Header

Har suttit ett par timmar och försökt plugga. Har ett arbete om naturvetenskap och teknik som ska skrivas och allt känns bara som en enda gröt i huvudet för samtidigt som jag försöker få nån ordning på det arbetet så stressar jag lite över kommande VFU. Vecka 10-11 är det dags för VFU igen och vanligtvis så brukar jag se fram emot det men den här gången är det endast två veckor och jag kommer verkligen inte på vad jag ska ha som aktiviteter! Jag läser, googlar och söker tips i olika grupper men det står helt still!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Magen växer så det knakar. Vi är nu inne i vecka 27 och har sen ett par dagar gått ner på tvåsiffrigt! Det är konstigt att det känns som det går i snigelfart samtidigt som det känns som att torsdagarna (då vi byter vecka) kommer rätt fort.
Har ju förut nämnt att det skiljer en hel del mellan när jag väntade Molly jämfört med nu men jag kan verkligen inte sluta förundras. Jag känner mig höggravid och är bara i vecka 27! Hur ska jag då känna i vecka 40?! Men även om magen känns gigantisk och jag börjar få lite krämpor så försöker jag njuta. Jag är så tacksam över att få vara gravid och att bebisen växer så fint, det är ju det absolut viktigaste.

Likes

Comments

En uppgift inskickad, en annan påbörjad. Jag känner att jag kommit igång bra med nästa uppgift till skolan, en grovplanering är skriven, sen ska det läsas lite mer litteratur innan de blir ordning på den också såklart. Mycket kvar men en bra början känner jag iaf!
Jag älskar verkligen de dagar vi har hemstudier, att lägga upp och planera arbetet själv passar mig så bra. Trodde att jag skulle ha svårt att få saker gjorda när det blir eget ansvar på det sättet men eftersom jag fortfarande har Molly på förskolan så har man ju lite tidspress på sig att få det gjort vilket är bra.


Likes

Comments

Igår fick jag vara med och överraska Linn med en fin babyshower. Hon väntar sitt första barn i början av april, en liten pojke. Jag är så glad för deras skull och det kändes roligt att få vara med och fira.

Var hembjuden till en av Linns vänner som hade styrt och planerat babyshowern. Tycker det blev en väldigt lyckad överraskning och jag tror inte Linn hade en aning om vad som väntade...

Likes

Comments

Tänkte göra en liten lista på vad vi behöver införskaffa till lilla bebisen. Vi har ju i stort sett allt kvar från när Molly var bebis vilket känns skönt, sen vill man ju köpa något nytt i klädväg som är bara till den här bebisen bara för att det är så roligt att köpa småkläder.

Vi behöver:
En madrass till spjälsängen
Eventuellt ett smalt skötbord (om det får plats bredvid sängen, måste mäta först.)
Två skötbäddar, så att man slipper springa upp eller ner för trappan för att man glömt den på "fel" våning.
Ett spädbarnsinlägg till bärselen så vi kan använda den från start.

Vad vi redan köpt:
Fyndade en ergobaby 360 på facebook
Fyndade även en liggdel till vagnen (vi har bara sittdel till vagnen Molly har nu).

Så det är inte så mycket som vi behöver egentligen, vilket känns bra för ekonomin. Jag köper gärna begagnat också så länge det är i bra skick, helt och rent.

Likes

Comments

Gjorde något farligt idag, gick in en sväng på Jofotex! Det första jag gör när jag kommer dit är att gräva lite i stuvlådan för att se om det finns något fint där. Om man hittar två tyger så får man halva priset på det billigaste och hittar man tre tyger så får man det billigaste på köpet. De tre översta tygerna lyckades jag hitta i lådan. Men sen kunde jag inte riktigt hålla mig ifrån att köpa något mer då de har fått in så otroligt mycket fina tyger men det var inte det lättaste att bara välja ett, tillslut vart det iaf ett ljusgrönt med små söta nallar på.

Likes

Comments

Inatt har det varit snöstorm ute, blåst massor och det syns för det är snö ända upp mot väggarna. Har varit ute och skottat fram en liten gång utanför dörren iaf, vi har ingen skyffel så fick ta en barn-trädgårdsspade, hehe.
Tindra tyckte det var superkul med lite djupare snö, hon försvann nästan.

