Denna vecka får bli lite som den blir, tanken är egentligen vila på måndagen och alla går under helgen men iom att det är jul och de bara skrittjobbar så får de gå måndag och fram så de kan vila under julen.

Måndag:

Remis : roadwork - låter lite roligare än skritt på asfalt ;) 35 minuter i högt tempo - avslutade med slutor och öppnor sista rakan fram och tillbaka. Värmeomslag med arnika och stallbandage som kommer tas bort till natten.

Grace - tömkörde första gången utan lilleman bort till paddocken, hon var helt oberörd vilket jag inte alls trodde. mkt nöjd med henne idag!

Gabrielle - fick stå med BoT fram tills det var hennes tur för jobb vid lunchtid - kyla efter pass.

Tömkörde i paddocken. Tanken var skrittövergångar och halter. Vilket gick sådär då hon var supertaggad och laddade på i balanstrav ett par gånger. Till slut gick det dock att göra halter vid alla bokstäver utom mitten långsidorna då jag valde att göra temåpoöndringar i skritt och travövergångar. Vill helst inte trava på böjda spår än men hon valde själv att försöka pinna iväg ett par gånger..Kändes inte helt hundra då hon taggad över lite och hamnade alldeles för djupt stundtals.. Då hade jag enkel tömsättning bett, mellersta ringar-hand. 35 minuter.

Alice - tömkörning i paddocken 35 minuter, enbart skrittövergångar och halter. Samla skritten lite på kortsidorna och öka vid långsidor samt diagonaler. Även ett par serpentinbågar olika branta. Hon var verkligen på topp idag! Lugn, fokuserad och glad. Jättenöjd!

Tisdag:

Remis - Strålande väder och kunde inte inte låta bli att sitta upp! Tänkte att jag skulle skritta en lugn tur i det fina vädet men kom drygt en kilometer sen vart det full explosion. Tanten var supertaggad och drog ett par rejäla bockar, kan säga att det var enbart turen att jag inte tuggade grus för jag hängde bokstavligen jäkligt löst.. Det vart betydligt mkt mer spännande än vad jag räknat med så så fort hon skrittade fram igen så satt jag av, vågar verkligen inte riskera att göra mig illa nu precis innan jul och allt. Vi gick hem och sen satt jag upp och skrittade 10 minuter i paddocken. I morgon blir det lite mer jobb på töm eller lina så tanten får ångat av sig lite.

Alice- Gick ett tömkörningspass i paddocken över skrittbommar, en serie i början av ena långsidan på 7 bommar med ena sidan upphöjd. sen en travövergång, skritt kortsida och sen två travövergångar på motsatt långsida, skritt kortsida och över skrittbommarna. Värmde så klart i skritt långs spåret och med skrittökningar på diagonalerna.. Ca 30 min. Hon var precis lika fin idag. Underbara fina ponny.

Grace gick sin första korta runda i paddocken på töm, jätteduktig men lite laddad, gjorde inget men man känner när de taggar till, nacken åker upp och steget blir lite kortare med mer spänst. Men som sagt blev inte mer än så så jag är väldigt nöjd med henne idag.

Gabrielle - Gjorde samma övningar som Alice och även hon var väldigt avspänd och fokuserad på det hon skulle göra, utöver arbetet på töm så fick hon sina 3 x 10 med bukövningar. Vet inte om de gör så stor skillnad men de gör ingen skada i alla fall . ca 30 minuter

Onsdag:

Alice och Grace; Vilade idag

Gabrielle : Gick ett pass på töm.. Idag serpentinbågar mkt för att jag ska få träna lite också, skrittövergångar och halter. Ca 30 minuter. Toppenfin även idag!

