Hej! Idag är det den internationella barncancerdagen, något alla kanske inte vet då det är en dag som inte har skrivits ut så mycket.

Cancer är hemskt, ett väldigt jobbigt ämne för mig att prata om. Jag går ofta omkring och är rädd för att jag eller någon i min omgivning ska få Cancer.

1 av 3 får cancer men alla drabbas. Alla har nog en släkting eller anhörig på långt eller nära håll med cancer. Cancern biter oss alla, kanske inte fysiskt men psykiskt. Min fina snälla rara farfar har levt med cancer i alldeles för många år och kämpar fortfarande. Jag tycker att det är så bra att forskningen har kommit så långt som de faktiskt har gjort. Men den har ju fortfarande inte räddat alla liv.

Jag ser ofta bilder på Instagram på små barn som kämpar för cancer, dem sitter och pärlar på sina supersnören. Jag är inte så insatt i det här med cancern, lite för att jag är rädd för den. Men dessa små barn, vissa av dom är jätte begränsade. Dem kan inte gå till dagis och leka som alla andra barn och istället får dem åka in till sjukhuset var och varannan dag för att gå igenom smärtsamma behandlingar. Jag blir så rörd av de, dem slutar inte kämpa även om det inte vet vad livet innebär än.

Men eftersom att farfar är drabbad av denna hemska sjukdom och mer än tio miljoner människor får cancerbesked per år måste forskningen hitta ett sätt att rädda ännu fler liv. Därför kommer jag skänka så många kronor som läsare detta inlägget har efter 24 timmar till cancerfonden. Gör du det också: Cancerfondens swish 901 95 14. Tillsammans besegrar vi cancern, barn som vuxna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Happy valentines day<3 Mycket har hänt sedan vi sågs sist. Men jag kommer faktiskt inte gå in på det så jätte mycket.

Jag tänkte i början av året att detta skulle bli mitt år, jag skulle blogga varje dag och uppdatera sociala medier ofta. Jag hade alltså tankarna på att satsa mycket på min blogg och sociala medier. Det kanske inte är vad som finns i en vanlig 13-årings huvud men efter att ha bloggat till och från i ca 4-5 år så märkte jag att det var något som var avkopplande och riktigt kul. Okej, jag är 13 år, det är klart jag inte kan satsa på sociala medier och en blogg, men det var något jag kände mig hemma i.

Men i början av året när jag skulle skriva mitt första blogg inlägg för året och berätta att det skulle komma mycket uppdatering så fanns gnistan inte där. Det var inte kul att blogga, jag sket därför i det och väntade. V. 2 försökte jag igen men jag kom halv vägs sen slutade jag skriva det var ju inte ens kul. jag har en massa halv färdiga inlägg som jag börjat skriva på men sedan tröttnat.

Till något helt annat, för 2 veckor sedan blev Glasan sparkad och vi fick åka akut till kliniken.

Han röntgades och det konstanterades att det var ingen fraktur, herregud vilken lättnad det var att höra att det inte fanns någon fraktur. Men såret var riktigt djupt, (riktigt äcklig fakta kommer nu) det var så djupt att veterinären fick in hela fingret. Med en drän uppstoppad i såret blev han sedan ihop sydd och bandagerad. Eftersom att han skulle stå på penicillin fick han stanna på kliniken i en vecka. De bytte bandage varje dag och efter 2 dagar drog dom ut dränen. För en vecka sedan fick vi hämta hem han och de första 3 dygnen stog han på box och sedan har han fått gå i en liten sjukhage. Idag kom det ut en veterinär och tog stygnen på honom. Så skönt att det är över. Glasan hade även fått en smäll på muskeln vilket gör att det tar 6 veckor tills vi är igång med hoppträningarna igen (från skadan, så bara 4 veckor kvar). Men redan i helgen får vi börja skritta och nästa vecka får vi jogga. Snart är vi tillbaka på banan igen!