Likes

Comments

I måndagskväll började vi med att vänja Molly att somna i sin egen säng efter att ha samsovit med oss varje natt. Hon får självklart fortsätta sova med oss för det är ju himla mysigt, men vi vill iaf att hon ska vänja sig vid sin egen säng och kunna somna där. Det var verkligen inga problem, första natten kom hon in till oss efter 7 timmar i sin säng men resten av nätterna har hon sovit i sin egen säng hela nätterna så jag tror hon trivs rätt bra. Sen på morgonen när hon vaknar så knatar hon in till oss och kryper ner en stund, så mysigt! Somnar snabbt på kvällen gör hon också, antingen så läser vi lite saga innan vi släcker eller om klockan hunnit bli lite mer så släcker vi på en gång och de dröjer inte länge innan hon somnat.

Vår stora lilla tjej...

Likes

Comments

Grattis på födelsedagen pappa, ett riktigt ruskväder har du fått på din dag. Saknaden kommer aldrig försvinna men jag vet att du alltid finns här hos oss.

Åren bara går och det blir mer och mer oförståeligt att det var så länge sen du lämnade oss, så mycket som hänt sedan dess. Jag hoppas du ser ner på oss och följer med i vad som händer i våra liv. Jag hade hellre haft dig här och delat allt nytt med dig men på något sätt tror jag ändå att du är här bland oss.

Saknar dig pappa...

Likes

Comments

Jag vet ju redan att graviditeter kan vara väldigt olika, både från person till person men också från gång till gång. Så jag tänkte att jag skulle jämföra graviditeten med Molly med denna som de har varit so far. Rätt fascinerande hur mycket det kan skilja!

Med Molly mådde jag illa fram till vecka 12 och började sen må illa och kräkas därefter, kommer inte ihåg hur länge. En liten gravidmage började puta fram i vecka 16-17 om jag minns rätt, skulle springa vårruset och sa till min syster att "oj nu ser man ju att jag är gravid" och det var verkligen ett litet put.
Första buffen i magen kände jag i vecka 18.
Jag kan inte komma ihåg att jag nånsin kände mig otymplig eller att magen var i vägen inte ens i slutet när den var väldigt stor. Jag kände mig väldigt bekväm med att vara gravid och slapp de flesta krämporna.

Den här gången mådde jag illa typ från start, spydde och mådde riktigt kasst i början. Den där lilla gravidmagen som med Molly kom i vecka 16-17 tittade fram redan i vecka 8 den här gången, var så svullen och tyckte redan då att det va lite svårt att dölja magen, men det gick. Har haft en sjukt otrevlig smak i munnen från och till, i perioder. Jag brukar förklara den som att det smakar som dålig andedräkt luktar, blä! Har frågat Olle om jag även haft dålig andedräkt att de kunnat hänga ihop med det men han har dock försäkrat mig om att jag inte luktar illa vilket jag väl då får lita på. Men den smaken har jag alltså känt så fort jag inte ätit på något och man kan ju inte äta ständigt.
Första buffen i magen kom vecka 17 och i vecka 18 kände jag första sparken på utsidan av magen när jag la handen för att känna. Jag kan inte komma ihåg att Molly rörde sig såhär mycket i magen så tidigt, nu är det verkligen stora rörelser och ganska regelbundet, man märker verkligen att hen växer där inne. Nu i v 23 har även Olle fått känna några sparkar, så mysigt när man kan dela lite av den känslan.

Redan från vecka 21 så har jag känt att jag måste tänka på hur jag sitter för jag tycker att magen hamnar i kläm, den känns redan så stor och att ta på och av skor känns jobbigt! Magen har verkligen vuxit i raketfart och det känns lite skrämmande om den kommer fortsätta att växa lika fort för då kommer jag nog spricka innan de är dags för bebisen att komma.

Kan väl sammanfatta att den här graviditeten har varit och kanske kommer fortsätta vara lite tuffare men jag håller tummarna att både jag och bebisen får fortsätta att må bra resten av graviditeten också.

Likes

Comments