Remis - Ja vad säger man, hon är 22 år och kokar nästan över av energi. Vi startade i skritt på töm och redan där käner jag hur hon nästan kokar över.. värmde på fyrkantsspåret i skritt, gjorde några övergångar på skrittbommarna men hon bromsade sig inte som hon skulle och ville inte släppa igenom halvhalterna, ingen fara men fick lite trångt så hon touchade lite i vissa bommar.. Nåväl tänkte att hon får jogga lite då så hon får ur sig lite energi.. Hon taggade dock igång ruskigt så jag fick styra ut henne mot paddockstaketet för att inte förlora kontrollen över henne. Snabbt kopplade jag om och tog henne på lina och så stor volt som mjöligt. Tant nr två fick sig ett tokryck och galopperade runt som en unghäst. . Själv får jag magknip för jag vill inte att gamla hästar ska fara runt sådär med sina gamla ben.. :( Men ur sig måste hon ha en del energi och hellre att det steamar av i paddocken än i hala hagar.. Hon blev faktiskt lite svettig efteråt men också väldigt nöjd.. Svampade av henne la kylgel efteråt på benen och sen på med helhalssvetttäcke och ut för att skritta ner henne ordentligt så där inte blir syra kvar i musklerna.

Torsdag:

Remis; Torr och fin i sina ben, får idag enbart ut och skritta på hårt underlag efter gårdagens busande i paddocken.

Alice: Roadwork i max skrittempo - 35 minuter.

Grace: Vilar idag, detta främst för att hon ska tycka att det är riktigt roligt att göra något. Får absolut inte riskera att det blir tråkigt nu när hon stått länge.

Gabrielle: vilar idag, bara ut och sträcka lite på sig.


Mina har redan börjat fälla här hemma, någon mer som har hästar som har börjat?

Har köpt E plus B vitamin till dem idag. Dessutom köpt 17 kg salt och en rejäl dunke rapsolja.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag trodde att det skulle fungera att köra en sammanfattning i slutet av veckan men inser att jag kommer inte komma ihåg alla pass och hur de har gått om jag inte skriver ner dem i nära anslutning till de utfördes.

Så vad jag minns så gick Remis, Gabrielle och Alice asfaltspromenad måndag. Dessa görs i rask takt ( så fort jag orkar gå vilket resulterar i max på Alice och mer måttligt för Remis )  Grace tömkördes. frövånas över hur fin Grace är på töm, kör dock i grimma då hon behöver en tandkoll först innan vi stoppar bett i munnen på henne.Tärnsjös kapson står högst på önskelistan.

Tisdag fick Remis, Alice och Gabrielle gå på "vattenband" samt asfalt. De blev ordentligt varma alla tre och mina stövlar fylldes med isvatten och har ännu inte torkat. Jag var ordentligt trött jag med efter att ha gått 20 rakor i vatten. Pust. Grace tömkördes.

Onsdag tömkördes Grace och de övriga tog det lugnt. Jo just det, både Livia och Stina, mina tvååringar, tömkördes för första gången. De var väldigt duktiga och coola båda två. Med beröm godkänt!

Onsdagkväll och torsdag blåste det ordentligt så då var vi inte ute på vift med risk för att blåsa bort! Det betyder mer att det var risk för köldskador på tant.

Lördag tömkörde jag Gabrielle först asfalt och sen in i paddocken med  , försök till, korrekta halter. Gud va svårt det är att göra bra halter! Det behöver vi träna massor på.

Tidigare under lördagen longerade jag Alice, som jag trodde skulle kunna jobba lite lätt i låg form. Nehepp så fort hon släpptes ut på linan drog hon i hundranittio i bockerserier, det var bara att gå med och försöka ge så stor volt som mjöligt och ptrooa lite.. det tog dock ett tag innan hon tyckte att det räckte med galopp och värmde sen ner i jogg.. Som tur var hade jag skrittat fram lite på asfalten innan och sen inne i padocken. När hon väl kommit ner lite så blev det en promenad till vattnet men då främst för att kyla ben och komma ner i pust.. Detta var inte alls planen men hon behövde denna urladdningen helt klart.. På med kylgel väl inne igen.

Det blir mycket asfalt nu men det är dels för att det är så blött i markerna men också för att det är lerigt eller halt gräs i hagarna nu efter alla vattenmängder som kommit. Tänker att det gör både hästarnas ben och hästarnas skalle bra med fast och fint underlag. Paddocken är också i blötaste laget och väl tung just nu så det hårda gör gott.

Söndag körde jag och Alice asfalt igen i drygt 30-40 minuter, vi varvar med maxskritt, halter, öppna och lite längre ryggningar. Allt för att få igång kroppen. Torr och kall i benen så som tur var hade inte galopprejset haft någon påverkan på hennes ben.