Jag hoppas att ni har haft en fantastisk alla <3 dag. Hejdå, ses kanske senare i veckan! (måste medge att det var faktiskt kul att blogga idag (= )

Likes

Comments

Senast jag skrev här var på nyår, en summering av året. Jag tänker att det är kanske dags att starta upp bloggen igen. Det har varit otroligt segt här nu under ledigheterna. Men jag har haft ett super roligt lov som har spenderats med hästarna och kompisar. Idag gick jag min första skoldag för vårterminen och det kändes otroligt segt, det var bara så himla trååkigt! Men jag gillar ju inte skolan och det är inte så lätt då. men jag blickar fram mot de kommande loven och kämpar på.

Jag har äntligen fått min efterlängtade kanin. Den är så liten och gullig men vi vet ju inte riktigt kön på den än så jag vänta med att döpa den, så just nu heter den bara ''ninisen'' eller ''hjärtat''.

Glasan då? Han har fått vintervila, väldigt sen denna gången men jag kände att jag ville rida så länge jag hade möjliget, vill säga på jullovet. Han har vilat sen i söndags och ska vila fram till fredag och då ska vi promenera och longera fram till söndag då jag måste upp och rida ett riktigt pass för sen på tisdag börjar hoppträningarna. Han är ju i kondition nu men jag ville bara att han skulle få vila lite så det skadar inte att sedan starta med hoppträning.

Jag och Glasan har ju lite olika mål detta året så jag tänkte att jag skulle ta dom i ett enskilt inlägg tillsammans med mina mål utanför ''ryttarskapet''.

Den 23 februari ska jag till Göteborg horse show och jag har en heeel del saker att köpa... så jag hade tänkt mig ett inlägg med min ''inköpslista'' sen när det börjar närma sig.

Idag blev det bara ett kort litet inlägg med lite information osv. men vi ses imorgon med ett lite personligare inlägg.

Likes

Comments

2017 Du har varit fantastisk!

Vi har nu kommit till dagen då det är dags att sätta punkt på 2017. Mitt 2017 har varit med både med och motgångar.

Januari, jag började sätta igång Glasan efter vintervilan och han sparkade mer än någonsin.

Januari var en lugn månad och vi rullade genast in i februari.

I februari var jag och Glasan på vår första öppen bana och startade med att hoppa 60 & 70. Han sparkade fortfarande en massa men jag bestämde mig för att jobba med det.

I februari åkte jag, mamma och Lovisa till Göteborg och sov på hotell och gick på Gothenburg horse show. En mysig Mamma, Dotter och Dotter helg som jag inte glömmer. Jag hade Nationella prov i skolan vilket tog hårt.

Mars, vi kollade upp så att Glasan’s sadel låg bra, det var för smal i kanalen och vi fick börja leta ny sadel. Glasan blev igenom känd av Equiterapueft och det gav resultat. Jag och Glasan började  i mars träna högre men kraschade och vi fick gå ner igen.

25 Mars, Donna var på återbesök och fick positivt besked. Vi fick äntligen börja skritta och jogga.

April, vi var på öppen bana ännu en gång och äntligen kändes det rätt.
Glasan var väldigt fin den månaden och så småningom försvann nästan allt sparkande. Donna var på bättringsväg och jag var gladare än någonsin. 23 april fick jag veta att Dixie lämnat jordelivet. En ponny som jag aldrig glömmer.

Maj började med 0 fel i 60 & 70 pay and jump. I maj var jag och Lovisa med mina kusiner och moster i Malmö. Där sprang vi Toughest och umgicks en helg i Malmö. Mysiga stunder på stranden i den kalla blåsten. 17 maj hoppade jag och Glasan ännu en pay and jump fast med terräng edition. Glasan var mer än perfekt och vi kände att vi var redo för tävlingsdebut.
Så den 21 maj var det dags. Jag var nervös som tusan. Men som den gentlemannen han är räddar han oss i alla lägen och slår till med en 0:a i debuten. Det var mycket som hände i maj, jag tältade vid sommarbetet med några kompisar, var på Liseberg med klassen och såklart tog vi premiärdoppet.

