ner på stan. Jag placerade mig i min rullstol och Amanda fick vara min privata chaffis. Dock har hon inget körkort ännu och jag var lite smått nervös, kunde bara se framför mig hur hon råkar köra på något och hur jag då slängs iväg som en katapult. Detta hände som tur var inte och vi tog oss oskadda ner på stan. Det blev en varsin god sallad som vi tog med oss och åt i stadsparken. Så mysigt i det varma vädret och vi försökte verkligen njuta till fullo, tråkigt nog så behövde vi tillslut stressäta för att hinna äta upp. Hade nämligen ytterligare tider att passa uppe på sjukhuset..

Några kanske minns att jag för ett tag sedan snackade om eventuell strålbehandling i smärtlindrande syfte?! De har kommit fram till att jag kan få göra det, men endast på vissa områden, de som inte tidigare blivit strålade. För att kunna göra strålplaneringen krävs det en röntgen så det var det jag gjorde denna dag helt enkelt. Efter röntgen måste man ju såklart belöna sig själv lite och vi köpte en varsin glass. Sedan gick vi tillbaka till barnsjukhuset där nästa "belöning" väntade, två påsar blod haha. Älskar att få blod då det är som att dricka 20 energidrickor. De tog ett tag för de två påsarna att ticka in och Amanda var då tvungen att åka hemåt för att ta emot lite gäster. Hade verkligen så dåligt samvete över dagen.Ville verkligen ge Amanda allt och lite till denna dag, precis så mycket som hon förtjänar. Istället fick hon firas på sjukhuset med en grinig och gnällig kompis. Ååh får sådan ångest när det blir såhär, jag vill kunna bestämma och styra själv över mitt liv och det gör mig så frustrerad när jag inte kan det.

När blodpåsarna var inne i kroppen tog vi vårat pick och pack och drog oss hemåt. Det är sådan härlig känsla när man sitter färdigpackad i bilen efter att ha varit på sjukhuset och man vet att man snart är hemma. När jag kom började jag självklart med att packa upp, ja, ni som känner mig lär ju inte vara chockade över den prioriteringen haha. Sedan kom Jenny förbi, hon hade varit snäll och hämtat ut min telefon som gick sönder för mer än en vecka sedan. Alltså lyckan!! Äntligen hel igen haha! Hon hjälpte mig även med duschen. Eftersom jag var på sjukhuset missade jag min ordinarie duschtid med min sköterska. en dusch behövde jag ju dock så då var Jenny snäll och kunde ställa upp. (Det kan ju såklart mamsen med men hon hade hundra andra grejer att ta tag i också) Vi hann precis klart lagom till när hemtjänsten kom. -jag fixade de sista och däckade sedan typ så fort jag lade mig ner haha.

Äntligen klar med sammanfattningen över denna sjukhusvistelsen. Hoppas ni kanske får lite bättre förståelse i hur det faktiskt funkar uppe på sjukhuset. Inte en lugn stund alltså. Önskar er alla en superhärlig söndag, kramis!<3

Del 3/3

Gillar

Kommentarer

Eva
Eva,
💛💛💛 Tänker på dig, men känn inte att du måste skriva. Skriv när du har lust och ork! Vi är många som tänker på dig. Hoppas att du kan känna det! 💛💛💛
Pias
Pias,
Hääärligt Saga, att du kan få strålbehandlig/ smärtlindring. Håller tummarna att det verkar!! ❤️
nouw.com/pias
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229