Dessförinnan hade jag varit uppe hos ÖRF i Tryggestad för lagträff, jag har nämligen tänkt rida div 3 i vår. Vädligt trrevliga människor på mötet och jag är så taggad! Men samtidigt är jag livrädd för tänk om jag inte får ihop allt till dess med ridning och egen träning. Dumma huvud!


Men va katten gjorde jag i fredags med dem?  Jag vet att Remis och Gabrielle gått ett pass till i veckan i alla fall..

Hmm jag har glömt, så jag måste nog köra delad vecka om jag ska komma ihåg allt samt hur det gått.. Ni får ha överseende med det, kanske blir lite tråkigt men behöver den dagboksfunktionen för min egen del :) Fast då är det bara att inte läsa inläggen så slipper det bli trist.

 Min egen träning då, tjo det blir ju en del vandrande som ni förstår och sen har jag kört ett par yogapass, bra för smidigthet och liksidighet.. känner verkligen av min oliksidighet då jag är kortare i ena sidan, tror att yogan kommer göra stor nytta där! Så nu kör jag yoga intensivt tills jag känner att jag har lite jämnare rörlighet, använder även min balimostol för rörlighetsträning i bäckenet. Kommer lägga på styrkepass under veckan som kommer om jag känner mig lite jämnare. Blir fokus på bålpass då det är främst det jag behöver stärka..  behöver givetvis stärka hela kroppen men för att inte svaja som ett fylletratt i sadeln så behöver bålen sitt.. Ja och sen ska jag få in viktminskning också.. Hjääääälp!!

 Men ja jag har mkt att få ihop, det ser ni även i aktiviteterna här ovan.. Det är egentligen lite mkt att sätta igång fyra hästar när man har barn, hundar, gubbe och eget företag.. Men jag ska göra så gott det går och går det inte så blir det fokus på de som vill och har bäst förutsättningar för att hänga med matte.. Om någon är mindre road över tid och kanske har en kropp som inte riktigt tycker som oss ja då får de vara älskade hagsmycken istället.

Denna vecka blev inte riktigt som tänkt, ena dagen tänkte jag hinna med fyra men det blev bara två.. Därför ligger det främst på skrittmotion då jag vägrar sätta mig i sadeln före rutinen sitter på dagarna. Alla mina har varit ifrån ridning länge eller ej ens varit i full träning någon gång i sitt liv så det är svaga ryggar och omusklade hästar. Det i komb med en fet och skev tant är ingen hit. Visst har vi nosat på igångsättning flera gånger men har inte kommit dithän pga främst mig.

Eventuellt sitter jag upp i tio minuters skrittpass i slutet av veckan alt nästa vecka men troligen inte. Helst skulle jag vilja vara lite mer båltränad själv först. märker dock att jag är lite övernitisk som rest av min tid med travhästar och jag känner, klämmer, linimentar och kyler, BoTar mm. Ska även boka in equiterapeut som har både laser och djupvågsmassage i januari februari tänkte jag. 

Har haft väldigt ont i mina händer det sista och en axel som spökar så jag kan inte riktigt massera själv till vardags ännu..  Jag behöver även sköta om musklerna på dem ordentligt eller ja de muskler de har. Tänkte jag skulle se om jag kunde få lite rykthjälp under julllovet. 


Nehepp nu ut och tömköra Grace och bygga skrittserier till de andra. Ha en fin dag!


På bilden nedan min lördagskvälls utsikt :) Lite grynigt jag vet, har inte hittat inställning på mobilen för att få bra bilder i rörelse.

Likes

Comments

Ja man kan fråga sig vad som är bäst på hästlicenser.

För de som inte är insatta så måste alla hästar/ponnyer ha en tävlingslicens när de tävlar. Förr löste man en livstidslicens vilken som namnet förtäljer varade hela hästens liv. Detta ändrades för några år sedan till att bli en årslicens. Enligt förbundet gjordes detta då det tydligen skulle bli billigare för hästägarna. Denna licens skulle inte prishöjas hette det..

Dock tog det inte lång tid innan första prishöjningen gjordes på årslicensen..