I början av juni åkte jag och Glasan på vår andra lokala. Denna gång gick det verkligen inte som första gången. I juni slutade jag 6:an, en lite deppig dag. Vi splittrades i olika klasser och skolor, som tur var fick jag med mig mina fina kompisar till en annan skola. Vi var sen på lite olika tävlingar med olika resultat under ett par månader.
18 juni var donna på återbesök, efter 5 återbesök och 1 år av vila var hon äntligen friskförklarad. Gissa om jag var lycklig!

I början av Juli började jag rida en jätte söt lite b-ponny som jag red och höll igång under sommaren. Och självklart åkte jag till Falsterbo! Donna tog sin första galopp efter skadan i juli och släkten på mammas sida var en vecka i Tjeckien. En oförglömligt rolig och spännande vecka med mycket aktiviteter.

Augusti var den roligaste månaden. Vi åkte och kollade på fälttävlans NM på Hovdala.
Vi var på EM i Göteborg och bäst av allt var vi på karl oskar cup med Glasan. Helt ok resultat men en oförglömligt roligt meeting. Glasan fick tänderna fixade och donna var under igångsättning. I augusti började jag i ny klass och ny skola. Jag började 7an.

I september var vi på tvådagars tävling på hemmaklubben. Där kom vi till vår första omhoppning och nollade även där. Sedan rullade det bara på och jag och Glasan fick våra första placeringar i september. Jag har varit på ungdomsvård konferens om strategi 2025. Jag har Fotograferats med hästarna. Den 10 december sålde jag min bästa vän. Efter 846 dagar var det tyvärr dags att gå skilda vägar. Donna hamnade hos en super familj i Kalmar och det var det bästa för henne. Jag hade en underbar jul med släkten.

365 dagar av lycka, glädje, sorg och ilska. Jag har mött både framgång och motgång både som person och som ryttare. Jag och Glasan har utvecklats mycket, kanske inte kommit så långt på tävlingsbanorna men tillsammans är vi som handen i handsken. Vi har tagit oss från att hoppa 60 till 1 m. Donna blev frisk och såld till en underbar familj.

Ett fantastiskt år som jag sätter punkt för här. 2018 är mitt och Glasans år!

Glasan ❤

Donna❤

Resor✈

2018, jag har stora förväntningar!

Likes

Comments

Jag vill önska alla en riktigt god jul! Jag har haft världens bästa julafton med hela släkten på pappas sida + mormor.

Jag är evigt tacksam för julklapparna jag har fått. Jag gillar alla klappar lika mycket för det är ju tanken som räknas. Jag tänkte inte att jag skulle sitta och berätta allt jag har fått för det ska jag säga dig att det är mycket.

Men en sak är en fördel för bloggandet. Med en dator blir allt lättare, så bloggandet kanske flyter på lite bättree nu i framtiden. Det år vi se, jag ska ju ha tid med (:

Som sagt så älskar jag alla presenter, men det är en jag var nära att börja lipa för. Jag har fått ett tagel armband med donnas tagel. Det är så fint att jag att jag numera kan ha donna med mig föralltid.

I alla fall, jag kan inte tack er alla nog, TACK.

Hoppas att alla har en underbar kväll och ta hand om varandra, GOD JUL <3

Från dagens jul-ridpass, han fick skutta lite med<3

Likes

Comments

Lucka 22 - Dagens planer❤
(jag hoppar över 20 och 21 då jag ligger jätte mycket efter)

Hej! Idag är det Fredag och bara 2 dagar kvar till julafton. Idag händer det mycket och julförberedelserna är i full gång.
Nu på morgonen var jag och kollade på mina små syskons skolavslutning. Jag går ju i en annan skola nu så jag träffar eller ser ju aldrig mina gammla kompisar i 5&6 så det var jätte kul att se dom. Passade även på att ge min kompis Amanda en bamsekram, jag saknar henne så mycket❤
Men nu är jag iallafall påväg till Kristianstad för att handla julklappar. Jag har typ inte köpt en ända så plånboken kommer svida. Men plånkan får svida bäst den vill, mina underbara vänner och släktingar och såklart min fina familj förtjänar allt.
Mer kärlek åt folket, känner jag❤

