Woodfield High Flyer eller Fly som hon kallas är ett sto f. 2002. Hon har varit min sedan 2015 och hon är väldigt speciell för mig. Vi hade en del motgång fram tills jag verkligen lärde känna henne och förstod hur hon funkar. Man får aldrig någonsin bli arg på henne , men när man väl har ett starkt band till henne och förstår hur hon fungerar så har man en vän för livet och en häst som alltid ställer upp och vill vara felfri.

Hon är en väldigt känslig och försiktig häst som inte tycker om att riva. Att hoppa och springa ärevarv är det absolut bästa hon vet och hon är en once in a lifetime. Vi har haft en del motgångar i form av skador och sedan rest oss upp igen och varit starkare. Hon är inte lätt att rida men har en enorm kapacitet, tävlad MSVB med tidigare ryttare och hoppad banor på 1.35m. Med mig har hon hoppat upp till felfria LA med placeringar, kvalat MSVB, samt hoppat felfritt i div 1 finalen och slutat tvåa.

Jag hoppas att vår resa kommer vara länge till och att jag någon gång hittar en storhäst som henne. Det är inte lätt att hitta en häst där både ryttare och häst har 100% tillit till varandra och där man får känslan att man sitter ihop och aldrig någonsin vill skiljas ifrån.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mojito är en valack f. 2012. Han har varit i min ägo sedan han var två år och jag har ridit in och utbildat honom helt själv. Trots sin storlek (strax under 1.60m) så har han visat sig vara en riktig talang i hoppningen. Han har lite egna åsikter om saker och ting och känns fortfarande ganska ”barnslig”. Dressyren kämpar vi på lite mer med hemma med träning och mycket fokus, medan hoppningen faller honom lätt naturligt då han älskar det.

Hans inställning är att han alltid vill vara felfri och när man väl rider in på tävlingsbanan så taggar han till och vet vad som gäller. Som 5-åring gick han med fina resultat upp till 1.20m och nu längtar vi till 6-årssäsongen när vi får börja rida avdelning A.

Likes

Comments

Deaz (läs ”Dis”) har jag haft längst av mina nuvarande hästar. Han är en D-ponny f. 2006. År 2013 blev han min och då var han väldigt outbildad och endast riden i ungefär ett år. Blev kär i honom från första gången jag satt på honom, men det har varit långt ifrån en lätt resa.

Han har alltid varit otroligt välriden i dressyren (en sådan häst som är rolig att rida varje dag), men däremot har hoppningen varit mycket att jobba med. När jag fick honom var jag ganska orutinerad i hoppningen och kom upp från en rutinerad B-ponny, så bara det var ett stort steg. Vi har fått börja om från början med honom och sakta bygga upp utbildningen vilket har tagit många år.

Än idag jobbar jag på att utveckla hoppningen ännu ett steg, men vi har kommit en bra bit på vägen. Det handlar om att aldrig ge upp och att tro på sig själv. När tränare har sagt att jag ska ge upp har jag fortsatt ändå och det är värt det i slutändan. Vi har nu tillsammans hoppat felfritt upp till LA+ samt fått friendsgehäng i MSVB. När ingen annan har trott på oss så har jag gjort det, bitit ihop och fortsatt träna. Vår resa är ännu inte över, vi fortsätter kämpa på mot nya mål inom både dressyr och hoppning. Det ska bli spännande att se hur han går på dressyrbanan då jag vet att han kommer kunna komma väldigt långt där.

Deaz i MSVB (1.20cm)

Likes

Comments

Har länge varit sugen på att skaffa blogg och efter mycket om och men tog jag äntligen tag i det och gjorde det. Det var några år sedan sist nu men denna gången kommer det att bli mycket mer seriöst med exempelvis tankar kring träning och tävling, för det är just det som denna bloggen kommer handla om. Det kommer självklart komma inlägg om min vardag också, men den kommer främst kretsa kring hästarna.

För er som inte känner mig så är jag en 17-årig tjej med tre hästar. Har min egenutbildade 5-åring, samt två ponnyer som jag tävlar med på olika nivå. Tanken med bloggen är att kunna utvärdera träningar och tävlingar och att jag vill kunna dela med mig av tankar kring motgång och framgång och att ni ska kunna följa vår utveckling från där vi är i nuläget. Imorgon kommer presentationsinlägg upp om varje häst!

Likes

Comments