Jag löste livstidslicens på Grace OnTheRocks och Skalmeja Noell när de var två år gamla just för att hinna göra det i tid.

 Nu blir de 8 år nästa år och Grace har inte tävlat ännu men det har Meja som numer bor hemmas hos en vän till mig.

Då kostade deras licenser 950 kr styck, idag kostar en årslicens 300 kr.


Så vad tycker ni, årslicenser eller livstid, vilket är bäst för ryttaren/hästägaren?


Likes

Comments

slängde jag i Tisdags för nu är det Bag som gäller.

Lite vedomigt på något sätt, man inser att barnen blir lite större hela tiden.

Undrar om jag kan muta någon att bo kvar hemma typ tills jag flyttar in på hemmet? Ja dvs om det finns hem när jag är gammal, kanske jag måste flytta in till dem, då är det ju smidigt om de redan bor här.. Då kan jag bo kvar.

Likes

Comments

nej inte riktigt men jag har inte gjort några inlägg på ett tag.

Här har varit fullt ös i verksamheten, vilket är kul när man är egen företagare men varje höst så försvinner tiden för det mesta av det andra.

Tränat har jag inte och hästarna har fått nöja sig med skrittpromenader, dessa promenader har gjort att jag har tappat två kilo till. Känns härligt men det är mycket kvar att plocka av!

Har lyssnat mycket på ridsportpodden, ridpodden och HM we love horses, önskar mig fler poddar att få inspiration från.. Känner ni till några antingen hästrelaterade eller andra för både fys och mentalträning?

Igår la jag kvällen på att frisera tanterna, har sett en bra film på hur man syr stora fluffiga knoppar så nu jäklar ska här beställas vaxad tråd och nål så ska vi träna sen. Dessutom tycker jag att jag fick fin ordning på Livias ståndman, fasen va svårt det är att klippa den fint! Livia är vårt tvååriga fjordingsto e Terne Gutt.

Jag la ut en efterlysning om tränare på min facebooksida och fick jättretrevlig respons på den! Efterlyste en tränare som kunde ge lite extra stöd och tydliga läxor mm så att jag får hjälp att komma igång på riktigt.

Kommer återkoppla med detta framöver!

I övrigt så är jag så otroligt trött just nu, Happy har gått in i sitt första löp och Trick här hemma var första veckan hur lugn som helst.. Tänkte att det här var väl ingenting..

Hur korkad får man lov att vara????

Höglöp, lugna hanen har förvandlats till en pipgnällochfrustmaskin! Tycker så synd om honom och om oss som inte får sova ordentligt. Men liiiite lugnare i natt så förhoppningsvis är vi snart klara för denna gången..

Får försöka komma ihåg att vi skaffade tik utifall att de båda skulle bli tillräckligt meriterade för att eventuellt göra fler småhundar sen.. Men det är lång väg dit, först ska vi se om Trick kan få ngt excellent till ck - cert och lillan ska röntgas samt också ställas. Tror annars att de skulle kunna komplettera varandra väldigt väl faktiskt..

Tycker det är lite komiskt  för Happy löper, Caramell (katten) löper och Gabrielle brunstar, värsta vårbrudarna här men igen parning/betäckning för någon.

Nehepp åter till jobbet! 


Likes

Comments

drog jag till Flyinge och Breeders Trophy!

Spegeln.. är inte min bästa vän.. Den är hopplöst bortglömd trots att jag numer har två speglar i hallen.

Noterade dock i förbigående att mitt hår såg extremt märkligt ut, kan bero på att vi gjorde ett riktigt gott jobb sist med slingor och såndär som heltljusar håret.. Men som sagt det var ett tag sedan och det vackra blonda är numer i botten bajsbrunt. Görsnyggt verkligen..

Nåväl, folket fick överleva det med, som tur är så är de flesta där för att titta på vackra hästar och inte på folket runt i kring.