När jag kommer hem ska jag fixa stallet och allt vad stallivet innebär.
Ikväll ska vi nog sätta in granen, jag ska baka julgodis, stallet ska julpyntas och ja ska slå in julklappar.
Ta hand om er så hörs vi en annan dag❤

Likes

Comments

Lucka 19- ridpassen❤
(ja, vi är bara på lucka 19! (förlåt) men jag har fullt upp nu i juletid, så därför får jag slänga ihop något försenat)

Glasan är faktiskt helt fantastisk att rida nu. Vi rider inte i paddocken så vi fokuserar inte på formen. Istället rider vi till en grusväg där vi rider fram och tillbaka i alla gångarter. Det är väldigt bra för han att bara ut och ridas utan jobb. Men iallafall, han är sjukt rolig att rida. Han har så mycket spring i benen så han bockar och sparkar och stegrar hela tiden. Och asså jag tycker att det är jätte roligt, han är ju så himla glad. Han är så snäll samtidigt som han är så busig och opålitlig. Jag känner att jag fortfarand har kontrollen och att det är kul.

Han leker som sagt väldigt mycket clown nu. Men jag känner att jag klarar av han även om han stegrar och bockar hela tiden. Och det är det som är huvudsaken! Klarar man inte av hästen ska man kanske ta det lite lungt och prova en annan dag.
Iallafall Glasan har roligt och då är jag nöjd.

Likes

Comments

Hej! Just nu sitter jag i bussen påväg till skolan. Gårdagens hoppträning blev tyvärr inställd då tränarens häst var sjuk. Besviken  kan jag erkänna att jag blev, men det är som det är. Hans häst går ju före vår träning ☺ Men iallafall, Glasan fick vila igår då för att det är snö och is på ridbanan.
Men idag slutar jag äntligen skolan😄
Vi ska bara kolla på film och äta medtaget godis och snacks. Så jag ska hoppa av bussen vid Ica och handla godis😜
Skolan slutar ca 13 idag och när jag kommer hem har jag massa att göra. *Glasan ska ridas ut en runda i skogen.
*Julpynta stallet
*Beställa en sak.
*Planera julgodis
*Skritta Lotta i skogen

Likes

Comments

Lucka 18 - Min julvecka
(Eftersom att jag blev försenad med ett inlägg är det svårt att ta igen, förlåt

Måndag: Inget speciellt

Tisdag: Julkonsert, Årets sista Hoppträning, fixa naglarna <33

Onsdag: Film-mys i skolan, Jullov🎉, Julpynta i stallet (lite sent kanske men bättre sent än aldrig)

Torsdag: Julbaka och bara njuta av lovet😍

Fredag: Fixa det sista inför Jul. Baka julgodis🍬

Lördag: Handla Sista Julklapparna🎁, Lilljilafton firande med MosterOch självklart bingo på uppesittarkvällen.

Söndag: GOD JUL❤🎄 Julfrukost med familjen och Moster. Kanske uteritt med ponnysarna🐴 Jolbord och Kalle Anka och tomte och paketer hos farmor och farfar med släkten på pappas sida hela kvällen🎅❤

Måndag: Juldagen 🎅Firande med mammas släkt hos mormor❤

Likes

Comments

Hej! Idag är det Tisdag och årets sista hoppträning. Jag hoppas på en lugn och mjuk ponny även om han vilade igår och i söndags. Det kan vara så att han har mycket energi, men det är väldigt kul att jobba utifrån det med.
Men först och främst har jag en skoldag framför mig. Eftersom att vi slutar imorgon så här vi inte några ordentligt planerade lektioner. Nu på förmiddagen ska vi nog bara ha NO och Svenska en liten stund. I eftermiddag kl.14 ska hela 7:an ha julkonsert som vi har tränat på i 3-4 månader. Denna koserten ska hållas i kyrkan för hela skolan, fatta nervöst!
Men iallafall nu ska jag bara gå i skolan till 15 och ikväll är det årets sista hoppträning ❤👌

Åh! Jag tycker om dessa bilder så mycket😍

Likes

Comments