Samburu

Okej! Första av tre delar av safarin är avklarad.

Vi börjar med att köra tidigt på morgonen från Nairobi mot Samburu reservat. Det var en bra bit att åka och vi gjorde flera stopp på vägen. Dels för att köpa vatten och liknande grejer för överlevnad och även för att luncha.


När vi kom fram var det första vi gjorde att möta Samburu-stammen vilket var otroligt häftigt! De berättade för oss om sin kultur vilket var en otrolig kulturchok då den inte kan jämföras med med den svenska. De berättade om att de lever i polygami, att de inte äter någon form av grönsaker. Det är männen som jagar och kvinnorna som bygger hemmen. Varje kvinna har sitt eget hem.

De sjöng även för oss och lärde oss deras danser. Jag är så otroligt imponerad över det.


I Samburu reservat är det otroligt varmt och torrt så klimatet är inte helt optimalt. Vi såg väldigt många djur, där många av dem var väldigt sällsynta att se. Enligt guiden har vi varit en extrem tusan grupp då vi har sett djur som många aldrig någonsin sett med egna ögon även när de gjort flera safaris. Det var otroligt varmt och vi blev väldigt dammiga, men det känns som en del av upplevelsen.


Kort sammanfattat om Samburu var att det var helt fantastiskt!

Vi har sett The Special Five som endast finns i denna park, påbörjat the Big Five och The Ugly Five. (Googla om ni inte vet vad de olika är)

Gillar

Kommentarer