Hade en väldigt trevlig resa och vistelse på Flyinge, med på resan var också Ida som har Grace OnTheRocks förstfödde Glitch OnTheRocks. Så roligt med trevligt sällskap och dessutom kul när man kan hålla kontakt med fölköpare. Jag tror dessutom att vi båda fick lite blodad tand av att se så många fina hästar och skickliga ryttare :)


Tuschomie gick sitt kval i femårsklassen under måndagen och som hon gjorde det! Startade efter mekanikundret Total Hope och fick därför också översköljas av folkets jubel i form av bla busvisslingar. Härdas ska det som ska bli hårt.. Lena trodde där och då att Tuschomie tänkte besluta sig för att detta icke var någon god idé men hon fann sig själv igen och kunde gå in och göra sitt program.

Underbara ryttare och häst, så duktiga. Tuschomie belönades med fina 8 på skritt och 8 på trav, sen vart hon inte lika rund och fin som hon kan vara i galoppen och blev lite hastig så där blev det 7.3 och på lösgjordhet 7.5 men på sista punkten fick hon återigen en 8a! Detta räckte till 77.6% och en elfte plats. Ser man bland de som är Breeders Trophy berättigade så landade hon på en finfin sjunde placering.

Under lördagen gick hon finalen. Hon levererade ett mycket starkt travprogram som belönades med finfina 9 men sen vart hon lite för taggad vilket gck ut över skritt och galopprogrammet. Man såg hur det riktigt poppade i henne.  Men hon höll sig på mattan och Lena får verkligen fem av fem möjliga och resultatet räckte hela vägen till en åttonde placering i Breeders Trophy samt hon blev dessutom fjärde bästa sto! 

Dagen innan hade dock Guldkant OnTheRocks gått Breeders tför treåringar, mitt lilla gyllene champagnebrus! När det gällde henne var jag glad om hon gick in och visade sig.

Hon är som sagt mycket speciell och känslig liten häst. Hon har så mycket i huvudet och när det blir lite mycket att ta in , ja då vill hon bara stanna och sitta i knäet. Men hon har ett väldigt gott förtroende för Matilda och Lisa vilket gjorde att hon fick åka ner och starta.

Hon har verkligen skött sig över förväntant! Hon har rest väldigt bra, hon har ätit och sovit som hon ska, ack så viktigt för en framtida tävlingshäst - går inte att åka på meeting etc om hästen vare sig äter eller sover som den ska. Sen gjorde hon en jättefin torsdagskväll när de fick känna på banan.

Fredagen fick dock en knackig start då hon började brunsta, lite nipprig och påverkad av det, sen dessutom kom det en hagelskur när hon åkte från uppstallningen till Flyinge. Så det var en väldigt svettig och skakig Gullan som klev av transporten och en del av detta följde med in på banan sen. Hon gick dock in och hon visade alla gångarter men hon var spänd och gick inte fram till kontakt.. Detta gjorde att alla gångarter blev korta och även rytmen i bla traven blev lidande.

Så ingen topplacering för henne men en mycket god erfarenhet inför framtiden!

Överlag tyckte jag det var en lyckad helg!

Vackra hästar, mycket trevligt hästfolk och flera bekanta stötte vi på. Sen fick vi hänga en hel del med Holgerssons samt Tusch vilket ju givetvis var jättemysigt! Bodde på Elite i Lund, bra sängar, helt ok frukost och maten i restaurangen var god! Vi drack också ett mycket gott vin, måste fråga Ida vad det hette nu igen. Men som sagt mycket gott! Enda smolket var väl att vi fick vänta väldigt länge på maten, hoppas de planerar bättre nästa år så att kocken slipper vara ensam en helg som de nog alltid har många bokningar.

Jag ser redan fram emot nästa års tävlingssäsong :)

Det kommer ett inlägg med bilder från helgen och veckan lite senare.

Likes

Comments

då två är på utbildning/ rids av andra.

Tuschomie född 2012 e Tuschinski u Kgs. Hörgaard Remis ( Elit) - Blue Hors Romancier - Weltmeyer. Befinner sig på västkusten hos familjen Holgersson. Hon tränas och tävlas av Lena Holgersson. Lena har tagit flera hästar upp tom Svår dressyr och det känns otroligt bra att ha häst hos henne. Tanken är att hon ska vara i tävling ett tag och sen återvända hem till avelsboxen.

