Sjöblöt!

Fredag13/7

I fredags vaknade jag först upp väldigt hängig och trött och jag blev då väldigt orolig över att kanske inte kunna genomföra dagens planer. Därför tog jag det väldigt lugnt hela förmiddagen för att samla så mycket kraft som det bara var möjligt. Hände dock en jobbig sak här igår, ett dödsfall. De händer ju jämnt och ständigt här men jag har inte tidigare vittnat det. Det var en kvinna som sprang ut här i korridoren helt hysterisk för att hämta personal medan vi satt ute och pusslade. Vi förstod ju ganska direkt vad som hade skett. Det var så mycket skrik, gråt och sorg och det skar verkligen i hjärtat. Så vi lämnade sofforna i korridoren och flyttade in till rummet istället så att de kände att de kunde gråta hur mycket de ville ostört.

På rummet behövde vi inte stanna länge innan vi gick ner till parkeringen där hela familjen Lavemark stod och väntade. Planen var nämligen en picknick i Stadsträdgården, min favoritplats. Trots att energin just då inte var på topp kände jag ändå att jag kunde riskera att vara lite trött, brukar bli trevligt ändå. Innan de hade åkt för att möta upp oss hade de stannat och köpt en massa mat och gott snacks. Så när vi väl var framme var det bara att slänga ut filten och njuta av god mat och gott sällskap.

Efter maten kom äntligen lite energi tillbaka och jag kände mig lite mer som mig själv. Något som också kom efter maten var en svettattack, en riktig sådan. Var helt knallröd i ansiktet och dyngsur överallt. Detta vädret är riktig tortyr för mig just nu. Min kropp tål ju verkligen inte värme längre och att ha mina stödstrumpor gör det inte direkt bättre. Jag får ofta panik i dom stunderna då jag känner mig så himla inlåst i min kropp, jag kan inte liksom inte fly någonstans.

Vi köpte glass och kaffe som lite efterrätt. Sedan satte jag mig och målade Jennys tånaglar och därefter Malins naglar. Vet inte hur många som gick förbi och skrattade. Men ja, vi hade det kul och då var jag bara glad att jag kunde få andra att le på köpet haha.

Efter fyra timmar i parken och värme var vi alla helt slut och åkte hem, hem till Hospice. Här plockade vi fram lite snacks från min godishylla och satte oss ute på balkongen och där vi fortsatte vårat trevliga snack. När klockan började närma sig 21 var vi alla riktigt slut efter dagen. Lavemarkarna åkte hem och jag gjorde iordning mig. Ett bra beslut då jag verkligen somnade på en gång.

Lördag 14/7

Idag vaknade jag upp dyngsur, och då menar jag verkligen dyngsur. Natten var inte rolig, vaknade flera gånger av värmen och svettattackerna. Fick sova i dyngsura sovkläder då det inte var någon idé att byta varje gång jag vaknade, hade vrit ett evighetsjobb. Att somna om i blöta kläder är dock inte det lättaste.

Idag kände jag mig verkligen sliten efter gårdagen och kände mig som en riktigt zombie. Vet inte vart förmiddagen tog vägen egentligen, vi slappade mest. Men vid tre kom vi äntligen härifrån, destinationen var Lavemark, denna gång hos den äldre generationen haha. Det blev vi och Lavemarkfamiljen hos den äldre Lavemarkfamiljen. Hängde ni med haha? Vi kollade fotboll, blev bjudna på GOD mat och hade det allmänt trevligt. Dessvärre var jag riktigt trött och somnade gång på gång i rullstolen. Får sådan ångest när det blir så. Vill ju vara med 100% men det går bara inte då orken inte finns.

Godnatt från en trött tjej! <3Blev lite "piffad" av en sköterska haha!

Här plockar en annan sköterska lite körsbär och såklart ska nyfikna Rocky titta!

Gillar

Kommentarer

Silla
Silla,
Vet du, jag läste vad en mamma som nyss mist sitt 4-åriga barn i denna hemska sjukdom skrev : Att inget liv kan vara för kort, det viktiga är att det varit fyllt av glädje och kärlek till andra och att man njutit av sitt eget liv, även om det blir kort....kanske det är så, det är inte antalet år utan hur mkt det livet gett till andra och en själv? Du ger så mycket och kommer ge ännu mera innan du går vidare...nästa kapitel kanske är ännu ljuvligare och mer underbart?!Det är min tro ...kram <3
Malin
Malin,
❤❤❤🐶🐶🐶❤❤❤🌻🌻🌻
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229