Guldkant OnTheRocks född 2014 e Ravell u Gabrielle (Elit) - Weltbürger - Bellini. Hon är i träning hos Matilda Adolfsson. Matilda red in och visade både henne, Tuschomie och Grace OnTheRocks. Alla fick 49.5 poäng och diplom som gångartshästar.. Lite festligt eller hur? Behöver jag säga att vi är otroligt nöjda?

Gullan har vi till salu men om hon inte säljs så kommer hon få fortsätta som ridhäst ett tag till..

På bilden Gullan och Matilda, foto taget av Åsa Blom Thulin.

Likes

Comments

Vågen visar på -5 kilo! Tjoho va pepp man blir!.Dagens styrkepass var fokus rumpa och bål så knäböj, plankor både vanlig och sidoplankor, höftlyft samt tåhävningar.

Morgonen har också inneburit en skön runda med hundarna, Eller ja skön o skön, försöker lära dem att gå med sele fäst via elastiskt "koppel" i midjebälte.. Det går väl sådär bra, behöver nog gå kurs i hur man får hundarna att gå rakt fram och inte åt varsitt håll, bakåt och åt sidorna. Känns i ryggen kan jag lova! Tips på parlina någon?

Saken gjordes inte lättare av att vi hade en katt med på turen Otroligt roligt och spännande med en jamande katt att hålla koll på.

Hästarna skruttar i hagen i dag, torra fina ben på dem alla och lite fölgos fick jag också denna kväll.

Alla mina hästar går ute fortfarande och det är mörk när kvällhöet läggs ut. Bra för konditionen då det går fort mellan stall och hus i mörkret. Alice, Remis och Grace med föl fodras men inte de andra som enbart betar än så länge. Mkt bra betestillväxt fortfarande. Rolle skulle dock behöva lite extra till skillnad mot ponnyerna och Gabrielle som är runda och goa. Får hitta en lösning till långben som växt massor igen.


Mina godingar Beeline Magic Number och Linmoor Hestia, de går under arbetsnamnen Trick och Happy!

Bild med halsband från en annan dag.

Likes

Comments

Det har vi nog alla något..

Jag har fler, eller snarare kanske inte direkt skelett men hängtifleraår kläder. Men de blir nog snart skelett om malarna får äta ur ordentligt..

Dvs kläder jag köpt för att gå ner i.

Bla har jag en uppsättning tävlingskläder, kavaj, viiiita ridbyxor och tävlingsblus. Gränsen gick vid stövlar.. tänk att köpa stövlar för flera tusen och så kan man bara få ner foten för att vaden är så kraftig så den inte kommer i.

För att ingen ska bli bestört och tycka att det var värst vilken viktfixering så vill jag betona att jag har inget supertunt ideal utan lagom är bäst typ. Men när vissa kroppsdelar kommer ivägen, och de inte är bröst, eller när rumpan efterskakar en kvart efter man shejkat lite, ja då är det kanske dags att börja tänka lite.

Har kört morgonträningen, idag var det fokus på axlar, armar, rygg och mage, samt petade in höftlyft med gummiband för baken. Körde med 6 kg hantlar biceps och rodd.. Det var lite tungt för biceps kan jag säga men det gick. Sen la jag in "kålmasken" och höftvridning på boll hämtat från sitsträningsboken. Kålmasken gick bra men den andra.. Fasen jag håll mig ju knappt kvar på bollen bara sådär dvs man ligger på rygg - placerar fötterna på pilatesbollen och lyfter upp.. Jävla boll som bara rullade iväg hela tiden, måste berott på att golvet lutar... 

Så fort detta inlägg är klart ska jag ut och ta en promenad med HUNDEN idag blir det bara en i taget.. Lite längre att gå men jämnare tempo och bara framåt.

Jag har nog pratat om att komma igång och rida ordentligt i typ 10-15 år, jag köpte min första unghäst 2004 tror jag det var. Jag har ännu ingen egen ridhäst :D

Men jag har koll på tränare och anläggningar etc, de stackarna har nog tänkt att ja ja.. prata på du.

Inser att det finns en väldigt massa trevligt hästfolk här i länet :)Likes

Comments

har det blivit den här helgen.

Jag vet inte hur ofta man ska göra inlägg här på bloggen?

Möjligtvis kommer ni tycka att det blir tjatigt men samtidigt blir det en form av öppen dagbok, välcensurerad sådan! Men om någon orkar läsa så tar jag gärna emot tips och input om träning, recept och givetvis allt om hästarna!

På menyn har det stått grytor i helgen, bortsett ifrån fredagstacosen! Vi har ätit fredagstacos så länge jag kan minnas, vi då menar jag min gubbe, jag samt barnen. Så himla Svensson är vi :)

Gjorde en fläskköttsgryta idag med bacon, svamp och grädde mm: Tänkte att ja det räcker nog till någon lunch också... Det blev 7 portioner till..

Jag tog visst i lite för mycket där. Så ja.... nu vet jag vad jag ska äta den här veckan.

Till grytorna äter jag antingen fullkorsris, en halv portion ungefär eller matvete. Ser till att ha ordentligt med grönsaker. Gott är annars blomkålsris eller coleslaw.

Nåväl, veckan har givit tre av fyra styrketråningspass, jag fick inte till det i fredags och tänkte jag skulle lägga det på lördagen istället men tiden sprang iväg även då.

Måste helt klart bli bättre på detta MEN tre pass är bättre än inga :)

En bortslarvad träningsdag men jag har i alla fall kommit ut med hundarna en del, så lite promenader har det blivit.

I fredags blev det dryga halvmilen utöver vanlig "rastning" samt i Söndags tog jag i så jag nästan sprack och gick 12 km med Trick, jisses alltså vad det brände under fötterna sen! Behöver nog härdas..

En helt underbar höstmorgon, gick strax efter sju och sen kom underbara härliga solen. Magiskt härligt och oj vad fin skrittrunda för hästarna. Dessvärre så löper det dryga kilometern landsväg bort som man måste rida/ gå på och jag är väl inte så pigg på det.

Eventuellt går det att lösa med hjälp av snälla markägare här nere.

Hästarna vad har de gjort då?

I lördags blev det lösgalopp i paddocken för Alice, hon har varit väldigt laddad det sista och jag kände att det fanns ett behov hos henne att få jogga av sig det själv.. Hon går ju i hage hela dagarna men tydligen så rasar hon inte där som hon behöver. Denna underbara lilla ponny vad jag tycker om henne.

Nåväl, det vart en del brallar och pip sen fick jag skritta av henne vid hand ordentligt även efteråt. Givetvis skrittas de alltid fram oavsett vad de ska göra.

Jag lägger alltid arnika på benen efter ansträngning såvida jag inte ska kyla och/eller på med Back on Track.

Vi har en del spill från täljstenstillverkningen och jag undrar om man inte skulle kunna använda det på ngt sätt som kyldamasker? Vette katten hur man ska kunna få stenen att stanna i kanaler eller liknade bara.

Remis fick en handpromenad i skritt och var rätt nöjd med det, var längesedan hon var utanför sin zoon som normalt är vår gård, paddocken och hagarna samt vägen till och från dem.

I går fick Alice bara värma igenom sig i skritt vid hand och Remis red jag ut, otroligt roligt då det var så längesedan jag red ut henne.

På med hoppsadel och sen red jag en tur på 3.5 km i skritt Jisses va laddad hon var tanten!

Fick syn på kor, fina vita kossor, uppe i grannbyn och tja hon blev helt till sig! Sen att det går likadana kor precis intill en av betetshagarna var helt bortblåst! Man kan väl säga att jag fick känna på lite passageanlag men det var nog egentligen imponertrav/balanstrav om man ska vara ärlig! Nåväl jag fick jobba lite och det tar nog ett tag innan jag kan rida ut på en skrittrunda på lång tygel på henne. Enda som var lite b var att sadeln inte placerar mig helt bra... eller så kanske jag behöver träna mer kanske. Hoppsadel hamnar jag lätt lite i stolsits i.

Ortroligt roligt att komma ut på henne, var så glad lilla, stora, tanten!

Mycket nöjd efteråt och stod och pratade massor med mig i stallet, hon brukar inte prata så vet inte om det var en tillfällighet eller en väldigt nöjd pålla.

Nu blev detta väldigt längt känner jag,, vet inte om någon orkat läsa igenom allt. Kortare nästa gång det lovar jag!

Härlig höstpromenad

Likes

Comments